חלת דבש בתוך חלת דבש מ ט ו ר פ ת.

זה המוח של קרן,
אין לו מעצור בדלת.
הוא הוזה דברים, שאחר כך צריך לבצע אותם.
אין דבר כזה אצלה רעיון שלא בא לידי ביטוי במציאות.
תמיד היא תנסה, ולרוב היא תצליח.
(זכורה לי רק פעם אחת שהיא אמרה "יצאה לי עוגה אחת הדוחות!", וגם אז, אף אחד לא האמין לה).

היא שדה.
אז בסדר, היא חולמת ומבצעת,
אבל מי יתעד?
(מי ענה אבישג? מי שענה אבישג שידע שהוא הרגע זכה במדליית הגרופי המושבע)
ולא שאכפת לי כן?
בוקר בנות בקפה קדוש- תנו לי את זה כל יום.
שלא תבינו אותי לא נכון.

פשוט זה לא נגמר שם.
אצל קרן (כמו אצל כולם) יש מסורת של להטביע את העולם בדבש בראש השנה.
אסור מלח, אסור חריף, וזה חייב להיות גדול, חגיגי וחדש.

נפגשנו בוקר אחד ממש לא מזמן,
קרן הכינה את הבצק ואני ואבידשג אכלנו עוגות בינתיים.
כשהחלה יצאה מהתנור היה ריח מטורף בכל החדר, של דבש ושקדים בקרמל.
אם בא לכם להפציץ השנה עם וואחד חלה מתוקה- זה המתכון בשבילכם.

ומזל גדול שממש מתחת לקפה קדוש שוכנת לה חנות לכלי בית הכי יפה בעולם!!!
וזה כבר מסורת שאת החלות של ראש שנה אנחנו מצלמות אצלם,
ולי זה מעולה,
כי בזמן שאבישג מצלמת אני עושה קניות לחג.

אז הנה המתכון שלנו לחלה הכי יפה בעיר.
שנה טובה אהובים שלי,
שיהיה רק מתוק!


צילום: אבישג שאר ישוב

מצרכים:
1 קילו קמח
40 גרם שמרים טריים
100 גרם סוכר
100 גרם דבש
2 ביצים
4 חלמונים
280 מ"ל מים
120 מ"ל שמן קנולה
20 גרם מלח
למריחה:
ביצה
לציפוי:
2 כפות חלבון
200 גרם שקדים פרוסים

2 כפיות סוכר

למילוי:
חלת דבש (בהתאם לאורך הלחם שתכינו)

אופן ההכנה:
מכניסים לקערת המיקסר מים, ביצים, שמן, שמרים, קמח, סוכר ודבש.
בעזרת וו לישה לשים כ-5 דקות עד לאיחוד המצרכים וקבלת בצק רך.
מוסיפים את המלח ולשים כ-3 דקות מוספות.
מכסים בניילון נצמד ושולחים להתפחה של לילה במקרר.
(ההתפחה האיטית תורמת מאד למרקם הרך ולטעם של החלות)
בבוקר מחממים תנור ל180 מעלות.
מוציאים את הבצק מהמקרר ועובדים איתו כשהוא קר.
חותכים את הבצק ל2 כדורים.
על משטח מקומח קלות, מרדדים כדור אחד של הבצק למלבן באורך 60, רוחב 20 ובעובי של 1 ס"מ.
את הכדור השני מרדדים לאותו גודל בדיוק, אך עובי 1/2 ס״מ.
מהמלבן הזה חותכים מלבן פנימי (שלתוכו נכניס את חלות הדבש), כל שמשאירים שוליים של 5 ס״מ מכל צד.
מורחים ביצה על המלבן הראשון ומניחים עליו בדיוק את המלבן השני.
מהדקים עם מזלג סביב כל השוליים.
מורחים ביצה מעל הבצק ומתפיחים להכפלת הנפח (בערך 40 דקות).


צילום: אבישג שאר ישוב 

מכינים את תערובת השקדים:
מערבבים הכל בקערה מפזרים על הבצק מכל הכיוונים.
עדיף לשים משקולת בשקע הפנימי כדי שהוא יישאר עמוק ותוכלו למלא אותן בחלות דבש.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות, לבערך חצי שעה, עד להשחמה יפה.
כשהחלות יוצאות מהתנור, כשהן עוד רותחות,
מושחים אותן בדבש ביסודיות.
(אם הדבש לא נוזלי אפשר להמיס אותו עם 1-2 כפות מים רותחים)

ממלאים את השקעים בחלות דבש ומניחים על השולחן כמו תכשיט.

 

Print Friendly, PDF & Email

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן