שקשוקה ירוקה- מנגולד, תפו"א ופטריות (ארוחת ערב היסטרית)

השבוע שקודקוד שלי התחיל לדבר לאוכל.
ערב אחד אכלנו שקשוקה וסלט-
הוא קיבל את הצלחת שלו הסתכל עליה ואמר "שלום ביצה"
ואז הזיז טיפה את המבט ואמר "שלום סלט"
והתחיל לאכול בתאבון.

בוקר אחרי,
היו על השולחן שאריות קרואסון של קדוש שחגגנו עליו ערב קודם.
וזה בוקר,
כל הבית מתרוצץ-
אלון במקלחת, בארי מתעצבן על הג'ינס שלו שהוא לא מחליק יפה על הנעליים ומתקמט לו,
אני מתלבשת ורק שקד יושב לו בנחת מול השולחן ובוחש בעולמות של עצמו.
הוא לקח את הקרואסון והתחיל לנשנש,
פתאום אני שומעת אותו אומר "ביי קרואסון" ובולע.

זה אולי אחד הדברים הכי מצחיקים שקרו לי השבוע.
והוא לא ניסה להצחיק בכלל,
הוא היה הכי רציני שיש, הסתכל לסלט בעיניים ודיבר אליו ממש.

מאז אנחנו מסתובבים בבית ואומרים "שלום ביצה" "שלום סלט"
והבוקר חשבתי לעצמי אולי זה דווקא משהו ללמוד ממנו-
לקחת רגע, להסתכל לדברים בעיניים, לכסא שאנחנו יושבים עליו, לשמיכה המפנקת.
הרי מה זה החיים האלה?
אוסף של רגעים שנערמים זה על גבי זה.
המון המון רגעים קטנים וגדולים (בעיקר קטנים) שמצטברים לכדי יום, ואז לילה, ואז עוד יום,
ובסוף זה נגמר.
לא שאני רוצה לדכא אתכם חלילה,
אבל אולי זאת הזדמנות בשבילנו לשים לב לעולם הזה,
לאנשים שמהלכים בשבילים שלנו,
לחומרי גלם במקרר שלנו,
לשמחות, לעצב, לאפשרות לחיות משהו שלא עובר לידנו, אלא בפנים.

בכל אופן, מתכון למחבת שיש בה כל טוב בטוח תעשה לכם קצת יופי בלב.

מצרכים:
1 בצל לבן
1 חבילה עלי מנגולד או תרד
חצי סלסלה פטריות פורטבלו או שמפניון קטנות (טריות כמובן)
3 תפוחי אדמה קטנים
4-5 ביצים
שמן זית
מלח
פלפל

אופציונאלי:
גבינת פטה
מעט עלי נענע

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל250 מעלות, גריל.
פורסים את תפוחי האדמה דק דק, מערבבים עם שמן זית ומעט מלח גס ומשטחים בתבנית (רצוי על נייר אפיה).
מכניסים לתנור, באמצע, בערך 20-30 דקות, עד להשחמה עדינה (תפוחי האדמה צריכים להיות מוכנים לאכילה)
מחממים שמן זית במחבת.
קוצצים את הבצל ומטגנים על אש נמוכה, סיר פתוח.
שוטפים את עלי המנגולד וקוצצים (אפשר להיפטר מהחלק הלבן ואפשר להכניסו פנימה, מה שתרצו)
כשהבל מטוגן וזהוב יפה מכניסים פנימה את העלים ומערבבים.
מגבירים מעט את האש.
חותכים כל פטרייה ל4 לאורך ומכניסים למחבת.

מוסיפים מלח ומערבבים.
מטגנים כך כמה דקות.
מוסיפים את תפוחי האדמה ומערבבים ממש בעדינות שלא יתפרקו.
שוברים פנימה ביצים, מפזרים מעט פלפל שחור, מנמיכים את האש וסוגרים את הסיר.
זה מוכן, תלוי איך אתם אוהבים את הביצים שלכם.
מכבים את האש,
מפוררים מעט פטה ועלי נענע מלמעלה.
בתאבון.

Print Friendly, PDF & Email

תגובות

  1. מאיפה המחבת המטריפה?

  2. Great content! Super high-quality! Keep it up! 🙂

  3. איזה מתכון מושלם!! לצאת מהריבוע הזה ששקשוקה היא רק עם עגבניות..תודה!!

  4. אור אורו
    says:

    מתכון מדהים! הכנתי לי ולבן זוגי, ועפנו לגמרי! תודה 🙂

  5. שקשוקה טעימממממהההה…הפכה לשקשוקת הבית…
    מהמם…

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן