סירות חצילים עם סלט ירוקים ומשמשים

אלון מטייל עכשיו בסלון, מקפל המון כביסה.
ממיין בין 3 סלים שונים, מקפל אפילו את הסדינים (רק עם הגרביים יש לו בעיה)
לפני זה הוא קילח את הבנים,
חצי שעה הם בילו באמבטיה כשהוא יושב לידם, מנגן להם שירים בגיטרה.
לפני זה הוא יצא עם בארי על האופנוע לקחת ציוד למקפיא בבית האריזה שלנו בשוק.
לפני זה הוא ישב לסדר את המסלולים לנהגים של הקופסאות.
מוקדם בבוקר הוא נשאר עם עמליה כשאני יצאתי למשרד לסדר כמה דברים דחופים,
וכשעמליה ישנה הוא שטף את הכלים, זרק את הפח, סידר את הסלון וחתך אבטיח שיהיה לי במקרר.

אני לא משוויצה,
אני אומרת תודה.

כשחשבתי על המתכון הזה חשבתי על אלון.
חציל זה השם השני שלו,
הארוחה הראשונה שהכנו יחד היתה חציל.
וזהו:
שרפנו חציל על האש בדירת השותפות שלי, לפני 8 שנים.
קילפנו, שמנו טחינה, והוא היה בעננים.
(למרות שהוא תמיד אומר שהוא בכלל התחתן איתי בגלל האוכל של אמא שלי)

פעם הוא היה בקטע של חציל שרוף על אש של ממש,
הוא לא יודה בזה, אבל אני יודעת שהיום הוא מעדיף את החציל קלוי בתנור, עם שמן זית.
אז ככה התחלתי את המתכון:
חצי חציל קלוי בתנור, עם המון שמן זית.
לגבי הסלט, לא הייתי בטוחה.
התחלתי על בטוח- כל הירוקים,
גבינה בולגרית זה מאסט, כי הוא חצי יווני וככה הם אוכלים לארוחות בוקר.
ואז קצת משמשים כי העונה קצרה והיא ממש עכשיו,
ודובדבנים בשביל הצבע.
אפילו לא טיבלתי, כדי שבצילום זה יישאר רענן,
ובדיוק הוא נכנס הביתה וטרף את הסלט שנשאר בקערה.

אלון יודע לאכול, הוא גם לא מפונק,
קל לשמח את הבטן שלו,
אבל כשהוא טורף משהו ללא הכרה, זה סיפור אחר לגמרי.
הוא אומר לי "אני לא יכול להסביר לך כמה טעים לי עכשיו".

אז בסדר, כתבתי הכל על דף, והרי זה לפניכם.

המתכון בשיתוף תנובה.

מצרכים:
3-4 חצילים קטנים-בינוניים (כל חצי חציל הוא מנה אישית)
חופן פטרוזיליה
6 גבעולי בצל ירוק
חופן כוסברה
עלים מ3 גבעולי נענע
20 עלי בזיליקום
1 חסה סלנובה או 4 עלים מחסה רגילה
1 גבינה בולגרית  פיראוס
1 גבינת חמד פיראוס
3-4 משמשים טריים
מעט דובדבנים טריים
חצי כוס אגוזי מלך
חופן גרעיני דלעת
מלח, פלפל גרוס, שמן זית, לימון

אופן ההכנה:
מחממים תנור על תכנית גריל, 220 מעלות.
חוצים כל חציל לאורכו.
שמים שמן זית בקערה קטנה ובעזרת מברשת מברישים את החצילים על בטנם היטב היטב.
מכניסים את החצילים לחלק העליון של התנור עם הבטן כלפי מעלה וצולים אותם כ20-25 דקות עד להשחמה צרובה ויפה.
מצננים.
מכינים את הסלט:
קוצצים את כל הירק מלבד החסה (את עלי הנענע והבזיליקום אפשר להשאיר שלמים במידה והם עדינים ולא גדולים מדי),
מפרקים את החסה בעדינות בידיים, אם העלים קטנים תשאירו אותם בשלמותם.
מפוררים את הגבינות פנימה,
פורסים את המשמשים
ומפרקים את הדובדבנים ל2, ללא הגרעין כמובן.
מוסיפים את אגוזי המלך וגרעיני הדלעת
ומתבלים בשמן זית, מלח, פלפל ולימון.
מערבבים היטב ומניחים על כל חציל.
אפשר להגיש לצד שמנת חמוצה או טחינה.

 

Print Friendly, PDF & Email

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן