fbpx

סלטה משוויה (אבל בתנור)

עוד מתכון מבית הדברים הפשוטים שאני מתלבטת אם להעלות כי זה 3 מרכיבים טיק טק ויש לכם סלט מדהים.
עגבניה, שום, פלפלים. זהו, ויש לכם סלט היסטרי.
סלטה משוויה בעיקרון, בתוניסאית, זה "סלט שרוף"
כלומר- כמה ירקות שרופים, באש של ממש, חתוכים ומעורבבים יחד עם שמן זית ומלח.
ראיתי המון גרסאות לסלטה משוויה- עם חצילים או בלי, עם פלפלים מתוקים, עם בצל או בלי, עם לימון, קצוץ דק או גס.
כי בעיקרון זה כמו המרמומה שלנו, שבילדותי קראנו לה "סלט מבושל",
כל עוד יזה ירקות וזה שרוף אפשר לקרוא לזה סלטה משוויה.

בבית הוריי יש רק גרסא אחת לסלטה משוויה, הכי פשוטה והכי טעימה.
נכון, שרוף זה רק על המנגל,
אבל מי שאוהב סלטה משוויה יותר ממה שהוא אוהב להדליק מנגל יכול להכין אותה בתנור על החום הכי גבוה בתכנית גריל וזה יוצא נהדר ממילא.
רק דבר אחד חשוב לי שתקפידו: שמן הזית.
הוא חייב להיות איכותי וטעים, כזה שתהנו לטעום אותו בסלט שלכם (אגב, זה כלל לחיים, לא רק לסלטים)
אני לא מבינה גדולה בזנים של שמני זית ואיכויות וכו, אני רק יודעת שהכי כיף כשיש לזה טעם חזק אבל עדין, שזה לא מיימי ולא מר, שזה מענג ומלטף את כל חלל הפה (לרוב התכונות הללו נמצאות בשמני זית של יצרנים קטנים מקומיים ולא של מעצמות על כמו שופרסל או רמי לוי).

הסלט יכול להשמר במקרר, סגור בקופסא אטומה עד שבוע וחצי.

מצרכים:
10 עגבניות אדומות בשלות
6-7 פלפלים ירוקים חריפים (אפשר להפחית, אבל גם ככה הפלפלים של החורף לא חריפים בכלל ואפשר להחליף בפלפל ירוק מתוק)
1 ראש שום
שמן זית איכותי
מלח איכותי

אופן ההכנה:
מדליקים את התנור על תכנית גריל 230-250 מעלות.
בתבנית מרופדת בנייר אפיה מניחים את כל הירקות, בלי שמן זית, בלי מלח, בלי כלום.
כשהתנור חם- מכניסים את התבנית בחלק העליון (אבל לא הכי גבוה) של התנור.
צולים את הירקות עד לצליה מלאה, כלומר שהקליפה הופכת שחורה.
מצננים מעט,
מקלפים את הפלפלים, העגבניות והשום.
חותכים גס ומעבירים לקערה.
בוזקים שמן זית בנדיבות ומלח.
מערבבים ומקווים שישאר לכם משהו עד שבת.

Print Friendly, PDF & Email

תגובות

  1. הכנתי כבר פעמיים, יצא טעים מאודדדדד (וחוסל תוך יומיים)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן