משלוחים בכל הארץ והעולם!
הזמנות לסופ"ש מתקבלות עד חמישי ב10:00 | מינימום הזמנה 200 ש"ח
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מקרוני עם פרגית ותפו"א בסיר אחד אדום ומגרה

אתם יודעים איך זה:
רוב ארוחות הצהריים הטובות בעולם קרו לגמרי במקרה.
גם הארוחה הזאת.

הפשרתי פרגית כדי לבשל ארוחת צהריים לחברה טובה שילדה.
הפשרתי פרגית אבל לא ידעתי איך זה יגמר.
קצצתי בצל, כי זה מה שאני תמיד עושה כשאני מתחילה סירים.
שמתי שמן זית בסיר והכנסתי גם את הבצל הקצוץ.
חתכתי את הפרגית והוספתי פנימה, ואז נזכרתי שיש לי פפריקה מעולה שהבאתי איתי מגזיאנטפ אז הפכתי את כל הסיר הזה לאדום.
חיטטתי קצת בתוך הסלסלאות בכניסה לבית, בדקתי איזה ירקות יש לי.
מצאתי תפוחי אדמה, חתכתי גס והוספתי פנימה.
בשלב הזה, ידעתי שזה גורלי, כי מרגע שמוסיפים תפוחי אדמה לסיר אסור לערבב יותר עם כף, אלא רק לנענע את הסיר מצד לצד.
(למה? כי תחשבו על זה רגע: ברגע בתפוחי האדמה מתבשלים ומתרככים, כל מגע הכי קטן פוצע את צורתם ולפעמים אפילו מועך אותם לגמרי).
אז ערבבתי פעם אחת, כשתפוחי האדמה עוד קשים, הוספתי מים ונתתי לזה להתבשל על אש קטנה.
לא נגעתי בכלל עם כף אבל כשזה היה מוכן היה לי חשק מטורף לפסטה אז דחפתי גם פסטה פנימה, מקרוני כזו, עבה ומפנקת.
הכנתם פעם פסטה בלי לערבב בכלל?
גם אני לא.
אבל מסתבר שזה עובד.
כיסיתי את הפסטה במים ובישלתי עד שהיא היתה מוכנה ונגמרו הנוזלים בסיר.
הפכתי על צלחת והתחלנו לזלול.
(כשסיימנו, הוצאתי בשר טחון ושעועית ירוקה והתחלתי לעבוד על סיר חדש לחברה שלי שילדה).

ככה פשוט, ככה טעים.
מוכנים?

מצרכים:
1 בצל לבן
2 פרגיות שלמות
2 תפוחי אדמה בינוניים
200 גרם מקרוני (כמו ספגטי, רק עבה יותר וחלול בפנים)
1 כף פפריקה מתוקה או חריפה
כפית מלח
שמן זית

אופן ההכנה: 
קוצצים את הבצל דק דק.
מלהיטים סיר בינוני,
מוסיפים שמן זית ואת הבצל.
מוסיפים מלח ופפריקה ומערבבים.
מטגנים כחמש דקות על אש גבוהה.
חותכים את הפרגיות לקוביות גדולות יחסית 2 ס"מ על 2 ס"מ  ומוסיפים לסיר.
מערבבים היטב ונותנים לפרגיות מעט להשחים מבחוץ, חשוב שהאש תהיה גבוהה, אחרת הפרגיות ידבקו לסיר.
מקלפים את תפוחי האדמה, חותכים בגודל של הפרגיות ומוסיפים לסיר.
נותנים ערבוב אחד עם הכף וזורקים את הכף לכיור כי לא נצטרך אותה יותר.
מוסיפים כוס מים ומבשלים כחצי שעה.
מוסיפים את הפסטה לסיר מלמעלה בשכבה אחידה.
מוסיפים מים רותחים לכיסוי ומבשלים עד שהפסטה מוכנה.
במידת הצורך מוסיפים מים.
אם יש יותר מדי מים בסיר והפסטה מוכנה, פתחו את המכסה ותנו למים להתאדות.
כשהסיר מוכן כסו אותו חזרה, ותנו לו 5 דקות להירגע ולספוג נוזלים.
הפכו את תכולת הסיר על צלחת גדולה או מגש והגישו לבני המשפחה.

רוצים להפוך למשפחה?

אתם במקום הראשון בשבילנו, ולכן אנחנו אף פעם לא שולחים ספאם ולא מעבירים את המייל שלכם למישהו מבחוץ.

עוד מתוך חוברת המתכונים

מתכונים שעושים שמח בלב וכיף בבטן

הוסיפו לקופסא:

לחצו על הלב כדי להוסיף את הפריט

דילוג לתוכן