fbpx

ארטישוק ממולא שאי אפשר לעמוד בפניו

ביום רביעי שעבר רצתי עם עצמי בסטורי, העברתי את הזמן.
הקשבתי לקשקושים המצחיקים של ליאור קוקה, ריירתי על הסופגניות המטורפות של קדוש וכו, חן עמר הוציא לי את העיניים במקסיקו וראיתי קצת פירות במטבח של שילי ליפא, איך זה שלם ואז היא חותכת, וזה פירות, אבל הכי מגרה בעולם.
ככה זה כל ערב, אני בחתיכות על הספה, ואת דקות העירות האחרונות שלי אני מבלה באינסטגרם.

ואז זה קרה.
ראיתי אותו, כל כך מגרה.
הוא ישב שם בצלחת, של רונית ורד, במלוא הדרו שוחה ברוטב חצי סמיך, עשיר, יכולתי לתת ביס במסך.
אלו היו מחשבותיי האחרונות לפני שנרדמתי.
ובלילה הוא בא אלי בחלום,
ובבוקר לא הרפה ממני.
ולמחרת הלכתי לשוק וקניתי ארטישוקים, הודעתי לבארי שאני אוציא אותו מוקדם מהגן כי אני צריכה עזרה בקילוף.

בזכרון שלי, אני שונאת להכין ארטישוק ממולא.
זה מכתים את היידים, וזה מסובך ודורש מלא סירים (לפחות בראש שלי).
רק לקלף את הארטישוקים זה סיוט,
אני לא יכולה לשכנע אתכם חוץ מלהגיד:
זה שווה כל דקה של מאמץ.
שווה כל רגע של השקעה.
זה חלום.

כן, אפשר להשתמש בתחתיות ארטישוק קפואות, אבל ברור שאין כמו הדבר האמיתי.

מצרכים:
8 ארטישוקים
400 גרם בשר טחון
1 בצל לבן
2 עגבניות אדומות
חופן פטרוזיליה
חופן כוסברה
חופן עלי נענע
מלח, פלפל, גרידת לימון
שמן זית

לטיגון:
שמן לטיגון
קמח
ביצה

לרוטב: 
8 שיני שום
4 קישואים קטנים או 4 תפוחי אדמה קטנים
2 פלפלים ירוקים חריפים (אופציונאלי)
1 כף סוכר
שמן זית
מלח, פלפל, פפריקה חריפה או מתוקה
מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה:
מתחילים עם מילוי הבשר:
קוצצים את הבצל ושמים בקערה.
קוצצים את כל הירק ומוסיפים.
חותכים את העבניות לקוביות קטנות ומוסיפים.
מוסיפים מעט גרידת ליים או לימון.
מכניסים את הבשר, יחד עם התבלינים ורבע כוס שמן זית ולשים היטב היטב,
עד שהבשר נדבר לאצבעות וצבעו הופל מאדום לורדרד.

מניחים בצד ועוברים למלאכת קילוף הארטישוק:
מכינים קערה עם מים וחצי לימון סחוט.
מתחילים לקלף את הארטישוקים בעדינות-
בתחילה מורידים את העלים הגסים הראשונים, ואז אחרי שהורדתם כמעט את כל העלים עוברים עם סכין חדה מאמצע הארטישוק החוצה.
בעזרת כף או כפית מורידים את כל השיערות של הארטישוק.
כשהתחתיות נקיות מכניסים אותן למים עם הלימון (הם בכל זאת ישחירו, אבל פחות).

מייבשים את התחתיות, וממלאים בכדור יפה של בשר, מהדקים היטב.

בצלחת עמוקה מקשקשים את הביצה.
מכינים ליד מגש עם קמח.
טובלים כל ארטישוק בביצה ואז בקמח.

מחממים שמן לטיגון עמוק, וכשהוא חם מטגנים את הארטישוקים, 2 דקות מכל צד.

מכינים את הרוטב:
בסיר קטן מחממים מעט שמן זית, מוסיפים את השום והסוכר ומטגנים קלות על להבה נמוכה.
מוסיפים את שאר התבלינים ואת הפלפלים הירוקים, מוסיפים כוס מים ומיץ לימון וסוגרים את הסיר.
מבשלים על אש נמוכה כ20 דקות.

בסיר רחב מסדרים את הארטישוקים, ובינהם את הירקות-
או חצאים של קישוא, או חצאים של תפוחי אדמה.
שופכים את הרוטב על הירקות, מוסיפים חצי כוס מים ומבשלים כשעה וחצי, חום נמוך.

עולה מצויין על הפלטה.
בתאבון!

Print Friendly, PDF & Email

תגובות

  1. תודה⁦❤️⁩ נראה מדהים כמו כל המתכונים שלך!!!
    חייבים את טיגון הארטישוק? ואם זה ארטישוק קפוא גם משרים אותו?

    • אם זה קפוא אין צורך להשרות.
      הטיגון הכרחי כי האו שומר על הקציצה והתחתי יחד.

  2. ספיר טויטו
    says:

    אם משתמשים בתחתיות קפואוץ מדלגים על ההרתחה עם הלימון או לעשות בכל מקרה?

    • אין פה הרתחה עם לימון…

      • תודה על מתכון אליפות!!
        הכנו לשבת וקצת התבאסנו בהתחלה מתהליך ההכנה הארוך (יחסית לתבשילי שבת האחרים המהירים שלך..), אבל וואו כמה שזה היה שווה!
        התענגנו על כל ביס!
        אין כמוך 🙂

        • חחח אני שמחה לשמוע! יש מקום גם לסירים מורכבים, זו הנאה מסוג אחר(:

  3. יש חלופה למתכון צמחוני? תודה

  4. היי חן, ניתן להקפיא את הארטישוק לאחר הטיגון ולבשל במועד אחר?

  5. הכנתי לערב פסח יצא מעולה. תודה

  6. הכנתי ויצא ממש טעים, תודה. הרוטב אמור לכסות את הקציצות? הוא התאדה לי מאוד במהלך הבישול, הוספתי כל הזמן עוד מים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן