fbpx

בראוניז 3 שוקולדים מטריף

זה מתכון שהוא נכס.
הוא הגיע אלי מעינת גרנביץ חברתי, לפני כמעט עשור, בימים שהיא למדה קונדטוריה ואני בקושי ידעתי להקציף שמנת.
גרתי אז בקראוון שבור, בקושי היה לי מטבח, שלא לדבר על מיקסר טוב או כוס מדידה ואז הגיע המתכון הזה שכל מה שהוא צריך זה מיקסר פשוט (אפילו ידני, וגם פעם אחת עשיתי את זה עם מטרפה וזה עבד) וקרש חיתוך, והוא תמיד תמיד מצליח ומפיל את האורחים.

ומאז, למדתי והשתדרגתי וכבר יש לי מיקסר וכוסות וכל מה שדרוש, ואני עדין תמיד חוזרת אל המתכון הזה כשבא לי להפציץ.
(ויש גם גרסת פרווה!!!!)

מצרכים:
3 ביצים
1 כוס סוכר
200 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה
1/2 כוס קקאו איכותי
2/3 כוס קמח
100 גרם שוקולד לבן
100 גרם שוקולד חלב

אופן ההכנה:
מקציפים יחד ביצים וסוכר לקציפה יפה וקרמית.
ממיסים יחד שוקולד מריר וחמאה ומקפלים לתוך הקציפה.
מנפים פנימה קמח וקקאו ומקפלים רק עד שאחיד (חשוב לנפות כדי להמנע מגושים).
קוצצים את השוקולדים (הלבן והחלב) ומוסיפים פנימה, מערבבים קצר ושופכים לתבנית (בגודל תבנית חד"פ סטנדרט)
אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות, רק עד שנוצר קרום על העוגה והוא מתחיל להסדק (15-20 דק)
מצננים במקרר וחותכים.

אם רוצים חיתוך מדוייק- צננו את הבראוניז ותקפיאו לשעה. חתכו ישר מהמקפיא והעבירו לקופסא.

גרסת הפרווה:
המירו את החמאה בשמן קוקוס, ואת השוקולד החלב והלבן בעוד שוקולד מריר או אגוזים- זה יוצא לא פחות טוב, מבטיחה. 

Print Friendly, PDF & Email

תגובות

  1. בדיוק כאלו חיפשתי!
    תודה ❤

  2. היי, מתכון מעולה!!
    מה קורה אם צריכה להכין ואין מיקסר זמין? יעבוד?

  3. מהי תבנית חד"פ סטנדרט? איזה גודל? תודה מראש

  4. אפשר שמן רגיל ולא קוקוס?

  5. בלהה שוק
    says:

    שבוע טוב חן
    טרם הבנתי למה התכוונת בתבנית חד פעמית סטנדרטית?
    אשמח לתשובה
    תודה בלהה

  6. תודה על המתכון!!!
    כמה שמן קוקוס בהמרה?

  7. תודה ! כמעט אמרתי נואש..
    על אפייה למשלוח…
    והלב שלי חזר לפעום מחדש.

  8. המדד שלי להצלחה של מתכון זה מצב התבנית בשבת בבוקר.
    אז הכנתי אתמול והיום בבוקר התבנית כבר הייתה מעבר לחצי מחוסלת!!!!
    הילדים שלי מאד בררניים בעוגות ולא אוכלים כל עוגה.
    מאמצת את המתכון בחום!!!
    תודה רבה! ❤

  9. אפשר להמיר את הקמח לקמח תפוא? בגלל פסח?

  10. היי אפשר להמיר את הקמח לקמח מצה או משו אחר כשר לפסח?

  11. כמה שוקולד מריר להוסיף בגרסה הפרווה?

  12. טעים מאוד! שומרים את העוגה במקרר?

  13. איזה דברים אפשר להוסיף ? אגוזים ?

  14. אם אמיר את הקמח לקורנפלור כדי שיהיה ללא גלוטן, זה עדיין יהיה מוצלח?
    טעמתי השבת מחברה שהכינה והם פשוט מטריפים!!!

  15. הי, יצא טעים מאוד, רק התחתית נשארה רכה מאוד (נוצר קרום).מה לעשות בפעם הבאה?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן