fbpx

עוגיות קורנפלקס איטלקיות

מכל הטיולים שלנו בעולם, החביב עלי היה הטיול המשפחתי לאיטליה.
זה היה בקיץ 2018
שקד היה בן ארבעה חודשים
ובארי היה בן שלוש שנים וארבעה חודשים.

עשינו את רומא ודרומה, לתוך עומקה של סיציליה.
שכרנו רכב, ובמשך כמעט שבועיים הדרמנו לאט לאט- נאפולי, סלרנו, סורנטו, אמאלפי, קאטניה, נוטו, טראפני ופלארמו.
בפלארמו עלינו עם הרכב על מעבורת וחזרנו חזרה לרומא, ומשם טיסה הביתה.

הנה תקציר:
בנאפולי אכלנו את הפיצה הכי טובה (אצל מיקאלה, ברור)
מחוץ לפיצריה חיכנו בתור 56 אנשים (קרוב ל3 שעות) כדי לאשר את מה שסיפרו בעיתון.
ספוליאטלה זה לא כזה טעים כמו שזה נראה, אבל אם כבר אז רק ב ATTANASIO
הבצק של הקנולי בקפה סיציליה  היה הכי שחום, מתפוצץ ופריך, אבל בקטניה עושים קרם ריקוטה טוב יותר מזה של נוטו (ונסענו שעה וחצי כל כיוון כדי לבדוק).
את הפסטה הכי טובה אכלנו דווקא במסעדה היחידה שהיתה פתוחה בכפר נידח על דרך נידחת לברונטה (BRONTE), המקום של הפיסטוקים, שלא הצלחנו להגיע אליו כי נכנסנו לשעת הסיאסטה.
את עוגיות השקדים הלימוניות אכלנו בכל מקום שמצאנו, וגם קנינו לא מעט הביתה. זה תמיד היה מופלא ומענג.
גם הגלידות זכורות לטוב, כל ה6853 טעמים שליקננו.
אני מוכנה לפתוח כל בוקר עם בריוש טוב ממולא גרניטה שקדים, אבל הגרניטה שוקולד שאכלנו בשוק הדגים של קטניה היתה הטובה ביותר, קחו אותה עם הבריוש של נוטו והרי לכם מפגש עם היוצרים של העולם הזה.
(אם כי גם את הגרניטה ליים שפגשנו אז על ראש ההר בלי לתכנן אני לא אשכח).
אכלנו המון צלפים בכל הגדלים, המון סרדינים (יש בסיציליה מנה של קוסקוס עם סרדינים, אלוהית), שמן זית מעולה, אנשובי, פרחי קישוא, עגבניות עזות טעם, ריקוטה אמיתית, לימון, שקדים ופיסטוקים.
טיילנו על אפליקציה שנקראת OSTERIE
פיתחו אותה החבר'ה של סלואו פוד והיא בעצם ממפה את כל האוסטריות (מסעדות קטנות שמכינות בהכרח אוכל טוב).
לכל מסעדה שהלכנו בעקבות האפליקציה יש לי מקום בלב,
ובמיוחד להיא מהעיר העתיקה של סלרנו:
מה שמנה של פרוסות זוקיני טרי עם ריקוטה עיזים ושמן זית יכולה לעשות לגוף שלי.
מסעדה קטנה בתוך חצר משותפת של דירות גבוהות, 3-4 שולחנות וגרילנדות.
כשסיימנו לאכול כבר היה חושך, הגברת ציידה אותנו בשקית נייר ובתוכה עוגיות לדרך.
לא התאפקתי וטעמתי אחת לפני החיבוק,
וטוב שכך, כי זה היה וואו וברור שביקשתי מתכון.
היא נכנסה פנימה וכעבור כמה דקות חזרה עם פתק.
מאחורי המתכון היה כתוב "שלכם אנה קיארה, מקוה שתחשבו עלי".

ברור שאנחנו חושבים עליך אנה יקרה,
במיוחד בימים אלה כשאיטליה מאבדת את כל הצבעים שלה.
בכל פעם כשאני אוכלת קורנפלקס אני חושבת עליך,
בכל פעם כשאני שותה קפה ובא לי עוגיה טובה באמת.
בכל פעם כשאנ מתגעגעת לדרום המופלא של איטליה.

הייתי צריכה קורונה, וסיורים שמתבטלים בזה אחר זה, ושבוע עם הילדים בבית כדי למצוא קצת זמן פנוי להכין את העוגיות הנדירות האלה שטעמתי לפני שנתיים.
(וגם את מיכל מילארד המהממת שתרגמה לי את המתכון)

מדובר בעוגיות היסטריות,
באמת לא אכלתם כאלה.
זה כמו לאכול ענן מצופה מעטפת קראנצ'ית לאללה.
מהמתכון הזה יוצאות בערך 40-50 עוגיות לא קטנות.

מצרכים: 
2 ביצים
200 גרם סוכר
200 גרם חמאה רכה

330 גרם קמח
12 גרם אבקת אפיה
300 גרם שוקולד מריר איכותי קצוץ או בשוקולד צ'יפס

קורנפלקס צהוב לציפוי

אופן ההכנה:
במיקסר מקציפי את הביצים והסוכר עד לקציפה תפוחה וקרמית.
חותכים את החמאה הרכה לקוביות ומוסיפים בהדרגה למיקסר, ממשיכים להקציף במהירות גבוהה.
בהתחלה זה ייראה כאילו הקרם נשבר,
אל תשברו, המשיכו להקציף עד שהקרם יתאחד ויהיה חלק נעים (מצרפת תמונה).

מחליפים את וו ההקצפה לוו גיטרה ומוסיפים למיקסר את הקמח,
מערבלים מינימום סיבובים במהירות הכי נמוכה, עד לכמעט איחוד הבצק.
מוסיפים את השוקולד ומקפלים בעזרת מרית ידנית, מוסיפים את אבקת האפיה ומאחדים.
עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומקררים את הבצק כשעה.
מחממים תנור ל180 מעלות,
מכדררים כדורים קטנים (העוגיות תופחות מעלה בתנור, ואתם רוצין אותן קטנות ועדינות)
מצפים בקורנפלקס ואופים 12-15 דקות.
מצננים מעט וזוללים.

Print Friendly, PDF & Email

תגובות

  1. הקורנפלקס אמור להידבק לבצק ?

  2. תודה חן יקרה!
    הכתיבה שלך מסקרנת ומקסימה
    התמונות להמחשה עושות חשק

  3. לא מצליחה לאחד את הבצק לפני הוספת הקמח.. כמה זמן בערך צריך להקציף?

  4. היי. יצא לי כבר בעבר להכין עם קורנפלקס תערובת כזו עם שוקלד וזה יצא מאוד טעים אבל הקורנפלקס לא נותאו פריכים .
    כמה ימים לדעת העוגיות יכולות לשמור על הפריכות,שלהם ?

  5. אושרית שחולה עלייך
    says:

    אלופהההה אין כמוךךך

  6. יש לי רק שוקולד חלב ולא בא לי שזה יצא מתוק מדי, יש משהו שאני יכולה לעשות עם כמות הסוכר? 🙁

  7. אפשר להחליף את החמאה בשמן?

  8. גילה דכן
    says:

    העוגיות כבר 15 דקות בתנור ועדיין נראות לבנות ורכות ??

  9. ניתן להכין גם פרווה?

  10. אפשר להחליף את החמאה במחמאה לכל הרגישים?

  11. פדות ואקנין
    says:

    האם אפשר להחליף את החמאה במחמאה? זה יצא אותו דבר? לא רוצה חלבי פשוט..

  12. היי
    העוגיות מצליחות גם עם קורנפלקס של קלוגס? התרנגול?

  13. נרכה מושלםם
    אפשר להחליף משו במקום חמאה ???

  14. נטע מתנה
    says:

    הי את יכולה בבקשה לכתוב את הכמויות בכוסות/כפות כי אין לי משקל

  15. את השוקולד והאבקת סוכר גם לעשות במיקסר או לאחר הערבוב במקסר להוסיף אותם ?

  16. יש דרך להמיר את האבקת אפייה ואת הקמח בכוסות או כפיות (למי שאין משקל גרמים) ?

  17. היי אפשר לקבל את הכמויות בצורה יותר נגישה בבקשה ? (כוס, חצי כוס)

  18. היי יש סיכוי לעשות את החלק של הקמח בלי וו גיטרה?

  19. אפשר להחליף חמאה בשמן?

  20. היי חן אני לא מצליחה להבין כמה זה 200 גרם קמח וסוכר כמה זה בערך בכוסות וגם כמה זה 330 גרם קמח ?

  21. באיטליה היא גם ציפתה את זה בקרונפלקס? יש להם קרונפלקס כמו אצלנו?

  22. היי , נראה מתכון מעולה ומחכה כבר לעשות !!
    אשמח אם תכתבי את הכמויות בצורה יותר פשוטה למתחילים באפייה (: (כף,כוס, חצי וכו׳..)

  23. ממש אשמח אם תרשמי כמויות לפי כוסות או כפות .. קצת קשה לי עם הגרמים ??

  24. אם אין לי מיקסר עם וו גיטרה . אפשר להקציף במיקסר ידני את הכל ?

  25. קשה לי מתכון עם גרמים יש אפשרות בבקשה שתגידי לי לפי כוסות חם / חדפעמי קר

  26. כמה כוסות קמח? וכמה כוסות סוכר? לא הבנתי בגרמים …

  27. אנונימי
    says:

    איך אני מדביקה את הקרונפלקס? באיזה שלב ? אחרי שהעוגיות מוגנות מהתנור או לפני? ואז להכניס?

  28. גרציה לוי
    says:

    אין לי חמאה בבית האם ניתן להמיר לשמן או שזה יהרוס את המרקם ?

  29. יסכה בוחבוט
    says:

    כמה כוסות קמח זה 330 גרם?

  30. אפשר לעשות בגרסה פרווה (עם שמן)?

  31. היי, יש לי מיקסר ידני, מה אפשרי במקום הוו לישה?

    • חן קורן
      says:

      גם במיקסר ידני יש וו גיטרה.. אם אין לך אז עם הוו שיש לך גם יעבוד

  32. יש לי רק קמח 00 לפסטה או קמל כוסמין לבן
    זה יתאים לדעתך???

  33. היי, יכול להתאים גם לפסח עם קמח תפו"א?

  34. האם אפשר להפוך את העוגיות האלו לכשרות לפסח?

  35. תודה רבה על המתכון.
    יש לי רק מיקסר ידני, האם יצא לי טוב אם אחרי ההקצפה בשלב.של הקמח אלוש ביד?

  36. יצאו מעולות😋
    תודה!

  37. היי חן,
    האם אפשר להשתמש בסוכר חום וסוכר לבן?
    (אין לי מספיק סוכר לבן בבית..)
    תודה

  38. שמתי את הביצים והסוכר יחד במיקסר על מהירות גבוה לכמעט 10 הדק ולא יצא קרם אורירי בכלל.. אולי להקציף קודם את הביצים ורק אז להוסיף את הסוכר?

  39. יובל גבאי
    says:

    למה העוגיות יצאו לי שחורות) השוקולד המריר עשה א הבלילה שחורה)
    ואצלך הן לבנות??

  40. תודה על המתכון:) רציתי לשאול אם העוגיות צריכות מקרר או שסבבה בחוץ בצנצנת?

  41. היי.. צריך לשמור אותן במקרר? ולכמה זמן הן טובות )בהנחה שישאר פירור או שניים( חחח

    • לא צריך מקרר, מספיק צנצנת אטומה וזה טוב לשבוע. אם הגעת לשבוע ועוד יש עוגיות בצנצנת עשית משהו לא נכון.. 🙂

  42. חן את ממש אלופה !!
    מתכון טעים ומקורי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן