fbpx

סיר פתיתים עם תבלין של כנרת



היינו סופשבוע בכנרת, חוף סוסיתא.
שכרנו קרוואן וכל היום היינו במים.
הילדים עפו, גם אנחנו.
היה משהו שקט בזה שאנחנו כביכול בחופשה אבל לא רודפים אחרי מסעדות ובתי קפה שחייבים לדגום.
פשוט מלא כנרת, מלא זמן, ומלא נשנושים מהבית.
רק סיר אחד הכנו לשבת: הסיר שלפניכם.
בהתחלה פינטזנו תכניות גדולות- נביא דגים גדולים, נעשה מדורה, אולי פוייקה..
אבל מהר מאד נרגענו והבנו שהזמן קצר, והמטרה היא להנות עם הילדים בפשטות, בלי להגזים בשום כיוון.
אלון זרק 2 מהדברים שאנחנו הכי אוהבים לסיר (פרגית ופתיתים)
ויצא סיר מהחלומות.
תהנו

לפני שנתחיל, אני אגלה לכם משהו:
הסוד לכל הסירים היפים הוא שמן זית.

מצרכים:
1 בצל
1 בטטה
חופן עגבניות שרי
4-6 פרגיות
חבילת פתיתים
חופן כוסברה
חופן פטרוזיליה
שמן זית, מלח, פלפל

אופן ההכנה:
בסיר רחב (סוטאז') מחממים שמן זית.
קוצצים את הבצל ומטגנים.
קולפים את הבטטה וחותכים לקוביות של 1.5-2 ס"מ.
מוסיפים לבצל ומטגנים יחד.
חותכים את הפרגיות לנתחים (בגודל נתחים לשיפוד)
ומוסיפים פנימה. צורבים אותם יחד עם הירקות, במידת הצורך תפרגנו בשמן זית.
חותכים את העגבניות לרבעים לאורך ומוסיפים לסיר.
בכל פעם שמכניסים חומר גלם חדש למחבת, רצוי לפנות לו מקום ולתת לו להיחרך יפה.
מוסיפים פטרוזיליה וכוסברה קצוצות ומערבבים.
מבשלים יחד על אש גבוהה יחסית עד שהכל הופך לתבשיל אחיד, רצוי שהעגבניות יתפרקו, אבל הבטטות לא(:
מתבלים במלח ופלפל.
שופכים פנימה שקית פתיתים, בלי לערבב, ככה מלמעלה.
מוסיפים שלוש ושליש כוסות מים, ומערבבים בעדינות ככה שהמים מגיעים לכל שכבת הפתיתים.
מביאים לרתיחה ומורידים לחום נמוך, סוגרים את הסיר ומבשלים עד שהסיר "מתייבש", עד שכלו המים.

מערבבים הכל יחד וזוללים.



Print Friendly, PDF & Email

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

השאירו פרטים כדי שנוכל לספר לכם ראשונים על מבצעים והטבות

Open chat
דילוג לתוכן