fbpx

פרגית בסילאן וסומק (עם בצל מטוגן ופירה חלומי)

זהו,
אני חוזרת למתכונים.
אני לא יודעת אם כל יום חמישי,
או אחד כן אחד לא.
אולי בכלל זה יקרה ביום אחר בשבוע,
אבל אני חוזרת.

יש לי פחות זמן עכשיו (ברוך ה')
אז אולי לא תמיד תהיה תמונה יפה,
ואולי לא תמיד אצלם את כל התהליך,
אבל אני מבטיחה שתמיד תמיד אמשיך להעלות רק מתכונים סופר שווים (וקלים).

אז הבוקר אלון התעורר עם חשק לפירה
ובגלל שאתמול אכלנו שניצלים,
הבאתי פרגית.

ובגלל שבשבת אלון הכין עוף שלם בתנור עם סילאן וסומק ויצא לו היסטרי,
החלטתי להכין את הפרגית עם סילאן וסומק.
ובגלל הפירה, הוספתי גם מלא בצל לסיר.

בקיצור,
אלון כל 3 צלחות
אני 2
עמלמול 1
ובארי ושקד אכלו שניצל תירס.
(לא כי זה לא טעים, אלא כי פשוט לא נשאר)

הנה:

מצרכים:
6-8 פרגיות
3 בצלים גדולים
כף פפריקה
חצי כף סומק
כף שטוחה סילאן
מלח
פלפל שחור
שמן זית

אופן ההכנה:
פורסים את הבצל לפרוסות.
מחממים שמן זית בסיר רחב על להבה גבוהה ומטגנים את הבצל בערך 15 דקות, סיר פתוח.
בינתיים שמים בקערה את הפרגיות ומערבבים עם כל התבלינים ומעט שמן זית.
מעסים טוב טוב את הבשר
וכשהבצל מתחיל להשחים דוחפים אותו הצידה לפינה קטנה בסיר.

מוודאים שהאש עדין גבוהה ומניחים את הפרגיות אחת ליד השניה על הסיר הרותח.
צורבים אותן ככה 5-6 דקות והופכים.
עוד דקה צריבה לצד השני ואז מערבבים את הכל יחד.
מנמיכים את האש להכי נמוכה, סוגרים את הסיר ומבשלים כך כשעה.
לא מוסיפי םמים מבחוץ.
הבצל מתקרמל ואפשר לשים אותו על פירה.

הנה סוד לפירה הבשרי המושלם של אלון (שאני לימדתי אותו כי עד אז הוא התעקש שאין פירה מושלם בלי חמאה)-
מבשלים תפוחי אדמה טוב טוב עד שהם רכים להתפרק ממש
מועכים היטב
מוסיפים מלא שמן זית
מלח ופלפל

זהו. חשוב שתפוחי האדמה יהיו טובים.

כיף לחזור ונשיקות מירושלים.

Print Friendly, PDF & Email

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן