fbpx

תבשיל דגים, עגבניות ושום (אגדה)

בואו, בתכלס, מדובר בחריימה.
אבל חריימה עם עגבניות אמיתיות.

אם זה נשמע לכם ברור,
כנראה את החריימה שלכם אתם צורכים אצל אייל שני ולא אצל אמא שלי.

אצלנו חריימה זה עם רסק,
המון המון שום, ורוטב שמבוסס על רסק וכמון.
שזה הכי טעים בעולם,
אבל זה רסק.

שנים אני מנסה לפצח את הענין עם עגבניות טריות בתבשיל,
שיתפרקו עד לאפס
ויהפכו להיות בדיוק הרסק הזה,
אבל מעגבניות אמיתיות.

יש מצב שפיצחתי,
וגם הורדתי את הכמון.

ויצא לי וואו. באמת שכולם על השולחן ליקקו את האצבעות.
תבשיל מושלם. ממרכיבים בסיסיים מאד, כמו שאתם אוהבים.

שימו לב:
1. דג טרי עושה את כל ההבדל.
אני יודעת שזה יותר יקר, אבל אין בכלל מה להשוות. כל דג יתאים, אפילו סלמון.
2. בחריימה אני אוהבת לבקש מה"דייג" שיפרוס לי את הדג לפרוסות, עם העצם,
אבל אם אתם פחות בקטע- אפשר לגמרי להכניס פילטים.
3. הרוטב הוא כולו משחק בין העגבניות, לשמן, למים.
יכול להיות שהעגבניות שלכם יגירו פחות (או יותר) נוזלים משלי, ואז יש להוסיף יותר (או פחות) מים.
בסוף צריך להתקבל רוטב סמיך ועשיר.
4. להשלמת החוויה יש לטגן פלפל ירוק וצי'פס ולהביא חלה טריה.

מצרכים:
6 עגבניות גדולות בשלות
2 כוסות עגבניות שרי תמר
ראש שום
4-5 מנות דג (אני השתמשתי במוסר ים)
כף פפריקה, מלח
שמן זית
לפינאלה: לימון

אופן ההכנה:
פורסים את העגבניות לפרוסות. כל העגבניות.
כותשים את השום (או קוצצים ממש דק).
שמים רבע כוס שמן זית בסיר רחב ואת השום.
מדליקים אש קטנה וממש כמה דקות מעטות מטגנים את השום חלש חלש.
מוסיפים את הפפריקה והמלח ומערבבים היטב.
מגבירים את האש ומוסיפים מיד את העגבניות הפרוסות.
מערבבים ומבשלים על אש בינונית גבוהה כ10 דקות, תוך כדי ערבוב.
מנמיכים את האש ומבשלים ללא מכסה בערך 40-50 דקות.
אם מתחיל להתייבש- תוסיפו כל פעם רבע-חצי כוס מים עד שמתאדה, ושוב.
כעבור 50 דקות מוסיפים עוד רבע כוס שמן זית ומערבבים בעדינות.
מבשלים 10 דקות כך ומוסיפים את הדגים פנימה.
אש בינונית גבוהה גג רבע שעה, תלוי בגודל של הדגים- רק עד שהדג הופך משקוף לאטום.
מכבים את האש וסוחטים לימון מלמעלה.

לבריאות.

Print Friendly, PDF & Email

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן