משלוחים בכל הארץ והעולם!
הזמנות לסופ"ש מתקבלות עד חמישי ב10:00 | מינימום הזמנה 200 ש"ח
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

לפני כמה ימים אלון ניסה להכין מרק בצל.
אני מכירה אותו, אז אמרתי לו "זה שעות של בישול"
הוא אמר לי "כן כן"
אחרי שעה הוא קורא לי "מוכן!"
זה היה טעים מאד, אבל לא "מוכן".
מאז הוא חולם בלילות שאני אכין לו מרק בצל כמו שצריך.
וזה שעות של בישול, אין לי זמן.

אבל כשיורד גשם כזה בחוץ, לא נותר לי אלא.

 

מרק בצל ליום גשום:

רבע כוס שמן זית
קוביית חמאה
10 בצלים לבנים וסגולים
1 כף קמח
2 גבעולי טימין טרי
מלח גס
פלפל גרוס

אופציונאלי: קליפה של פרמז'נו רג'אנו

 

לטוסטונים:
פרוסות באגט
פרמז'ן מגורד

חממו רבע כוס שמן זית וקוביית חמאה בסיר.
חתכו את הבצלים לחצי ופרסו דק. כשהשמן חם אפשר להוסיף את הבצלים בהדרגה.

סגרו את הסיר, ובשלו על אש בינונית גבוהה כשעה לפחות, תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהבצלים משחימים היטב. התהליך הזה יכול לקחת גם כפול זמן, היו סבלניים, זה ישתלם.

כשהבצל שחום היטב מתבלים במלח ופלפל גרוס ומוסיפים כף קמח. מערבבים היטב ומוסיפים מים ואת הקליפות של הפרמז'ן. (טיפ שלמדתי מהאיטלקיה שלי- אם גרדתם את כל הפרמז'ן ונשארה רק הקליפה, אל תזרקו אותה. כלומר, תזרקו אותה, אבל לתוך מרק. זה יעשיר את הטעם ויסמיך את המרק).

מבשלים כשעה על להבה נמוכה.

לטוסטונים:
מגרדים פרמז'ן מעל פרוסות הבגאט ומכניסים לתנור עד שהגבינה נמסה ומשחימה יפה.

חורף חם אהובים.

רוצים להפוך למשפחה?

אתם במקום הראשון בשבילנו, ולכן אנחנו אף פעם לא שולחים ספאם ולא מעבירים את המייל שלכם למישהו מבחוץ.

עוד מתוך חוברת המתכונים

מתכונים שעושים שמח בלב וכיף בבטן

הוסיפו לקופסא:

לחצו על הלב כדי להוסיף את הפריט

דילוג לתוכן