משלוחים בכל הארץ והעולם!
הזמנות לסופ"ש מתקבלות עד חמישי ב10:00 | מינימום הזמנה 200 ש"ח
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

פאי פיצוחים של דודה חנה

אני יודעת שפאי אגוזים הפך להיות דבר שבשגרה, וכל אחד מכם הכין אותו לפחות פעם אחת.
אז זהו-
שלא את הפאי הזה.

אני מעדיפהה לקרוא לו פאי פיצוחים (ולא אגוזים) כי יש בו המממון סוגים של אגוזים והוא יותר מזכיר צלחת פיצוחים מאשר עוגה.
ובכל אופן- הוא מהמם!

המתכון סופר פשוט וקל, אני מכינה אותו בכל פעם שיש לי דקה פנויה, עודף אגוזים במקפיא ואורחים בדרך.
קבלתי אותו מדודה חנה, שהיא בכלל לא דודה שלי, אבל היא אישה מיוחדת מאד ויש לה ידי זהב ולב ענק.

זה מתחיל בבסיס פריך של בצק בננות עם שמן קוקוס (ובגרסא לא טבעונית – חמאה פשוט), שלא דורש קירור או אפיה מוקדמת, מעליו מפוררים שכבה יפה של חלבה טבעית ומעליה (והנה בא החלק הכיפי) ערימות של אגוזים קצוצים מכל המינים והצבעים!! ואז בסוף האפייה, כשהעוגה עוד רותחת- מוציאים אותה ובוזקים עליה בנדיבות סירופ מייפל איכותי שנותן ברק מהמם ומדביק הכל יחד!

במקור דודה חנה עושה את העוגה עם מרגרינה, כי היא תוניסאית ולתוניסאית יש בעיות עם חמאה (ע"ע עוגיות בירה), אבל אצלי במטבח מרגרינה שווה רעל מרוכז. אז או שעושים טבעוני עם שמן קוקוס או עושים חלבי עם חמאה.

עוד דבר בעניין הפיצוחים- עשיתי למטה רשימה של אגוזים שאני אוהבת לשים, אבל באמת שאפשר להחליף כל דבר בכל דבר- הדבר החשוב הוא שתהיה שכבה יפה של אגוזים שתכסה את כל החלבה.

אופן ההכנה:

לבצק:

80 גרם שמן קוקוס (או 100 גרם חמאה)
כוס ורבע קמח
1 בננה מרוסקת (או בגרסא לא טבעונית 1 ביצה)
2 סוכר וניל
1 אבקת אפיה
קורט מלח

 

לשכבת האגוזים והחלבה:

200 גרם חלבה בטעם טבעי
30 גר אגוזי מלך קצוצים גס
30 גרם אגוזי לוז קצוצים גס
30 גרם פיסטוקים קצוצים גס
30 גרם קשיו קצוץ גס
30 גרם גרעיני דלעת
30 גרם גרעיני חמנייה
30 גרם שקדים פרוסים
1 כוס מייפל טבעי

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל180 מעלות

 

מכינים את הבצק:

מערבבים את כל המצרכים יחד לבצק אחיד ומשטחים בתבנית חד פעמי סטנדרטית 35*25, או תבנית עגולה קוטר 24 .

מעל הבצק מפוררים עם הידיים את החלבה לשכבה אחידה, ומעל החלבה מפזרים את כל האגוזים מלבד השקדים הפרוסים, בזה אחר זה. חשוב לשים לב שכל השטח מכוסה ואין קרחות.
אני אוהבת להתחיל בגרעיני החמניה והדלעת ולסיים בפיסטוקים ואגוזי לוז.
לבסוף מפזרים את השקדים הפרוסים מלמעלה ומכניסים לתנור לחצי שעה דקות, עד שהשקדים הפרוסים משחימים יפה.
אם הכנתם את הגרסא הלא טבעונית מוציאים את העוגה מהתנור וממשיכים לשלב הבא.
אם הכנתם את הגרסא הטבעונית, מכסים את העוגה בנייר כסף מלמעלה, ואופים עוד 15 דקות, עדיף בתחתית התנור.

מוציאים מהתנור ובוזקים מעל שורות שורות של סירופ מייפל איכותי, בערך 3/4 כוס.

עכשיו אפשר לשבת, להרים רגליים, ליהנות מהרעש של התסיסה של המייפל הקר על העוגה החמה, ולבקש ממי שעומד להכין קפה (:

רוצים להפוך למשפחה?

אתם במקום הראשון בשבילנו, ולכן אנחנו אף פעם לא שולחים ספאם ולא מעבירים את המייל שלכם למישהו מבחוץ.

עוד מתוך חוברת המתכונים

מתכונים שעושים שמח בלב וכיף בבטן

הוסיפו לקופסא:

לחצו על הלב כדי להוסיף את הפריט

דילוג לתוכן