fbpx

צ'יפס בתנור (תחזיקו את עצמכם)

סליחה,
חזרתי ממסיבת יומולדת,
ואני חייבת לבנות עד מחר בבוקר קטלוג הצעות מחיר למתנות לעובדים לראש השנה,
ולכן,
אין הקדמה, רק מתכון.

רק אגיד, שזה צ'יפס להיט, שנולד במקרה-
בחג שבועות הכנתי תפוחי אדמה אפויים בתנור עם פטריות ושמנת חמוצה.
בניתי את המנה על צלחת ונותרו לי 3 תפוחי אדמה שלמים.
חבל לזרוק, אז חתכתי לפרוסות והכנסתי לתנור, שפשוט היה על גריל כי היו בו דגים.
מפה לשם, הוצאתי את הדגים ושכחתי את תפוחי האדמה בתנור.
כשהוצאתי אותם קבלתי צ'יפס מדהים שחוסל עוד לפני שישבנו לאכול.

מצרכים:
תפוחי אדמה (כמה שיותר)
שמן זית
מלח גס

אופן ההכנה: 
מבשלים את תפוחי האדמה בשלמותם על קליפתם במים עד שהם 70-80 אחוז מבושלים.
כלומר, קשים אבל רכים. רכים אבל קשים.
מחממים תנור ל250 מעלות, תכנית גריל.
חותכים את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי 1 ס"מ (אפשר מעט פחות) ומסדרים במגש.
שופכים שמן זית לקערה קטנה ובעזרת מברשת (של הביצה על החלה) מברישים את תפוחי האדמה בשמן זית מלמעלה, ביסודיות. מפזרים מעט מלח.
צולים בתנור כ15-20 דקות, או עד לצלייה יפה (זה מאד תלוי בעובי שחתכתם ובחום התנור שלכם), יתכן וזמן הצליה יתארך.

Print Friendly, PDF & Email

תגובות

  1. מחר!!!!

  2. האם לקלף את תפוחי האדמה לפני שפורסים אותם?
    באיזה שלב לפזר מלח גס?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן