מרק כתום מעלף שמכינים בדקה משלושה מצרכים בלבד

זה מתכון שהולך איתי כבר כמה חודשים ומאז אני מתלבטת אם להעלות אותו.
זה מתכון מעולה,
אבל אני קצת מתפדחת להכניס אותו לפוסט כי הוא כל כך קל להכנה עד שזה מביך.
כמה קל?
מטגנים בצל,
מוסיפים קוביות בטטה ועדשים כתומות וזהו.
הולכים להרים רגליים על הספה ונותנים לאש לעשות את שלה.

אבל למה החלטתי כן לשתף בסוף?
כי כמה שהוא קל ככה הוא טעים.
וזו לא קלישאה.
בד"כ יש נטייה להעמיס על מרקים כתומים את כל הירקות הכתומים שיש בסופר,
אבל פה יש רק בטטה,
וזה לא סתם, כי בטטה היא מלכת הירקות הכתומים ויש לה את הטעם הכי חזק ומתוק ומנחם בעולם.
אפילו המרקם שלה, אם נשווה אותו למרקם של דלעת מכל סוג שלא תהיה- ברור שהבטטה לוקחת בענק עם המרקם הקטיפתי הענוג שלה.
ובצל, כי חייבים.
ועדשים כתומות, כי שקוד צריך גם לשבוע מדי פעם.

בקיצור, יש לכם הכל בבית, לכו להכין.

מצרכים:
1 בצל לבן גדול
3 בטטות בינוניות
1 כוס עדשים כתומות
שמן זית
מלח, פלפל, כורכום

אופן ההכנה:
חותכים את הבצל לקוביות איך שבא לכם גדולות קטנות הכל הולך.
מחממים סיר, כשהוא חם מוסיפים שמן זית ומכניסים את הבצל.
מטגנים את הבצל על להבה גבוהה עד שהוא חצי מטוגן חצי צלוי.
קולפים את הבטטות וחותכים לקוביות, רצוי קטנות, כך המרק יהיה מוכן יותר מהר.
מוסיפים לסיר ומערבבים.
נותנים לבטטות להוציא את הטעם שלהן כחמש דקות
מוסיפים את העדשים ומערבבים.
מתבלים
מוסיפים 3 כוסות מים ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש ומבשלים כשעה.
טוחנים את המרק בבלנדר מוט וזוללים, אפשר עם חתיכות לחם שמשחתם בשמן זית וייבשתם מעט בתנור.

Print Friendly, PDF & Email

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן