fbpx

נודלס חיסול חמץ

זה יעבוד עם כל סוג של אטריות שאתם צריכים לחסל:
מקרוני, ספגטי, אטריות אורז, נודלס, אטריות שעועית, באמת הכל.
אפילו סתם פסטה מסולסלת תשתלב פה יפה.

כבר לפני שבועיים לקחתי גיגית ענקית
ורוקנתי לתוכה את כל הארונות.
דוקא לא היה לי המון- בעיקר פתיתים, פסטה ובורגול.
וכל מיני קמחים ללא גלוטן שקניתי כדי לנסות לפתח מתכונים שווים גם לצילאקים (זה לא עבד בסוף).

ומאז ועד היום, כל יום, אנחנו אוכלים פסטה.
הרבה פתיתים, אני מודה, כי גילינו את הכשרון של אלון בהכנת פתיתים שחומים שיוצאים אחד אחד ואי אפשר להפסיק להכניס את הכף לסיר.
אבל גם הרבה סוגים אחרים, מה שיש אוכלים.

בתוניסאית קוראים לתקופה הזאת "עוושר"- שהבית על גלגלים, ואין מה לאכול, אז מלקטים מפה ומשם.

בינתיים אנחנו בקצב טוב- נשאר קצת בורגול בעוביים שונים, וקצת פתיתים בסיר.
אז מחר אלון יכין לנו חומוס ופלאפל עם פיתות מטריפות של נוף עתמנא (הנה הרווחתם עוד מתכון פגזי- לכו לאינסטגרם של נוף, הייתי שמה לכם לינק אבל אני לא זוכרת את הססמא לאינסטגרם שלי כדי להכנס מהמחשב. חפשו NOFATAMNA. בהייליייטס שם יש מתכון לפיתות היסטריות. מבטיחה לכם שזה מתכון קל וממש מספק כמה הפיתות יוצאות מושלמות)

בינתיים, יש לי בשבילכם מתכון לנודלס,
שלמה הוא טוב לימים האלה?
כי חוץ מפסטה, אפשר לשים בו איזה ירקות שתרצו. הכל הולך. חוץ מעגבניה.

מצרכים:
1 בצל לבן
כמה פרחי ברוקולי (או כרובית, או קישוא, או מה שיש במקרר)
1 גזר
סלסלת פטריות
מעט חזה עוף (אפשר גם בלי)
5 גבעולי בצל ירוק
חופן כוסברה
1 כף שמן שומשום
4 כפות סויה
מעט מלח
רבע כוס שמן קנולה (שמן זית לא יתאים פה בגלל החום הגבוה)
עוד ירקות אופציונאליים: גמבה, תירס, קולורבי, שעועית ירוקה.
אופציונאלי: בוטנים מלוחים קצוצים

חבילה פסטה כלשהי

אופן ההכנה:
מפרקים את הברוקולי לפרחים קטנים
חותכים את הפטריות לחצי
את הבצל לפרוסות
את הגזר לגפרורים
ואת חזה העוף לקוביות קטנות של 1 ס"מ

עובדים על 2 סירים במקביל:
בסיר אחד מבשלים את הפסטה לפי ההוראות ובסיר השני מקפיצים ירקות.

על האש הכי גבוהה שלכם חממו ווק או סיר רחב ונמוך, עד שהוא ממש ממש חם.
הוסיפו את השמן קנולה, ואחרי דקה את הבצל, הברוקולי (אין צורך לחלוט לפני), הגזר והפטריות.
מקפיצים כמה דקות על אש גבוהה מאד, עד שהירקות מעט נחרכים.
מוסיפים את העוף ומקפיצים שוב.
מוסיפים סויה, שמן שומשום, בצל ירוק קצוץ וכוסברה קצוצה.
אם צריך מתבלים במלח.
כשהפסטה מוכנה מעבירים אותה ישירות לווק ומקפיצים הכל יחד. זהו. מוכן.
מגישים חם.

Print Friendly, PDF & Email

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן