3 מתכונים פגזיים לארוחות סביב יום כיפור

קבלתם מכם המון בקשות לסעודה מפסקת, אז הנה:
יש פה 3 מתכונים:
1. סיר גן עדן שיש בו גם כרוב ממולא וגם עופות ותפוחי אדמה
2. פשטידת מעקודה טעימה ויפייפיה
3. סלט שומר ותפוזים קליל

צום קל אהובים, וגמר חתימה טובה.
שהשנה הזאת תהיה טובה מקודמתה, ובהתאם לציפיות שלנו.
שנדע לאהוב תמיד, ולהתאכזב רק במקומות שחייבים.

אוהבת.

 


צילום: דרור עינב

סיר של כרוב ממולא עם עופות ותפוחי אדמה:

מצרכים:

לתבשיל:
1 בצל גדול
2 כפות רסק עגבניות
1 כף פפריקה
3-4 כרעיים מופרדות לשוק וירך
2 תפוחי אדמה בינוניים
מלחלכרוב הממולא:
1 כרוב בינוני
1 חזה עוף
חופן פטרוזיליה קצוצה
חופן כוסברה קצוצה
1 בצל לבן גדול מגורר וסחוט
1/2 כוס אורז
מלח
פלפל
תבלין קציצות

אופן ההכנה:

1.מתחילים בהכנת התבשיל: קוצצים את הבצל ומאדים בסוטאז' רחב על אש בינונית עם מכסה. כשהבצל משחים טיפה מערבבים את הרסק והפפריקה בקערה קטנה ומוסיפים לסיר. מערבבים היטב ומנמיכים את האש.

2. מבשלים את הבצל עם רסק העגבניות כ-15-20 דקות ובמידת הצורך מוסיפים מעט מים. מוסיפים את העופות וסוגרים את הסיר.

3. בינתיים מכינים את הכרוב הממולא: חולטים את הכרוב בשלמותו במים רותחים כ-10 דקות ומצננים מעט.

4. קוצצים את חזה העוף קטן ומערבבים בקערה עם הפטרוזיליה והכוסברה הקצוצות, הבצל הסחוט, האורז והתבלינים. מפרקים את עלי הכרוב בעדינות וממלאים כל עלה במילוי- מכניסים פנימה את השוליים ומגלגלים. מסדרים לצד העופות ואפשר גם מעליהם.

5. חותכים את תפוחי האדמה לפלחים ומסדרים בתוך התבשיל. מטים את הסיר מעט ובעזרת כף אוספים מהרוטב ושופכים על תפוחי האדמה והממולאים.

6. מבשלים מכוסה כשעתיים על אש נמוכה בלי לגעת בסיר. בסוף הבישול ניתן להסיר את המכסה ולהשחים בתנור חם מאוד כ-10 דקות נוספות.


צילום: דרור עינב


צילום: דרור עינב

 

פשטידת מעקודה שמנמנה:

מצרכים:

8 תפוחי אדמה גדולים
1 כרובית בינונית
6 בצלים סגולים קטנים
צרור פטרוזיליה
צרור כוסברה
12 ביצים (M)
1 שקית אבקת אפיה
מלח
פלפל שחור
כורכום
1/3 כוס שמן זית

אופן ההכנה:

1. צולים את הירקות שיכנסו למעקוד: מחממים תנור ל- 250 מעלות בתכנית גריל ובינתיים חותכים 2 תפוחי אדמה לפלחים, מפרקים את הכרובית לפרחים בינוניים ומקלפים את הבצלים וחוצים לאורך לשני חצאים.

2. מסדרים את הירקות בתבנית, מזלפים מעט שמן זית ומפזרים מלח גס ומכניסים לתנור ל-15-20 דקות או עד להשחמה יפה.

3. מכינים פירה: בסיר מבשלים את שאר תפוחי האדמה בקליפתם עד לריכוך. מסננים, מקלפים ומועכים לפירה.

4. מערבבים יחד לבלילה: קוצצים את הפטרוזיליה והכוסברה ומכניסים לקערה גדולה יחד עם הביצים, הפירה (חשוב שלא יהיה חם), התבלינים ואבקת האפיה ומערבבים היטב.

5. מוסיפים לקערה את הכרובית ותפוחי האדמה הצלויים, מפרקים את גלדי הבצלים ומוסיפים גם אותם. מערבבים בעדינות רק עד לאיחוד.

6. מטגנים מלהיטים מחבת עמוקה עם מכסה כמו סוטאז' בקוטר 22 ס"מ על הגז. כשהמחבת חמה שופכים 1/3 כוס שמן זית, וכשהשמן חם שופכים את הבלילה. סוגרים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים כ-45-50 דקות עד שהמעקוד יציב.

7. הופכים על צלחת, סוחטים לימון וזוללים.

צילום: דרור עינב

סלט מרענן של שומר ותפוזים:

מצרכים:3 פקעות שומר
1 תפוז
2 בצלים סגולים קטנים
1 לימון
מלח
שמן זית
חופן פיסטוקים קלויים וקצוצים

אופן ההכנה:

1.מקלפים את התפוז היטב כולל הציפה, (השכבה הלבנה),פורסים וחותכים לרבעים.

2. פורסים דק גם את פקעות השומר ואת הבצק הסגול,
מתבלים, מערבבים ומקשטים בפיסטוקים.

 

Print Friendly, PDF & Email

תגובות

  1. למה את לא אומרת את הכמויות ברגע שאת מכניסה,למיקסר,לקערה,,,?

  2. היי, ללא מים בכלל? לא יוצא מדבר? ואיך יתרכך האורז?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן