שטרודל פטריות, עם פירה וירוקים (ומחשבות על החיים)

לפני כמה ימים הגענו הביתה מהגנים ושאלתי את האויר "מה אתם רוצים לאכול צהריים?"
בדרך כלל, התשובה של שניהם תהיה "סושי"
לרוב, זה לא רלוונטי.
פעם היה לנו יום קבוע לסושי- יום שני.
אני הייתי מתקשרת להזמין ואלון היה אוסף מגשים בדרך הביתה.
בארי חולה על סושי,
ביומולדת 4 שלו הכיבוד היה סושי,
ועכשיו הוא הדביק בחיידק הזה גם את שקד.

בכל אופן, באותו אחר הצהריים רגיל למדי פתאום אני שומעת את בארי עונה לי "שטרודל פטריות"
אחרי שחזרתי אחריו פעם אחת בהלם ופעם שניה בצחוק, שאלתי אותו למה הוא מתכוון.
הוא לא כל כך ידע להסביר, ואני הכנתי פתיתים ושניצל.
יומיים אח"כ הוא שאל אותי "אמא כבר קנית בצק לשטרודל פטריות?"
הבנתי שהבחור רציני.

לרשימת הקניות השבועית מהסופר שוק הכנסתי גם בצק עלים חמאה
לרשימת הקניות השבועית ממזרחי ירקות הכנסתי 2 חבילות פטריות ותפוחי אדמה לפירה
מה כבר יכול להיות?

הכנתי פירה, הקפצתי פטריות ומילאתי בצק.
בארי שאל מה אני מכינה, אמרתי לו "שטרודל פטריות"
העיניים שלו נדלקו,
ואני קניתי את עולמי.

לפעמים אני חושבת כמה מתוך ה"כן" שאני אומרת אני צריכה להגיד "לא".
הוא רוצה גרביים קצרות – הופה יום אחרי זה מחכה לו במגירה
הוא מבקש ג'קט ג'ינס- ישר נכנסים לנקסט להזמין יחד
שטרודל פטריות- אין לי מושג מה זה, אבל בטח.
מצעים של דינוזאור, ענבים בחורף, ערכה של 100 צבעים, חץ וקשת, פוסטר אותיות, סלמון לא מבושל,
אפילו שניצל תירס.

על הכל אני אומרת כן,
לפעמים אני אפילו לא עונה,  רק מתחילה לדמיין את האורות שידלקו לו בעיניים כשאוציא את זה מהתיק.
האמת שהוא מתלהב מהכל,
גם מאגוזי מלך שלמים, וגם מקופסא ריקה של וויסקי.
ובכל זאת, איך זה קשה לענות "לא"
אני בכלל לא יודעת אם יש סיבה ל"לא" הזה-
החיים קצרים, ומה אנחנו עושים פה?
אם לעצמי מעולם לא אמרתי "לא" אז למה לא?

בכל אופן,
הנה מה שיצא מהמתכון,
עשיתי כל מיני סגנונות, גם מאפים קטנים, גם אחד גדול, וגם קונכיות פתוחות ממולאות.
הכל יצא נפלא, חיסלנו בשקט כל אחד 4-5.

עכשיו מילה על הבצק,
עבדתי עם בצק עלים חמאה, כי אני נגד מרגרינה בדמי.
אני יודעת שאתם בטח תרצו להפוך את זה לפרווה, אני לא יכולה להגיד לכם לקנות בצק עלים פרווה, אבל תדעו שזה יעבוד גם.

מצרכים:
1 חבילה בצק עלים חמאה
4 תפוחי אדמה
1 בצל לבן
2 סלסלאות פטריות (שמפניון או פורטבלו או גם וגם)
כמה גבעולים קטנים של סלרי עם העלים
4-5 עלי בזיליקום
4 גבעולי בצל ירוק
מלח, פלפל
שמן זית

להברשה:
ביצה
שומשום

אופן ההכנה:
מבשלים את תפוחי האדמה במים ומועכים לפירה, מתבלים  בשמן זית בנדיבות וקצת מלח.
קוצצים את הבצל ומטגנים בשמן זית כ20 דקות אש בינונית.
קוצצים את הפטריות ומוסיפים.
מגבירים את האש ומקפיצים יחד כמה דקות.
אם יש נוזלים- מבשלים עד לאידוי מוחלט.
קוצצים את הירוקים ומוסיפים.
מתבלים במלח ופלפל ומצננים.

פותחים את הבצק, מניחים שכב של פירה, לא לשטח, להניח ככה יפה, שיהיה מלא מילוי.
על הפירה מניחים מהפטריות וסוגרים.
אפשר לגלגל שטרודל ארוך
אפשר לגלגל שטרודלים קטנים
ואפשר לחתוך את הצבק לקוביות, להניח במרכזן את המילוי ואז לסגור מסביב את הבצק.
זו היתה האופציה האהובה עלינו כי הכל נהיה כזה קריספי וכיפי.

(בתמונה זה נראה כאילו הפטריות שחורות ושרופות אבל זה רק בגלל שצילמתי בתאורה מלאכותית ולא באור יום, הן היו מדהימות)

מורחים את הצדק בביצה מקושקשת ואפשר גם שומשום,
אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות עד להשחמה יפה יפה של הבצק.

Print Friendly, PDF & Email

תגובות

  1. Great content! Super high-quality! Keep it up! 🙂

  2. ריגשת ….
    ובעצם למה להגיד לא ???
    רואה הרבה הורים שבאוטומט קודם כל אומרים לא – אחרי לחצים ועיניינים אומרים כן ,

    אז אני כשנולדתי אמא החלטתי שאם אין עקרון ברור או אג'נדה רצינית מאחורי הלא אני אומרת כן ,

    או מקסימום אני אחשוב על זה …

    את כותבת נהדר וממש מרגשת – תמשיכי כך

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן