סיר החלומות: אסאדו, דלעת וקובה בסיר אחד מטורף

אני לא בטוחה שיש לכם במקרר כל מה שאתם צריכים כדי להכין את הסיר הזה,
אני לא מתכוונת לשכנע אתכם ולהגיד הפעם "זה רק 2 מרכיבים ו2 דקות הכנה!"
כי זה באמת לא סיר כזה.

זה סיר מורכב,
כלומר, כולה שעה התעסקות,
אבל הוא רב תהליכים ורב כלים בכיור.
יש את המלית של הקובה שצריך להכין ולצנן בצד.
ואז יש את האסאדו שצריך לסגור בסיר,
אח"כ להוציא ובאותו הסיר לטגן בצל וסלרי.
להחזיר את האסאדו, להנמיך את האש ולתת לו בישול ארוך בכיף.
בינתיים משרים את הג'ריש במים ל10 דקות
ואז מסננים ומערבבים עם הסולת לבצק של הקובה.
ממלאים את הקובות, מסדרים במגש ומקפיאים.
אחרי שעתיים בישול של האסאדו, מוסיפים את הדלעת לעוד שעה.
בסוף בסוך מכניסים את הקובות ומבשלים עד שהן מוכנות.

תראו כמה שורות,
אז איך אני יכולה להגיד לכם שזה מתכון קל?
אני לא.
אבל אני יכולה להבטיח לכם שזה סיר מדהים.
שאם תעקבו שלב אחרי שלב, אתם תצליחו ותכניסו אל הסוכה סיר שיגרום לכל האושפיזין שלכם ללקק את האצבעות ולחזור כל שנה.

כי האסאדו כל כך רך ומתפרק בטעם עדין בישול ארוך בלי המון תבלינים, והדלעת כמעט מתקרמלת, והקובה מתבשל בניחוח של כל זה, ויחד הם יוצרים סיר שאין שני לו.

מדי פעם צריך גם סירים כאלה,
לראות את כולם מתענגים סביב סיר אחד עם ריח משכר זה משהו ששווה כל דקה של השקעה.
ואם קריר בסוכה שלכם אז בכלל זכיתם, כי הסיר הזה מחמם לבבות.

מי הולך על זה?

מצרכים:
לתבשיל:
1 קילו בשר אסאדו חתוך לקוביות גדולות
חתיכה יפה של דלעת חתוכה לקוביות גדולות (זה לא באמת משנה, כמה שבא לכם)
3 גבעולי סלרי
1 בצל לבן גדול
מלח, פלפל, ראס אל חנות או בהרט
שמן זית

למילוי הקובה:
300 גרם בשר טלה טחון
1 בצל לבן גדול
חופן כוסברה קצוצה
חופן פטרוזיליה קצוצה
אפשר גם להוסיף קצת נענע קצוצה אם יש לכם
מלח, פלפל, ראס אל חנות או בהרט
שמן זית

לבצק הקובה:
1 כוס ג'ריש
2 כוסות סולת
1/2 כוס מים
מעט מלח

אופן ההכנה:
מתחילים במילוי של הקובה כיוון שהוא צריך להתקרר לפני המילוי:
במחבת מחממים שמן זית,
קוצצים את הבצל ומוסיפים על אש גבוהה.
מטגנים אותו מעט ומוסיפים את הבשר הטחון.
עדין על אש גבוהה מפוררים אותו, וכשכל הבשר משנה את צבעו מאדום לאפור- מתבלים ומוסיפים את הירק.
מערבבים ומבשלים כדקה נוספת, ומכבים את האש. מצננים.

מכינים את הסיר:
מלהיטים סיר רחב.
בקערה לשים את קוביות הבשר עם מעט מאד שמן זית (בערך 2 כפות), מלח גס ופלפל (עדיף גרוס אבל לא קריטי).
מכניסים את קוביות הבשר לסיר הלוהט ו"סוגרים"  אותם מכל הכיוונים.
מוציאים את הבשר מהסיר ומנמיכים את האש.
מוסיפים לסיר מעט שמן זית.
קוצצים את הבצל ומכניסים לסיר
חותכים את הסלרי למקטעים ומוסיפים לסיר.
סוגרים את הסיר ומאדים את הירקות כרבע שעה.
מוסיפים את האסאדו, מלח, פלפל וראס אל חנות ומנמיכים את האש למינימום.
סוגרים את הסיר מבשלים כשעה.
כעבור שעה בודקים אם צריך מים- אם כן, מוסיפים. אם לא, סוגרים וממשיכים בישול.
כעבור שעתיים מוסיפים את קוביות הדלעת ומערבבים.

עוברים לקובה:
בקערה שמים את הג'ריש ומכסים במים. כעבור 10 דקות מסננים היטב.
מוסיפים לג'ריש את הסולת והמלח ומערבבים היטב.
מוסיפים את המים ומערבבים.
נותנים לבצק לנוח 5 דקות ומתחילים לגלגל קובה:
בידיים רטובות משטחים מעט מהבצק על כף היד,
בעזרת כף שמים מילוי על הבצק וסוגרי בעדינות, תוך הידוק יסודי של הקצוות.
מגלגלים ומשטחים מעט.


מניחים את הקובות על מגש עם נייר אפיה ומקפיאים 15-20 דקות.
כעבור שלוש שעות של בישול הבשר מוסיפים את הקובות לסיר ומשקיעים אותן בתוך המים של הבישול.
אם אין מספיק מים בסיר – מוסיפים 2-3 כוסות, מביאים לרתיחה ורק אז מוסיפים את הקובות.
חשוב שהקובות יתבשלו מש בתוך נוזל כל כולן.

כבו את האש אחרי 20-30 דקות והעבירו לפלטה עד הארוחה. יוצא מעדן.

Print Friendly, PDF & Email

תגובות

  1. נראה מדהים ולגמרי הולכת לנסות
    בדרך כלל מכינה את הקובות מבשר טחון שלא עובר טיגון, יודעת מה ההבדל לאחר הבישול?

    • כן,
      כשהבשר נכנס חי לקובה הוא נשאר ככדור בתוך קובה ששתפחב ואז נוצר חלל, והקובה לא עוטפת ממש את הבשר.
      (מסכימה איתך שבטעם זה טוב יותר, כי הירק והכל נשאר טרי)

  2. מה אפשר להוסיך במקום הקובה?
    ומה זה גריש ?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן