פנקייק כשל"פ ממכרים (ואווריריים ושמנמנים וכל מה שטוב בפנקייק)

הבקרים של חול המועד פסח היו האהובים עלי בילדותי:
חופש,
כל אחד קם בזמן שלו ומוצא את דרכו אל המטבח,
שם אמא שלי החרוצה (שערה תמיד 4-5 שעות יותר מכולנו)
כבר עומלת על הארוחת הצהריים,
ואז בדרך אגב היא זורקת איזה קציצה לשמן,
מן בליל של חומרי גלם שהיו לה שם קרוב והיא החליטה לערבב אותם יחד למשהו מופלא.
זה הסיפור של החג הזה- אלתורים של אוכל,
שבסופו של דבר מתגלים כגאוניים.

אני חיה מפסח לפסח,
האוכל הכי טעים בשנה הוא באמצע המדייק שלה
(או בתחילתה, תלוי מי סופר)
המון ירק, המון כבשים, המון מצות (אני חולה על מצות).

ואז אלון הגיע
והביא איתו את הפנקייקים:
בשבילו בוקר של חופש זה בוקר עם פנקייקים.
לא שאני מתלוננת או משהו,
להפך.
אבל מה עושים בפסח?

קמח טף!
שחוץ מזה שהוא בריא בטירוף ועשיר בכל חומצות האמינו שהגוף שלנו צריך הוא גם טעים ברמות- יש לו טעם אגוזי קרמלי עמוק.
והוא לא נחשב דגן, ולכן הוא כשר לפסח.
אפשר למצוא אותו בחנויות תבלינים או חנויות טבע והכי טוב לקנות בחנויות של תבלינים של העדה האתיופית.

מצרכים (8-10 פנקייקים)
1 כוס קמח טף כהה
1 כס חלב (לגרסת פרווה: חלב שקדים)
1 ביצה
3 כפות חמאה מומסת או שמן
1 כפית סודה לשתיה
3 כפות סוכר
קורט מלח
כף תמצית וניל

אופן ההכנה:
טורפים את כל המרכיבים בקערה.
מחממים מחבת על להבה בינונית ובעזרת מצקת שופכים לתוכה מהבלילה.
ברגע שהצד התחתון משחים והצד העליון מבעבע בועות – הופכים את הפנקייקים.

בתאבון אהובים.

Print Friendly, PDF & Email

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן