גלילות חציל יפייפיות במילוי בשר (ויש גם אופציה צמחונית!)

תראו,
חציל זה חומר גלם עולמי.
הוא הולך נפלא עם הכל, תקשיבו איך זה נשמע טוב:
חצילים במילוי בשר טלה ברכז רימונים
חצילים במילוי בשר בקר ברוטב אדום
חצילים במילוי עוף וירק ברוטב לימוני
חצילים במילוי אורז ותפוחי אדמה
חצילים במילוי גבינות עיזים
חצילים במילוי קשקבל וריקוטה, מטוגנים!

ובכן, משהו מכל זה לא עושה לכם את זה ברמות?
חצילים זה טעים.
ובכל זאת, מה הקטע?
הרי אם תחשבו על זה רגע, לחציל אין איזה טעם מובהק חזק שגורם להתגעגע אליו.
כל סודו שהוא סופג אליו את הטעמים של שיטת הבישול –
חציל שרוף- יש לו טעם של משהו שרוף ומעושן
חציל מטוגן- יש לו טעם של משהו מטוגן (ובוא נודה על זה רגע, של שמן)
חציל מאודה- יש לו טעם של מים.

אז למה אנחנו ככ אוהבים חציל?
כשאני חושבת על חציל אני ישר נזרקת לבית של ההורים שלי במושב, יום שישי בבוקר, אמא עומדת שעות ומטגנת חצילים.
כמה שעות קודם היא פרסה אותם והמליחה והם היו להר שאיים להשתלט על המטבח.
אחרי הטיגון הם אבדו מנפחם כל כך והפכו לגבעה קטנה שבקושי רואים.
אמא עומדת שעות ומטגנת משהו שהולך ונעלם, וכל אחד רוצה לשים ידו, וכל אחד רוצה לתקוע עוד חציל בתוך הלחם החם עם הכפיתות והמרמומה, ואמא רק רוצה שישאר קצת לשבת.
אולי בגלל זה אנחנו אוהבים חציל, בגלל שהוא קצת קשוח, וקצת קשה להשגה.
לא משנה באיזה אופן תרצו אותו, הוא תמיד ידרוש טיפול מיוחד, אי אפשר סתם לחתוך חציל ולזרוק לסיר.
גם במתכון הזה,
צריך לפרוס את החציל תחילה, לצלות אותו קצת בתנור, שישחים יפה, ורק אז אפשר להתחיל למלא את הסיר.
מה שכן, אני יכולה להבטיח לכם- זה ישתלם.

ולפני שמתחילים טיפ קטן לבחירת חצילים-
כשאתם קונים חצילים נסו להרגיש אותם בידיים, הם צריכים להיות קלים.
אם הם כבדים באופן יחסי- זה אומר שהם מלאים גרגירים.
עכשיו יש בשוק חצילי בלאדי יפייפיים וגם חצילם רגילים, חפשו את אלה המבריקים שבא לכם למסגר ולתלות בסלון.

מצרכים:
3 חצילים גדולים
מעט שמן זית

למילוי:
חצי קילו בשר טחון (טלה או בקר)
חצי צרור פטרוזיליה
חצי צרור כוסברה
מעט שמיר
1 בצל גדול
1 תפו"א בינוני
1 כפית סודה לשתיה
1 כף פפריקה
חצי כף בהרט
כפית מלח
רבע כוס שמן זית

למילוי צמחוני:
2 כוס אורז
חצי צרור פטרוזיליה
חצי צרור כוסברה
מעט שמיר
1 בצל גדול
2 תפוחי אדמה גדולים
1 כף פפריקה
חצי כף בהרט
כפית מלח
רבע כוס שמן זית

לרוטב:
1 בצל גדול
2 כפות רסק עגבניות
1 כוס מים
1 כף פפריקה
מעט מלח

אופן ההכנה:
מחממים תנור על תכנית גריל 220 מעלות.
פורסים את החצילים לאורך לפרוסות בעובי חצי ס"מ  ומסדרים בתבנית על נייר אפיה.
מברישים את פרוסות החציל בשכבה דקה של שמן זית ומכניסים לתנור (רק כשהוא כבר ממש חם).
אופים כ15 שעה או עד להשחמה יפה (לא הופכים את החצילים)
מצננים.

בקערה מערבבים את כל חומרי המילוי:
קוצצים את הירק ומכניסים,
מגרדים את הבצל ותפוחי האדמה בפומפיה ומוסיפים,
מוסיפים את הבשר ושאר החומרים ומערבבים היטב.
לשים עם הידיים טוב טוב כחמש דקות רצופות, עד שהבשר מתפרק ונהיה קצת סטיקי באצבעות.

אם הלכתם על מילוי צמחוני אז:
בשלו את תפוחי האדמה עד לריכוך ומעכו לפירה.
גרדו את הבצל, קצצו את הירק וערבבו את כל חומרי המלית יחד, היטב היטב.
בשלב הבא, במקום להכניס לתנור, בשלו בשיר עם 2 כוסות מים נוספות.

לוקחים פרוסת חציל וממלאים אותה במילוי שבחרתם, כך שהצד השחום כלפי מטה (כך הוא יישר בחוץ והגלילים שלכם יהיו יפים כמו שלי)
מניחים את כל הגלילים במגש וניגשים להכין את הרוטב:
מחממים סיר רחב ומוסיפים שמן זית
קוצצים את הבצל ומוסיפים לשמן.
מבשלים את הבצל על אש נמוכה עד שהוא מזהיב ומתרכך.
מוסיפים את הפפריקה ומערבבים היטב
מוסיפים את הרסק ומערבבים
מוסיפים את המים ומהמלח וממשיכים לבשל על אש קטנה עד שהרוטב מסמיך.

עכשיו יש 2 אופציות- להמשיך בתנור או על הגז:
על הגז:
מוציאים מחצית מהרוטב לקערה.
מכניסים לתוך הסיר את גלילות החציל בצורה מעגלית ובעזרת כף שופכים מהרוטב שהוצאתם על כל החצילים.
מכסים, מביאים לרתיחה, מנמיכים שוב ומבשלים כשעה.
במידת הצורך מוסיפים כל פעם מעט מים, אם אתם מרגישים שהרוטב מסמיך מדי.

בתנור:
לוקחים סיר שנכנס לתנור,
פורסים תפוח אדמה לפרוסות דקות ומסדרים בתחתית הסיר.
על תפוחי האדמה מסדרים את הגלילות ועליהם שופכים את כל הרוטב.
מוסיפים חצי כוס מים ומכסים היטב עם מכסה אטום ומכניסים לתנור לאפיה של שעה וחצי על 180 מעלות.

זללו בהנאה ולא לשכוח לשלוח לי תמונות!

 

Print Friendly, PDF & Email

תגובות

  1. יעבוד גם בלי תפוא?

  2. האם ניתן להקפיא אחרי הכנה?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן