עוף ואורז עם פטריות ותפוחי אדמה שרופים (2 דקות עבודה)

שבתות חורף זה כיף.
את קמה בבוקר, שותה קפה עם עוגה
קוראת קצת עיתון,
משחקת קצת עם הילדים,
הבעל יוצא איתם לסיבוב, את נחה שוב
ארוחת צהריים,
שנת צהריים
והופ יצאה שבת.
אין את הכמה שעות האלה הריקות, שצריך למלא ואין במה.

מה שלא כיף זה שישי של חורף.
אני עושה סיור או 2, אוספת את הילדים מהגן,
אוכלים צהריים,
אני פורסת מפה לבנה על השולחן, ונכנסת שבת.
אין סיכוי להספיק כלום.

ובדיוק בשביל שבתות חורף שנכנסות כל כך מוקדם,
(ותמיד תמיד יתפסו אותנו לא מוכנות, לא משנה כמה הכנות נעשה בחמישי,
ולא משנה שקנינו עוגה במקום להכין)-
אני ממציאה את המתכונים האלה.
זה האחות הקטנה של המתכון הקל הזה,
והיא לגמרי נותנת פייט ראוי למתכונים של "הכל בסיר אחד ולתנור".

קצת הערות:
– אפשר להכין את זה גם עם עוף שלם (בעיני תמיד עדיף עוף שלם, ככה כל אחד זוכה לכרסם את החלק האהוב עליו), או עם כרעיים, או רק משולשים, כנפיים וכו. מה שתרצו, הכל הולך. רק שימו לב שבמקרה ששמתם עוף שלם זמן האפיה יתארך בכחצי שעה עד שעה.
– אפשר לוותר על העוף ולסדר מלמעלה רק תפוחי אדמה.
– אפשר לוותר על השמיר אם לא אוהבים
– אפשר לוותר על הפטריות אם אין.

מצרכים:
8-10 שוקיים
6-8 תפוחי אדמה בינוניים
2 בצלים לבנים גדולים
סלסלת פטריות שמפניון טריות
1-1.5 כוסות אורז
חופן כוסברה
חופן פטרוזיליה
מעט שמיר
מלח, פלפל, שמן זית

אופן ההכנה:
מבשלים את תפוחי האדמה בשלומתם, על קליפתם, עד לריכוך קל (לא ממש רך לפירה, אבל אפשר לנעוץ מזלג). כשהם מוכנים, מצננים בצד עד להרכבה.
קוצצים את הבצל ומטגנים בשמן זית במחבת רחבה, על להבה בינונית-גבוהה כ20 דקות, עד לריכוך והזהבה יפה.
קוצצים או פורסים את הפטריות ומוסיפים לבצל.
מקפיצים יחד 5-7 דקות.
מתבלים במלח ופלפל ומכבים את האש.
קוצצים את הירק ומוסיפים למחבת (האש כבויה כן?)
מוסיפים את האורז למחבת ומערבבים הכל יחד היטב היטב (אפשר להוסיף עוד קצת מלח).
בעקרה לשים ומושחים את העופות עם מעט שמן זית, מלח ופלפל.
במגש רחב או סיר רחב ונמוך מסדרים שכבה יפה ואחידה של תערובת האורז.

מחממים תנור ל210 מעלות, חום עליון תחתון.

על שכבת האורז מסדרים את העופות.
באותה קערה שערבבתם את העופות, מערבבים עכשיו את תפוחי האדמה בעדינות, שוב: מלח, פלפל, מעט שמן זית.
מסדרים את התפוחי האדמה בין העופות.
אם שמתם כוס אורז אחת- מוסיפים למגש 1 ורבע כוסות מים.
אם שמתם 1.5 כוסות אורז, מוסיפים למגש 1 ו3/4 כוסות מים.

מכסים בנייר כסף או מכסה מתאים ומכניסים לתנור לשעה.
לאחר שעה מוריזים את נייר הכסף או המכסה ונותנים לעוף ולתפוחי האדמה להחרך יפה יפה ולהשחים מלמעלה.
העוף יהיה קריספי מבחוץ, ותפוחי האדמה יהיו כמו במדורה.
אם חצי שעה לא הספיקה- תנו עוד קצת זמן.

בתאבון, אוהבת.

Print Friendly, PDF & Email

תגובות

  1. כמה מלח לשים בכוס וחצי אורז

  2. ואאוו מתכון קליל וטעים להפליא !! חיסלנו את הסיר תודה רבה על המתכון ❤️

  3. האם אפשר להשתשמש באורז מלא?

  4. אפשר לחצות את התפוא לחצי או פלחים?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן