fbpx

עוגיות שומשום ופיצוחים

בעקרון, הצד שלי בזוגיות מביא את המתכונים.
בדיחה קבועה של אלון היא שהוא התחתן איתי בגלל האוכל של אמא שלי.
אמא שלי עושה את האוכל הכי טעים בעולם, וחמותי יודעת לחתוך אבטיח נהדר, לקנות גלידות טובות, והיא גם מעולה עם הילדים.
כל פעם שאנחנו קופצים לביקור בדרום (ההורים שלי ושל אלון גרים עשר דק נסיעה זה מזה), אנחנו עוצרים אצל אמא שלי לאכול ואז נוסעים להורים שלו לשתות קפה ולבלות.
אבל,
מדי פעם נוחתת על חמותי רוח השירה והאפיה והיא מכינה דברים מדהימים. פשוטים מדהימים.
לא נשכח לה את חיתוכיות התמרים הללו (תמונה גרועה ביותר, עמכם הסליחה).
ולא נשכח לה את העוף המושלם הזה שהוא אחד המתכונים הנצפים בבלוג.
וכמובן, איך אפשר בלי האורז הצהוב המתובל, שאתם מעולפים עליו, ובצדק.

אז בקיצור,
לפני יום כיפור, הלכנו לאמא לי לאכול קוסקוס, ואז נסענו לקיבוץ כדי לנוח צהריים בזמן שהילדים מתרוצצים וחמותי משמשת סבתא במשרה מלאה.
לפני שחזרנו מהקיבוץ למושב כדי לעשות שם את החג, חמותי הציעה שניקח איתנו קצת עוגיות.
אני הייתי סקפטית, אבל אני יודעת שאלון אוהב את עוגיות השוקולד ציפס של אמא שלו, אז זרמתי.
נתתי ביס בעוגיה אחרת בכלל, והיא היתה מדהימה. כזאת מדהימה, שכבר היינו בדרך החוצה, אבל הורדנו תיקים והכנתי קפה לכולם.
קראנצ'ית וכיפית ומלאה מרקמים,
ואתם תצחקו עלי כי היא מזה פשוטה.
והמתכון הוא בכלל של שירלי, חברה של חמותי, אבל גם לקחת מתכונים צריך לדעת:

ככה:

מצרכים:
1 כוס שומשום
1 כוס מעורבבת ב:
גרעינים, פיסטוקים, חמוציות, צימוקים, אגוזי מלך, מה שתרצו- רק לא מלוח, ולא קלוי
1 שקית סוכר וניל
3 כפות סוכר חום
2 חלבון ביצה

מערבבים הכל יחד ובעזרת כפית מניחים תלוליות על תבנית.
אופים 15-20 דקות בחום של 180 מעלות עד שזה משחים יפה.

מצננים וזוללים.

Print Friendly, PDF & Email

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

השאירו פרטים כדי שנוכל לספר לכם ראשונים על מבצעים והטבות

Open chat
דילוג לתוכן