סלט חצילים עם רימון, מנגו ונענע

אני חושבת שיש לנו איזה ענין קטן לסגור, לי ולכם.
או אולי, לי ולי.
בכל מקרה, יש לי משהו להבהיר-

אני לא בלוגרית.
כלומר, יש לי בלוג מתכונים,
ואני מעלה אליו (או לפחות משתדלת באמת) מתכון חדש כל יום חמישי.
ונכון, לראות את התמונות שלכם ולדעת שהשבת מלא משפחות בישראל יגישו לשולחן עוף ממולא שלי או שכבות בטטות ואורז של אמא שלי, או תבשיל כתף חגיגי של השכנה שלי- זה ממלא אותי אושר.

אין לי בעיה עם התואר "בלוגרית"
פשוט כששאולים אותי מה אני עושה למחייתי, אני עונה מלא דברים אחרים.
כי באמת, הפרנסה שלי לא מגיעה מהבלוג, ברוך ה'.

אני מעלה רק מתכון אחד בשבוע, ובדרך כלל זה יהיה משהו שהכנתי לביתי.
אני לא מתכננת מראש, ולא מעלה מראש.
כל יום רביעי בלילה, ממש מאוחר, אני יושבת לכתוב את הפוסט,
בוחרת את התמונות הכי יפות,
ובעיניים אחרונות של היום הזה אני לוחצת "פרסם"
ואז ביום חמישי בבוקר, בערך בזמן שבו סיימתם לפזר את הילדים במסגרות אני משתפת אתכם במתכון החדש.

השבוע אני בטירוף פסיכי.
בין סיורי האוכל שלי בשוק מחנה יהודה (חודש אלול הוא קשוח, כולם באים לסליחות, ולפני זה עוברים אצלי לסיור אוכל בשוק)
יש לי מאות קופסאות מתנה לחג שהזמנתם לאהוביכם ואני צריכה לארוז ולשלוח (כמובן, לא בלי הצוות המהמם שלי)
ואז אני צריכה לקנות מתנות ללחג בעצמי,
ובגדים לילדים,
ויש גם את האירועים הרגילים של החיים: חתונות, אסיפות הורים.
וגם, כמובן, איך שכחתי, אני צריכה להתארגן למסיבת הקוסקוס השנתית (עוד אין לי פרטים, פרט לכך שזה יהיה ב7.10, לילה לבן בירושלים, ויהיה המון! קוסקוס)

אז למה לי גם מתכונים?
השעה עכשיו 22:54, ובמקום לישון עם אהוביי אני שותה קפה קר וכותבת לכם מתכון לסלט חצילים ומנגו.
למה?

כי אני אוהבת אתכם.
כי זאת ההזמנות שלי להגיד לכם תודה.
כי זאת הדרך שלי להביע את ההערכה הענקית שיש לי אליכם, על זה שאתם איתי,
שבוע אחרי שבוע, צוחקים מהבדיחות שלי ואז נכנסים איתי למטבח שלכם, לבשל לשבת.

זה המאמץ הקטן שאני עושה עבורכם,
מתוך הלב הגדול שנהיה לי בגללכם.

אז הנה עוד מתכון,
והוא שלכם.
אוהבת.

מצרכים:
2 חצילים קלים במשקל (אם החציל כבד זה אומר שיש בו הרבה זרעים ואז הוא קצת מר)
1 מנגו בשל אבל לא מדי
גרגירים מחצי רימון
חופן עלי נענע
חופן עלי בזיליקום
חופן כוסברה קצוצה

שמן זית
2 כפות חומץ בלסמי (או רכז רימונים)
מלח
2 כפות מיץ לימון

אופן ההכנה:
מחממים תנור טוב טוב ל220-230 מעלות, גריל (או 250 עליון תחתון)
פורסים את החציל לפרוסות בעובי 1 ס"מ ומסדרים בתבנית עם נייר אפיה.
מברישים את כל פרוסות החציל בשמן זית, בלי להתקמצן.
מכניסים לתנור וצולים כ15 דקות או עד שפרוסות החצילים םמשחימים יפה.
הופכים לצד השני וצולים כ10 דקות נוספות.
(אם הצד השני כבר צלוי ושחום- מוציאים).
מצננים.

קולפים את המנגו בעזרת קולפן טוב, ופורסים לפרוסות עם סכין חדה.
כשהמנגו בדיוק במידת העשיה הנכונה הוא מתמסר לסכין ולא משתבלל אחריה, ואז יוצאות פרוסות יפות.
קוצצים את הנענע, הכוסברה והבזיליקום.
מניחים את החצילים, המנגו, הרימונים והירק בקערה.
מערבבים את כל חומרי התיבול וומוסיפים לקערה.
מערבבים בעדינות מוגזמת, כך שהחציל והמנגו לא יתפרקו.

מגישים עם לחם טרי.

Print Friendly, PDF & Email

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן