עוף ואורז שאמא שלי מכינה כשהיא ממהרת
העולם מתחלק לשניים:
אלו שבימי שישי של ילדותם היו מקרצפים את הבית ללא רחמים
ואלו שאת ימי שישי של ילדותם היו מבלים בים, בקניון, או בכל מקום אחר שהוא לא דלי ומגב.
אני משתייכת לחלק הראשון.
כל יום שישי הייתי חוזרת מבית הספר ומתחילה לנקות את הבית. מלמעלה מלטה.
לא בקטע של עבדות.
פשוט בשביל אמא שלי, כל יום שישי זה פסח.
ברמת לדפוק על המזרונים בשמש כדי שייצא האבק,
ברמת ספריי כחול על כל הרהיטים בכל החדרים בבית,
ברמת לתלות את כל השטיחים בחוץ (ואז להחזיר את כולם פנימה)
כזה.
אבא שלי תמיד היה צוחק עליה,
שגם אם שבת תכנס עוד שבוע היא תמשיך לנקות (ולבשל) עד הרגע האחרון.
אז המתכון הזה, הוא בגלל זה.
בימים שמרוב ניקיון היא היתה בלחץ על הבישולים
היא היתה מתקתקת את המתכון הזה תיק תק תוק ומכניסה לתנור עם שעון לתוך שבת.
זה מתכון של 2 דקות, כמו שאתם אוהבים
ואותי זה ממש מעיף אל הבית של ההורים שלי
כי לא משנה כמה קל להכין את זה
כשזה יוצא מהתנור (או עולה מהפלטה) אל השולחן
וזה רותח ומהביל
זה הדבר הכי מנחם שיש
כי האורז רך וסופג את כל השומן של העוף,
והבצל בתחתית חצי שרוף חצי מתוק
והעוף צלוי וזה חלום
ואם נשאר לכם קצת בתבנית-
במוצאי שבת תכניסו שוב לתנור ותנו לזה עוד חצי שעה של 180 מעלות
האורז מתייבש והופך למעדן לחובבי הז'אנר.
מצרכים:
4 כרעיים חצויים
1.5 כוס אורז
2 בצלים גדולים
4 בטטות בינוניות או 8 קטנות
שמן זית
מלח
פלפל
פפריקה
אופן ההכנה:
פורסים את הבצל לפרוסות דקות ומניחים בתבנית.
שופכים מעל את האורז בשכבה אחידה
מנקים את העופות ומסדרים מלמעלה
קולפים את הבטטות ומסדרים בין העופות
בקערה קטנה שמים: רבע כוס שמן זית, 1 כף פפריקה, חצי כף מלח, כף שטוחה פלפל שחור, וחצי כוס מים.
מערבבים היטב ובעזרת כף בוזקים תיבול על העופות ועל הבטטות בצורה יסודית עד שבקערה ריקה.
מוסיפים לקערה עוד 2 כוסות מים ושופכים בעדינות בחריצים בין העופות והבטטות, בלי שזה ישטוף את התיבול מהם.
מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות לשעתיים.
בעשרים הדקות האחרונות מורידים את הנייר ונותנים לעופות טיפה להשחים.
לבריאות.
יעבוד גם בבישול?
למה לא?
פשוט לא תהיה שכבה קריספית.
אש נמוכה, שעתיים.
אם העוף עובר חליטה?
לא. ממש כמו שמצויין במתכון(:
מתאים לארוחה מפסקת?
מאוחר מדי… אבל כן.
חבל שאין לך מתכון מצולם בYouTube אני אחת שחייבת לראות. יש לך מתכונים קלים תודה וחג שמח
המתכון הזה כל כך פשוט להכנה שיש מצב שסרטון רק יסבך את ההבנה(:
מתכון מדהים! תודה! אפשר להחליף את האורז בקינורה או בורגול? מה דעתך?
בורגול יהיה מעולה(:
יעבוד עם פרגיות?
בטח, פחות זמן תנור.
היי, מראה מצויין!
רוצה להכין לשבת. ילך עם פרגיות?
כן,
אבל פחות זמן אפיה, וקצת יותר מים על האורז, כי פרגיות לא מפרישות נוזלים כמו עוף על העצם.
אם עושים עם פרגית, כמה זמן בתנור? לחתוך את הפרגית לחתיכות קטנות או להניח מעל האורז רגיל?
זה פחות מתאים עם פרגיות כי הן לא עסיסיות כמו עוף שלם.
בכל מקרה, תצטרכי להוסיף עוד מים, להניח אותן שלמות על האורז ולהכניס לתנור לשעה ורבע
אפשר להפחית בטטות ולהחליף בתפו"א?
בטח(:
האם מתאים להוסיף גם תפוחי אדמה?
בטח
אפשר לשים על פלטה עד הבוקר?
לא מומלץ
איך מחממים בשבת? על פלטה מהבוקר?
שעה לפני האוכל
אם מכינים בשישי ומחממים על הפלטה לשבת בצהריים, להוסיף מים או משהו שלא יתייבש?
אין צורך להוסיך מים(:
היי חן תודה על המתכונים!
ניתן להחליף את האורז בגריסי פנינה?
היי יצא טוב גם עם כרעיים בלי עור או שיתייבש?
אני חושבת שלבשל כרעיים בלי עור זה אף פעם לא נכון.
תמיד אפשר להוריד את העור לאחר הבישול.
הכנתי לשבת כמה פשוט ככה טעים. תודה על מתכון מצויין
תודה רבה!!
חובה אורז?
לא.
יצא פשוט מעלף!!! תודה, תודה!
לבריאות(:
היי חן(: תודה על המתכון! הייתי רוצה להוסיף עוד קצת תיבול, גריל עוף, קצת מייפל, ילך לדעתך? תודה!
מייפל יכול להיות טוב עם הבטטות
הי חן,
יעבוד גם רק עם שוקיים? האם משהו משתנה בזמני הבישול?
תודה!
כן, פחות רבע שעה
היי
אם אני מוסיפה אורז
כמה מים להוסיף?
מה הכמויות?
בהתאם לכמות שאת מוסיפה..
נראה מעולה! אפשר להשתמש בכל מיני ירקות כמו זוקיני וגזרים במקום חלק מהבטטות?
האם אפשר להחליף בפתיתים?
אם כן מה כמות המים?
פחות יתאים פה,
הם יהפכו לעיסה.
האם אפשר להחליף את האורז בבורגול?
תמיד
גם אני משתייכת לקבוצה הראשונה, כיף 😉
והולכת עכשיו להכין את המתכון לראשונה!
(:
שמעת את הצעקות שלי מחיפה עד ירושלים?
יצא מעולה!!!!!!!!!!!!!
שמתי 2 תפו"א 2 בטעות ו3 גזרים.
הוספתי גם מעט גריל עוף וסילאן כי אני אוהבת שהעוף שחום.
שמתי את הסיר בתנור ויצאתי לסידורים חזרנו כולם יחד הביתה.
אני משכר.
וטעם גן עדן האורז יוצא קריספי למטה מושלם!!!
הסיר חוסל.
עוד טיפ שלי
לשים יותר מ2 בצלים.
כי רבים עליהם!!!!!
זה כל כך טעים!!!
ח תודה רבה!!!!!!!!!♥️♥️♥️♥️♥️♥️🌈
חחח איזה כיףף! לבריאותתת
היי נראה מעולה! כמה מים לשים אם רוצה להכין אורז מלא?
כפול 1.5 מהכמות של המים אם עושים אורז לבן.