שבלולי תפוחים וקרם שקדים להתעלף

דמיינו את אלון,
עוטה על עצמו גופיה לבנה,
מכנס קצר, על גבול הבגד ים,
בקבוק בירה ביד,
כובע צבעוני כזה, מצוייר תוכים ופלמינגו,
עומד מול המנגל עם כל הטקס.

הוא מתחיל עם הירקות: חציל, עגבניות, שומים, פלפל חריף.
את הבטטות ותפוחי האדמה הוא מכניס בפנים, בתוך הגחלים.
השנה הוא יניח גם קלחים של תירס, אני יודעת כי שבת שעברה הוא חזר מהים וסיפר על סלט מדהים שהוא הכין על המנגל מתירס ופטריות.

בארי ושקוד בבגדי חג לא נוחים משחקים לידו בחצר (אולי הם כבר עברו לתחתונים).

אני במטבח,
עם שמלת חג לבנה שקניתי משיראל אברהמי וסינר מקומח מגלגלת בנטז'.
אני עוד לא מטגנת.
כשאלון יתחיל לשים את הבשרים, או את הדגים (תלוי לאיזו ארוחה הגענו) אני אתחיל לטגן.

כשהבנטז' יהיה מוכן אני אקרא לבארי, שיוציא צלחת לגברים בחוץ.
הם יבלעו את זה, זה חם אבל אוכלים את זה רותח.
בארי יחזיר לי את הצלחת וגם יביא לי קערה עם עגבניות שרופות, שומים ופלפלים, שאקלף, אקצוץ ואערבב יחד.
הוא ירצה לעזור לי ואז ישאל "זה מאד חריף?"

לאט לאט יתחילו לטפטף אנשים, אולי לארוחה הזאת בכלל אף אחד לא יגיע, הבית פתוח תמיד.
אם הוא עושה דגים, הוא פותח אותם כמו ספר וצולה אותם משני הצדדים, הוא למד את זה מדוד, ומאז זאת הדרך הכי טובה לעשות דגים.
אם זה בשר, אז צריך קודם לשבת לשולחן,
ותוך כדי הסלטים הטובים כל כך הוא יניח מדי פעם על את הקרש עם נתח עסיסי,
ויפרוס לכולם.
הוא ידאג שכל אחד יקבל בדיוק את החלק שהוא אוהב, בדיוק במידת העשיה הנכונה.

וזה כיף.
זה שלושה ימים של שקט.
אין אינסטגרם, מבול הטלפונים שוקט, הגוף חוזר לריפיון.

בחגים כאלה אני כמעט לא עושה הכנות-
רק קונה חצי מהשוק ושמה על המנגל.
ומכינה עוגות:
1 בחושה תפוחים פרווה
1 פאי תפוחים חלבי
1 שבלולי תפוחים לבוקר עם הקפה
(חולה על עוגות תפוחים כן)

אז מתכון לבחושה פרווה העליתי לאינסטגרם,
מתכון לפאי תפוחים מטורף יש לעוגיונט המעולה
והנה המתכון השלישי שחסר לכם-
מכינים אותו ב10 דקות, נשבעת. הכי קל בעולם, הכי טעים בעולם.
ברוך ה' העולם קצת התרחב ועשה מקום גם לבצק עלים חמאה (אתם יודעים שמרגרינה זה ביג נו במטבח שלי).
אז רק לקנות את הבצק, לטרוף קרם שקדים, לבשל תפוחים והופ לתנור.
מבטיחה לכם שזה מתכון שתמיד מצליח.
וכמו שבארי אוהב לומר
"זה ממש קל קלי קלי קלות!"

בטח נפגש פה שוב לפני החג,
אוהבת!

מצרכים:
1 בצק עלים חמאה של מעדנות

למילוי התפוחים:
3 תפוחי גרני סמית (ירוקים חמוצים)
כפית תמצית וניל
1 כף מיץ לימון טרי
3 כפות סוכר

לקרם שקדים וקינמון:
60 גרם חמאה רכה
60 גרם אבקת סוכר
60 גרם אבקת שקדים
1 ביצה
חצי כפית קינמון

סוכר לפיזור
1 כף דבש לציפוי

אופן ההכנה:
מפשירים את הבצק לילה במקרר.

את קרם השקדים וגם את מלית התפוחים אפשר להכין לילה קודם ולמחרת רק להרכיב ולאפות.

לתפוחים:
קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות קטנות בערך 1/2 ס"מ.
שמים בקערה יחד עם הוניל, הלימון והסוכר.
מערבבים היטב ושמים בסיר קטן.
מבשלים את התפוחים תוך כדי ערבוב עד שכל הנוזלים נעלמים, והסוכר מתקרמל מעט.
מצננים.

לקרם:
במיקסר עם וו גיטרה מערבלים את החמאה ואבקת הסוכר לקרם חלק.
(אם שכחתם להוציא חמאה מהמקרר מבעוד מועד פשוט חתכו אותה לקוביות קטנות, הכניסו למיקסר וערבלו עם וו גיטרה בהמירות גבוהה דקות ארוכות עד שהיא מתרככת והקערה של המיקסר כבר לא קרה).
מוסיפים את אבקת השקדים, מערבלים לאיחוד.
מוסיפים את הביצה ומערבלים לקרם אחיד וחלק.
מעבירים לשק זילוף ומכניסים למקרר (אם אין לכם שק זילוף, תוכלו לעבוד גם עם כפית).

מחממים תנור ל200 מעלות ומתחילים להרכיב:
פותחים את הבצק ומפזרים עליו שכבה דקה של סוכר, מהדקים מעט עם הידיים.
חותכים את הבצק למקטעים של 20 ס"מ פחות או יותר (לא קריטי, זה ישפיע רק על גודל השבלול)
כל מקטע חותכים לרצועות ברוחב 1 ס"מ.
לוקחים כל 2 רצועות ומגלגלים מהן צמה על 2.
משבללים את הצמה סביב עצמה לשבלול משוחרר, לא מהודק מדי.
לוחצים עם האצבע במרכז בשבלול כדי ליצוק קיעור,
בתוך הקיעור מזלפים מעט קרם שקדים
ועליו מניחים תלולים של תפוחים בסוכר.

מכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל12 דקות,
ואז מנמיכים את התנור ל180 מעלות ואופים עד להשחמה מלאה.
מערבבים כף דבש עם מעט מים רותחים, ומצפים את השבלולים בעדינות כשהם יוצאים מהתנור.
מצננים וזומרים בקופסא אטומה לבוקר עם הקפה הקר.

המתכון הופק בשיתוף מעדנות.

Print Friendly, PDF & Email

תגובות

  1. היי חן,
    האם אפשר להמיר את שבלולי התפוחים כך שיהיו פרווה?
    תודה ושנה טובה ❤️

  2. הי נראה נהדר יש מצב לצלם הכנה של השבלולים/הכנת צמא וגם חיתוך של הבצק

  3. הי,
    אפשר להכין את השבלולים רק עם קרם שקדים, בלי התפוחים?
    תודה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן