fbpx

טראפלס תמרים וטחינה עם בננות וקשיו- אמאלה!

זה מתכוןן ישן שלי,
אני לא יודעת איך הוא עוד לא עלה לאתר.
זה שילוה משמים-
תמרים ובננות.
אם אפשר גם קוקוס, ולכל זה תוסיפו את הקראנצ'יות והחלביות של הקשיו הקלוי.

תכף ט"ו בשבט, ואין זמן מתאים יותר.

זה לא מתכון רגיל,
הוא זריז ופשוט, אבל דורש התייחסות מיוחדת-
הבלילה רכה,
ולכן חייבים לשמור בקירור, אפילו מקפיא, ואוכלים קררררר.

הטראפלס מעולים גם בלי קשר לטו בשבט,
זה מתוק שהוא פרווה, וקר, ותמיד בא טוב.

מצרכים:
2 חבילה תמרים בוואקום
2 בננות בשלות
1/2 כוס טחינה
חצי כוס קשיו קלוי (או טבעי, או פיסטוק, או פקאן, או מה שתרצו)
מעט מלח
קוקוס לציפוי

אופן ההכנה:
מפרקים את התמרים עם האצבעות, מרככים אותם מעט (וגם בודקים שאין שאריות של גלעינים או החלק הצהוב שבקצה התמר. תתפלאו כמה כאלה תמצאו בפנים).
מועכים את הבננות ומוסיפים לתמרים.
מוסיפים את הטחינה והקשיו והמלח ומערבבים טוב טוב.
שופכים במגש כמות יפה של קוקוס,
בעזרת 2 כפיות יוצקים מעט מהמסה על הקוקוס ומצפים בזהירות צורות לא מוגדרות.
שומרים במקפיא בקופסא אטומה.

חג שמח אהובים!

Print Friendly, PDF & Email

תגובות

  1. אפשר לעשות את המתכון עם תמרים טריים? באיזה כמויות ואיך?

  2. הי חן יקרה,
    אפשר לוותר על האגוזים לטובת קטנטנים?

  3. שרית בראון
    says:

    אפשר עם ממרח תמרים במקום?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן