מרק בצל וגרונות הודו

את המתכון הזה אני מנסה להעלות כבר 3 שבועות.
קר, אז אני מכינה מרק אבל עד שמגיע יום חמישי שוב חם,
ואיך אני יכולה להעלות מתכון למרק ביום שמש?

והשבוע התחיל כפור כזה שחודר לעצמות, ואמרתי לעצמי "הנה! השבוע מתכון למרק גרונות!"
ופתאום שוב חם,
אז לא אכפת לי אם החורף מעוניין לבוא או שיש לו עניינים לסגור שם,
החלטתי להעלות את המתכון, ומי יודע, אולי יתמז מזלינו והחורף יחזור לסופש.

ומילה על גרונות.
אני יודעת, לרוב האנשים "גרון" לא עושה את זה.
כמו "זנב".
אבל הגרון של ההודו, כמו הזנב של הפרה, הוא אחד החלקים הטעימים, רך ומתמסר, ועדין בשרני מאד.
ומי שמכיר ודאי נזכר עכשיו בילדותו, סביב השולחן במטבח של אמא, אוכלים  בידיים גרונות עד תומם.
אמא שלי תמיד אומרת שאיפה שכתוב "עוף" עדיף "הודו",
שהודו הרבה יותר בריא, ועשיר בכל מיני דברים שטובים לנו.
אז כשיש לי הזדמנות, אני הולכת עליה.

גם השבוע, המתתכון הזה נולד מתוך פשרה משפחתית-
בארי רצה מרק שאפשר להכניס אלי שקדי מרק
אלון רצה מרק בצל
אני רציתי מרק גרונות
(שקודקוד בינתיים מבסוט על הכל).

וזה מה שיצא- מרק בצל שחום ועשיר, עם גרונות בשרניים, שאפשר לשפוך לתוך שקדי מרק בכיף.
והכי חשוב- 3 מצרכים סה טו!

מצרכים:
4 בצלים לבנים גדולים
2 גבעולי סלרי עם העלים
6-8 גרונות הודו
שמן זית
מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה:
קוצצים את הבצלים.
מחממים שמן זית בסיר מרק ומוסיפים את הבצלים פנימה.
מנמיכים את האש ומטגנים כך את הבצלים כחצי שעה, לפעמים יותר, עד שהם משחימים מאד, מזהיבים, מקבלים צבע קרמל עמוק.
מוסיפים את הגרונות ואת עלי הסלרי,
מוסיפים מים (כמה מים? כמות סבירה, שהמרק ישאר סמיך ויהיה יחס נכון בין בצל למים. מקסימום, תמיד אפשר אחכ להוסיף עוד מים, אבל להוריד זה בעייתי).
ותבלינים ומביאים לרתיחה.
לאחר שהמרק רתח מנמיכים את האש ומבשלים שעתיים.
אפשר  לשים על הפלטה כמה שעות טובות זה יעשה לו רק טוב.

שבת שלום אהובים, ושהחורף יבוא.

Print Friendly, PDF & Email

תגובות

  1. יעבוד עם גרונות של עוף?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן