כרובית קריספית בטמפורה בירה

יש מתכונים שהולכים איתי שנים.
ברגע שגיליתי אותם הם מתווספים לארסנל המתכונים שלי ורק משתפרים עם הזמן, כמו המתכון הזה.
למדתי אותו מהשף רודד שמעביר סדנאות בשרים בפרנה מחוץ לבית הוריי, ומאז בכל הזדמנות אני משתמשת בו.
במקור זו כרובית, אבל אפשר כמובן להשתמש בכל ירק שרוצים- טבעות בצל, רצועות בטטה, אפילו קולורבי.
הירקות יוצאים מהשמן כל כך קראנצ'יים ועם טעם עדין של בירה.
לתוך הטמפורה אפשר להוסיף איזה תבלינים שרוצים, אבל כשמדובר בכרובית אני בעד מלח וזהו.
אם בא לכם להשקיע אפשר להוסיף כוסברה קצוצה ממש לבלילה.

התחלתם כבר את הטיגונים לחג?

מצרכים:
1 כרובית בינונית
2 כוסות קמח
220 מ"ל בירה לבנה
2 חלבונים מביצים בגודל L
1.5 כפיות מלח
שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:
מפרקים את הכרובית לפרחים בינוניים, שוטפים ומייבשים היטב.
בעזרת מטרפה מערבבים את כל חומרי הטמפורה עד לבלילה אחידה.
מחממים שמן עמוק בסיר טיגון.
מכניסים רבע מכמות הכרובית לבלילה ומוציאים אחד אח עם היד לתוך השמן.
מטגנים עד להשחמה יפה.
חוזרים על הפעולה עד לסיום הכרובית.
מגישים עם מטבל ירוק וחצי לימון.

Print Friendly, PDF & Email

תגובות

  1. איך התהליך עם כרובית שמגיעה קפואה? קודם מבשלים אותה?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן