fbpx

אורז עם עוף ותפוחי אדמה בסיר אחד טעים ומנחם

כמו כל הדברים הטובים, גם הסיר הזה קרה בטעות.
לא טעות, כלומר, בלי כוונה תחילה.
ואיזה יופי שזה קרה, כי ברגע שתקחו כף ותתחילו לאכול מהסיר העולם שלכם יעצור (בקטע טוב).

לפעמים זה קורה לי שאני מתכננת לבשל משהו אחד לצהריים ויוצא לי משהו אחר.
תכננתי להכין פסטה בכלל.
זכרתי שבילדותי, אסנת השכנה שלי היתה מכינה ספגטי עם המון בצל מטוגן, רסק עגבניות ונקניקיות.
מדי פעם הייתי הולכת אליהם כאילו במקרה, כשידעתי שהיא הכינה את הספגטי הזה.
והשבוע, 25 שנה אחרי, התחשק לי שוב.
(ואתם מכירים אותי- שום נקניקיות לא יהיו כאן. קניתי שוקיים במקום).

אז התחלתי לטגן בצל.
וכשהוא נהיה יפה וזהוב, לא יכולתי לעמוד בפיתוי והייתי חייבת להוסיף תפוחי אדמה-
(אני חולה על השילוב של בצל מטוגן עם תפוחי אדמה)
ואז נזכרתי שהפשרתי שוקיים והוספתי פנימה, מה כבר יכול להיות רע?
ועכשיו התלבטתי בין פסטה לאורז.

פסטה לאורז, פסטה לאורז, פסטה לאורז…
אורז!

יצא לי ולה' סיר מדהים.
אני מרשה לעצמי להעיד על עיסתי, כי באמת הרגשתי שלא הייתי שם לבד.
(אגב, אפשר לדלג על הקטע של העוף, זה יעבוד מדהים גם בלי).

אתם חייבים גם:

מצרכים:
6-8 שוקיים
2 בצלים לבנים גדולים
3 תפוחי אדמה
1 כוס אורז
שמן זית
רבע כפית כורכום
רבע כפית קינמון
חצי כפית ראס אל חנות
מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה:
מחממים מעט שמן זית בסיר מספיק רחב וגדול כדי להכיל את כל התבשיל.
קוצצים את הבצל (גס או דק, מה שאוהבים) ומוסיפים לסיר.
בסיר פתוח על להבה בינונית מטגנים את הבצל כרבע שעה עד שהוא מתרכך ומזהיב יפה.
קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות גדולות יחסית.
מוסיפים את תפוחי האדמה לסיר, מערבבים, מנמיכים את האש וסוגרים.
מאדים את הירקות כרבע שעה.
בקערה מתבלים את השוקיים בקינמון, כורכום, ראס אל חנות, מלח ופלפל ומעט שמן זית.
מעסים היטב את השוקיים ומוסיפים לסיר בצורה מסודרת.
אתם יודעים מה הסוד- מרגע זה לא מערבבים עם כף, הכי הרבה אם אתם חייבים זה לנענע את הסיר.
סוגרים את הסיר ועל אש נמוכה מאדים הכל יחד כשעה ורבע.
העוף יגיר המון נוזלים שיתנו טעם ואין צורך בשלב זה להוסיף עוד (ראו תמונה).
(אם הלכתם על גרסא צמחונית, הוסיפו חצי כוס מים עם תבלינים לירקות והמשיכו לבשל עד ריכוך).

בקערה קטנה ערבבו כוס אורז (לא משנה איזה סוג), עם 2 כפות שמן זית, מלח ופלפל.
הוסיפו את האורז לסיר בשכבה יפה (לא בגוש אחד) ועליו שפכו 1.5 כוסות מים.
הביאו לרתיחה והמשיכו בבישול עוד כ30-40 דקות על אש נמוכה.

זוללים כל המשפחה בהנאה.

Print Friendly, PDF & Email

תגובות

  1. פנינת חן מלמד
    says:

    נראה מעולה! אפשר לעשות במקום השוקיים עם נתתי חזה עוף שלמים? תודה רבה!!

  2. קודם כל לודה על מתכונים מעולים וטעימים! שאלה בבקשה..אם אכין בחמישי ואחמם בשבת על פלטה זה יהיה בסדר?

  3. נראה מעולה!! אפשרי לעשות עם כרעיים?

  4. אפשר בהרט במקום ראס אל חנות?

  5. אם שמים אורז ריזוטו עגול זה גם יעבוד?

  6. היי חן, תודה רבה! מתכונים אליפות. רציתי לשאול אם אפשר לשלב במתכון פטרוזיליה וכוסברה

  7. מכינה כבר פעם שלישית! יוצא מושלם!
    תודה

  8. תבשיל מהמם הכנתי עכשיו יצא טעים מאוד

  9. וואו יצא פשוט מושלם!!
    תודה רבה

  10. יצא מצוין. תודה

  11. אפשר להכין בלי האורז? מה לשנות בכמויות?

  12. אפשר להכין עם פרגיות במקום עם עוף?

  13. האם אפשר לשים כמות יותר גדולה של אורז ?

  14. אני באמצע הכנה ונתקעתי 🙂
    שעה ורבע בלי מים בכלל?? או שפספסתי משהו….

  15. טעים טעים וכל כך פשוט להכנה!!!!
    הפך להיות תבשיל הבית שלנו לארוחות צהריים.
    תודה!

  16. הכנתי עכשיו ויצא מושלם! תודה!!

  17. האורז עשוי? חצי עשוי? לא עשוי?

  18. אפשר לותר על הקינמון?

  19. הי חן, אנחנו רעבים 😉 אפשר להוסיף את האורז קודם ולקצר את משך ההכנה?

  20. יש תבלין שיכול להחליף את הראס אל חנות? (בהנחה ולא שמה קינמון)

  21. אין לי "ראס אל חנות" אפשר להשמיט או לשים משהו אחר במקום? (צריכה תבלין קלאסי שיש לי בבית…)

  22. יצא מוצלח מאד הכפלתי את כמות האורז (והמים) והוספתי עוד תפוחי אדמה והסיר התרוקן כליל ב"ה!

  23. אחרי שמוסיפים את האורז צריך לכסות?

  24. יפעת שטראוס
    says:

    הכנתי פעמיים ויצא ממש טעים. רק בפעם הראשונה באידוי הירקות והעוף שעה ורבע, התחתית של הבצל והתפו"א נשרפה והמים לאורז לא הספיקו. בפעם השניה הוספתי מעט מים לאידוי הירקות והעוף וכמעט 3 כוסות מים לאורז (פרסי) ויצא אחלה, תודה רבה!

  25. היי אני לא הבנתי מתי מוסיפים א האורז בדיוק??? ואת המים בשביל אורז???

  26. וואו הכנתי את התבשיל יצא סוף הדרך הבנות שלי טרפוווו

  27. היי רציתי לומר שהמנה ממש ממש טעימה ואפילו הילדות הבררניות שלי זללו אותה🙂
    רק שאלה בבקשה עשיתי שתי כוסות אורז והוספתי 3 כוסות מים והאורז למעלה היה עדין קצת קשה אחרי 40 דקות על אש נמוכה. האם עשיתי משהו לא נכון?
    המון תודה🌺

  28. בשביל אורז מלא פשוט לשים יותר מים?

  29. ומעשה שהיה, כך היה:
    חיפשתי מתכון שיגוון את ה"אורז גזר מגורד ועוף" הקלאסי שלנו. רשמתי בגוגל: "מתכון עוף ואורז". ראיתי את הכותרת "עוף עם אורז ותפוחי אדמה". ברגע הראשון תהיתי לעצמי: מה נסגר עם הפחמימה+פחמימה הזה? נשמע מחניק… ואז ראיתי שזה מפנה אותי לאתר שלך…
    "נו, רק לחן הדברים המשוגעים האלו יוצאים טעימים" (לא פעם ראשונה שלך של מתכונים פחמימה+פחמימה) ואחר כבוד, רק כי את עומדת מאחורי המתכון הזה, הכנתי.
    מה אומר לך? נכנס קבוע לתפריט ארוחות הצהריים.
    הכנתי עם אורז בסמטי.
    נטרף ע"י האיש (בררן אוכל, לגלגל את העיניים) על ידי אנוכי (אוכלת-כל), על ידי בת הארבע, ועל ידי הינוקא בן 10 חודשים.
    תודה לך!

  30. היי,
    אחרי שמוסיפים את העוף, צריך גם מים או מוסיפים וסוגרים לשעה ורבע? המים באים אחרי בשלב האורז?

  31. וואווו!! מתכון שלמות!! הוספתי לזה גם פטרוזיליה, כוסברה,שמיר וסלרי.
    תודה רבה על המתכון 😍

  32. הי
    אפשר לשים גרונות במקום שוקיים?

  33. יצא מעולה!! כיף של מתכון.
    את הראס אל חנות השמטתי, פשוט כי לא היה..
    ועדיין יצא מדהים!
    הכי כיף ארוחה בסיר אחד
    תודה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן