עוגת שמרים שוקולדית רכה ועסיסית (ופרווה)
אני לא יודעת איך זה קרה שהצלחתי להכין עוגה כזאת מושלמת.
כלומר, יצא לי להכין בעבר עוגות שמרים מושלמות אבל הן היו מפוצצות חמאה, אז זו לא חכמה.
ואני אומרת לכם, אתם תכינו את הבצק הזה פעם אחת וזה יהיה כל כך טוב שלא תוכלו לעצור.
העוגה הזו הולכת לככב אצלכם בבית…
הבצק הוא בצק שמרים די פשוט, אבל כן חשוב לעקוב אחר ההוראות ולא לקצר תהליכים.
את המילוי אפשר להכין בשתי דרכים שאפרט בהמשך, ובסוף בסוף, מתחת להכל יש גם אופציה למילוי חלבי של שוקולד לבן ופקאנים מטריף.
שנתחיל???
מצרכים (ל6 תבניות אנגליש קייק):
לבצק:
1 קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
2/3 כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
1 כוס שמן
3 ביצים בגודל M
קורט מלח
2 ורבע כוסות מים
למילוי קקאו וסוכר:
1 כוס קקאו איכותי
2 כוסות סוכר
רבע כוס שמן
חצי כוס מים
לסירופ:
2 כוסות מים
2 כוסות סוכר
1 פרוסת תפוז או קלמנטינה
אופן ההכנה:
מכינים את הבצק: במיקסר עם וו לישה מערבלים את הקמח עם השמרים ו2 סוגי הסוכר.
מוסיפים את המים, הביצים, השמן והמלח ומערבלים כעשר דקות על מהירות נמוכה עד ליצירת בצק רך.
הבצק אמור לצאת מעט דביק, לא להבהל, זה יסתדר בהמשך.
מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח.
"מפילים" את הבצק בעזרת הידיים, כלומר- להוריד ממנו את נפחו מהצדדים, אך לא ללוש ממש.
מתפיחים כשעה נוספת.
מקמחים את משטח העבודה ומחלקים את הבצק ל6 כדורים שווים.
מכינים את המילוי: ערבבו את הקקאו עם הסוכר, השמן והמים.
קמחו את כדור הבצק ורדדו לעלה דק דק, זה צריך להיות דק ממש.
חשוב לשים לב שאורך הבצק לא יעלה על אורך התבנית שבה אתם אופים- במקרה כזה תרדדו את הבצק לרוחב.
אם הבצק נדבק לכם למערוך שימו עוד קמח, אל תפחדו מהקמח.
אם הוא נדבק לכם למשטח- זה לא נורא, אח"כ תוכלו להרים אותו עם קלף.
מרחו שכבה דקה של המילוי על כל הבצק וגלגלו את הבצק לאורכו לרולדה יפה והדוקה.
חשוב ששכבת המילוי תהיה דקה, אחרת השוקולד ישתלט על הבצק. אם קשה לכם למרוח אותו הוסיפו עוד טיפה מים כדי לדלל.
בעזרת סכין חדה חתכו את רולדה לאורכה ל-2 וצרו צמה משתי הרצועות.
הכניסו לתבנית אנגליש קייק והניחו בצד להתפחה.
חזרו על הפעולה עם כל כדורי הבצק.
בזמן שהעוגות תופחות להן:
– חממו תנור ל180 מעלות
– הכינו את הסירופ: הניחו בסיר את כל מרכיבי הסירופ ובשלו על להבה גבוהה עד לרתיחה. הנמיכו את הלהבה ובשלו עד להסמכה קלה.
כאשר העוגות הכפילו את נפחן הכניסו לתנור ל40 דקות, או עד שהן עולות ומשחימות היטב.
הוציאו מהתנור, השקו אותן בסירופ וקראו לשכנים.
(אם רוצים להקפיא את העוגות, אז עדיף לצנן ולהקפיא לפני שלב הסירופ. בזמן ההגשה חממו את העוגה בתנור ושפכו עליה סירופ)
למילוי שוקולד לבן, קראמבל קפה ופקאנים:
130 גרם קמח
100 גרם חמאה קוביות
100 גרם סוכר דמררה
80 גרם אבקת שקדים
20 גרם פולי קפה גרוסים
הכניסו למעבד מזון והפעילו בפולסים עד ליצירת בצק חולי. אפו בתנור שחומם מראש ל180 מעלות עד להשחמה.
אם נהיו גושים, פרקו אותם בעזרת מזלג כשהקראמבל עוד חם.
300 גרם שוקולד לבן מומס (רצוי איכותי)
300 גרם פקאנים קלויים וקצוצים
מרחו על הבצק שוקולד לבד, ומעליו קראמבל ופקאנים. גלגלגו ואפו באותה הדרך כמו שמפורט למעלה.
העוגה הכי מושלמת שאני מכירה!!!
לא מפסיקה להכין אותה ולקצור מחמאות…
תודה מותק! תמיד כיף לשמוע(:
במידה ואני מקפיאה את העוגה, איך הכי כדאי להפשיר אותה כדי שתרגיש טרייה?
תודה רבה
היי, אשמח לשמוע האם הבצק יתאים גם למילויים אחרים כמו קינמון או מלית גבינה?
תודה!
קינמון כן. גבינה פחות..
כמה זמן לוקחת ההתפחה לפני ההכנסה לתנור?
מאד תלוי בטמפרטורה בחדר.. בדכ זה שעה בממוצע
האם אפשר להקפיא
ואיך מפשירים
הכי טוב להקפיא לפני אפיה,
להפשיר היטב, להתפיח ואז לאפות
עוגה מושלמת אני מכינה כול הזמן ולא מפסיקה❤❤
איזה כיף! תודה!!
צריך למרוח בביצה לפני התנור
אני לא אוהבת אבל אפשר
היי,אפשר לוותר על הסירופ?
כן, אבל למה? זה יוצא יותר עסיסי
אפשר מתכון לחצי מהכמות?
לחלק בחצי..
נראה מושלם!! כמה ביצים לשים אם אני מכינה בצק מחצי קילו?רוצה להכין 3 פסים סך הכל
תודה!!!
2 מדיום
אפשר בלי הסירופ ? אני מעדיפה פחות מתוק
כן, היא תצא פחות עסיסית.
האם אפשר להשתמש בשמרים טריים
כן, שליש כמות
מה הכמות מים המדויקת???? שמתי בדיוק מה שכתוב ויצא לי דליל ממש נאלצתי לשים עוד מלא קמח…
הבצק אמור לצאת דליל.
כמות המים שכתובה היא כמות המים המדויקת
היי- תודה על המתכון. יש לי שאלה לגבי הביצים- אם יש לי רק לארג׳- אפשר להפחית ל2 ביצים או שזה לא באמת משנה ולהישאר עם 3 ביצים..?
תודה רבה!
אפשרי(: בהצלחה!
היי,
אפשר להשתמש עם קמח קסם של סוגת במתכון הזה?
לא מכירה.
אפשר למילוי להשתמש גם בנוטלה?
פחות הולך פה
היי, אפשר לעשות את המתכון בלי מיקסר ?
כן, ללוש היטב ויסודי
לפני התפחה, הבצק אמור להיות ממש מימי ודביק? אם לא, איך אני אמורה לאזן את זה?
שמתי לפי כוסות מדידה.
כן. הבצק אמור לצאת דביק ונטזלי
היי אפשרי לשים שוקולד מריר במקום קראו?
פחות מתאים למתכון הזה..
הבצק הזה יכול להתאים גם לחלות ריקות?
לא כל כך..
היי, מה אפשר לשים בסירופ במקום פלח קלמנטינה/ תפוז?
אפשר בלי כלום
לא צריך למרוח ביצה לפני שמכניסים לתנור?
אצלנו לא(:
היי, האם אפשר לעשות את העוגה מקמח שמרים של אסם?
לא מכירה את מוצר..
כמה כוסות מדידה בקילו קמח?
יש טבלאות המרה בגוגל(P:
אפשרי עם חלווה?
כתוב בפירוש- לא כדאי(:
שתי שאלות: כמה כוסות קמח בקילה?
למה הכוונה פרוסת תפוז? להרתיח עם הקליפה?
יש טבלאות המרה בגוגל.
לגבי התפוז- כן, עם הקליפה
הכנתי יצא מעולה!!!תודה רבה
באהבה
היי,
האם ניתן לעשות את המתכון חלבי ע"י החלפת המים בחלב?
כן
האם ניתן לעשות גירסה חלבית ע"י החלפת המים בחלב ?
כן
יוצאת ממש טוב!!!תודה על המתכון!
הכי טעים זה עם חלווה!!! שימו כוס וחצי מים יצא לכן מושלם
תודה!
אפשרי עם קמח כוסמין?
כן
אפשר להניח על הפלטה בשבת לפני הגשה?
בטח למה לא
היי
האם אפשר להקפיא את הבצק או לשמור בצורה כל שהיא?
עדיף להקפיא עוגות מוכנות ולחמם בתנור.
אפשר חצי קמח מלא חצי רגיל?
כן(:
חן היקרה,
האם ניתן להכין את הבצק ואחרי ש"מפילים" אותו להתפיח במקרר כל הלילה?
להכין, לקרר, ורק אז לעשות את כל ההתפחות (:
חן היקרה,
האם ניתן להתפיח את הבצק במקרר למשך לילה? ואם כן באיזה שלב (לפני או אחרי שמפילים את הבצק)?
תודה
כן. הכי טוב התפחה אחרוכה מיד אחרי הלישה
תודה רבה!
מכורה לבלוג שלך:)
בצק מוששלם מתה על העוגות האלה!!!
האם הכמות של מילוי הקקאו והסוכר מתאימה ל6 רולדות? והאם יש מילויים נוספים?? תודה גדולה!
הי ממוש, כן.
אפשר קינמון וסוכר, או נוטלה(:
האם אפשר להקפיא את הבצק?ואם כן איך להפשיר אותו לפני השימוש?
והאם אפשר להתפיח את זה במקרר?
עדיף להקפיא עוגות קלועות לפני האפיה, ואז להתפחי שוב היטב ולאפות(:
אשמח לדעת אם מילוי שקדים מתאים לבצק 🙂
למה את מתכוונת ב"מילוי שקדים"?
עוגה מעולה!!!
מתכון שמרים ראשון שעובד לי..
שימנתי מעט את הבצק במהלך ההתפחה וכמובן הוספתי קמח בשעת העבודה עם הבצק אבל יצא מדהים!!!!!
תפוח רך וטעים ברמה מסוכנת
לבריאות ממוש(P:
יצא לי בצק ממש מימי שלא תפח :/ לדעתי לא כדאי להשתמש בכוסות מדידה
אם יש שמרים, הבצק יתפח גם אם הוא מים.
זה בצק נוזלי מאד,אך לאחר בתפיחה קל יותר לעבוד איתו
אפשרי לשים שוקולד השחר?
למה לא?
היי הכנתי את העוגה, כמה מים עם סוכר שופכים בסוף?
כמה שאוהבים(:
הייתי חייבת לעדכן לגבי המתכון המפתיע הזה!!! הכנתי ביום שישי (היום כבר יום ראשון) והעוגה והמילוי טעימים בטירוף, סוףסוף מצאתי מתכון שבו העוגה נשמרת רכה!! היא אשכרה עדיין רכה היום, אני ללא ספק הולכת לחזור למתכון הזה. תודה!!
איזה כיף! תודה לך(:
היי:) אם אני רוצה לעשות חצי כמות (3 עוגות), לשים חצי כמות מכל מוצר?
תודה!
כן
יש אפשרות לעשות את המילוי קקאו עם פחות סוכר? אם כן מה הכמויות?
הקקאו מר, הוא צריך את הסוכר
האים אפשר לעשות את הבצק ללא וו לישה?? אלא בידיים?
כן, תהיי חזקה
עוגה מהממת!תודה רבה!
תודה!
האם ניתן להקפיא עוגות גבינה אפויות?
לא יודעת..
היי אפשרי להתפיח מהלילה עד הצהריים של למחרת? והאם המילוי יכול להיות כל ממרח שאוהבים ,אשמח למענה
כן וכן
תודה ענקית! איזה מתכון מדהים! מכינה כל שבוע לשבת ויוצא מושלם!
ישלך מתכון מומלץ לשמרים חלבי? אחרי העוגה הזאת אני סומכת עלייך שיש לך את המתכונים הכי טובים!!😜
חפשי את המתכון של קרן קדוש ברשת, תודהרבה!!!
אפשר ללוש ביד במקום מיקסר כי אין?
כן, אבל תהיי חזקה
היי חן , אפשר להקפיא גם אחרי שלב הסירופ ?
עדיף להקפיא אחרי 90 אחוז אפיה, ואז להפשיר, לאפות עוד 10 אחוז ולשים סירופ.
אם כבר שמת סירופ זה גם בסדר להקפיא.
וואו, וואו ושוב וואו.
הכנתי את העוגות ולא הפסקתי לקבל מחמאות אפילו מסבא שלי הקונדיטור שממעט לחלק מחמאות והוא גם לא הפסיק להחמיא לעוגות.
די, מרגש!! תודה
היי חן 🙂 ברגעים אלו מכינה את העוגה לראשונה.. הגיוני שאחרי 10 דקות בתנור כבר שחום ממש למעלה? אפילו שרוף
לא.. אולי התנור שלך לא מכוון במחוגים
אפשר להמיס פצפוצי שוקולד במקום? אין לי קקאו ..
אפשר גם למרוח נוטלה או השחר.. זה יצא אחר..
אפשר לשים ממרח השחר מחומם? (ככה שהוא דליל וקל למרוח)
אני פחות אוהבת את הטעם, אבל בטח שאפשר(:
עשיתי רוגלך במקום עוגות יצא מהמם !!
איזה יופי! לבריאות(:
היי חן,
תקשיבי אין על המתכונים שלך יצא לי נדירר הבצק טפח בצורה מושלמת
באמת תודה!!
עוגה מעולה! כיף שהיא הייתה הניסיון הראשון שלי עם שמרים 🙂
יש לי רק ביצים לארג', כמה ביצים לשים?
נראה מדהים!
עד כמה זמן אפשר להתפיח במקרר?
24 שעות
הבצק השמרים הכי טוב.יצא מושלם.אחרי 30 שנה במטבח….שאפו….
איזה כיף!! תודה רבה!!
וואוו יצאה מדהימה
התפחתי את הבצק ללילה, לכ-20 שעות.
המתכון הכי טוב שניסיתי
תודה רבה!
איזה כיף! תודה רבה ולבריאות(:
האם אפשר לוותר על קלמנטינה או תפוז במידה ואין לי ? הכוונה עדיין להכין את הסירופ
בטח
אשמח לדעת באיזו כוס השתמשת? חד פעמי קר או חם?
כוס מדידה. יש יחסי המרה בגוגל.
המתכון הזה הוא הצלחה מסחררת כל פעם מחדש. מאז שגילית אותו לפני שנתיים לא מפסיקה להכין ולקצור מחמאות. תודה!!
איזה כיף! תודה רבה!!
עוגה מושלמת!!! בצק מטורף לעבודה!! מה עוד אפשר לעשות איתו חוץ מעוגות שמרים?
לחמניות שוקולד(:
היי חן המתכון זה בכוסות וכפות מדידה?
יש טבלאות המרה בגוגל(:
אם אני מכינה מקמח כוסמין זה אותם יחסים בכמויות ונוזלים, האם עשית פעם בקמח זה?
אני חושבת שכן.. לא ניסיתי
כמה זמן עוגה כזאת מחזיקה מעמד? יש לך דרך מועדפת לשמר\לאכסן אותה? תודה רבה
עד שלושה ימים בחוץ, מכוסה היטב
היי חן, האם ניתן להכין את העוגה עם קמח שמרים? קמח שהשמרים כבר נמצאים בו ולמעשה אין צורך בשמרים. תודה!!!