אורז עם עוף ותפוחי אדמה בסיר אחד טעים ומנחם

כמו כל הדברים הטובים, גם הסיר הזה קרה בטעות.
לא טעות, כלומר, בלי כוונה תחילה.
ואיזה יופי שזה קרה, כי ברגע שתקחו כף ותתחילו לאכול מהסיר העולם שלכם יעצור (בקטע טוב).

לפעמים זה קורה לי שאני מתכננת לבשל משהו אחד לצהריים ויוצא לי משהו אחר.
תכננתי להכין פסטה בכלל.
זכרתי שבילדותי, אסנת השכנה שלי היתה מכינה ספגטי עם המון בצל מטוגן, רסק עגבניות ונקניקיות.
מדי פעם הייתי הולכת אליהם כאילו במקרה, כשידעתי שהיא הכינה את הספגטי הזה.
והשבוע, 25 שנה אחרי, התחשק לי שוב.
(ואתם מכירים אותי- שום נקניקיות לא יהיו כאן. קניתי שוקיים במקום).

אז התחלתי לטגן בצל.
וכשהוא נהיה יפה וזהוב, לא יכולתי לעמוד בפיתוי והייתי חייבת להוסיף תפוחי אדמה-
(אני חולה על השילוב של בצל מטוגן עם תפוחי אדמה)
ואז נזכרתי שהפשרתי שוקיים והוספתי פנימה, מה כבר יכול להיות רע?
ועכשיו התלבטתי בין פסטה לאורז.

פסטה לאורז, פסטה לאורז, פסטה לאורז…
אורז!

יצא לי ולה' סיר מדהים.
אני מרשה לעצמי להעיד על עיסתי, כי באמת הרגשתי שלא הייתי שם לבד.
(אגב, אפשר לדלג על הקטע של העוף, זה יעבוד מדהים גם בלי).

אתם חייבים גם:

מצרכים:
6-8 שוקיים
2 בצלים לבנים גדולים
3 תפוחי אדמה
1 כוס אורז
שמן זית
רבע כפית כורכום
רבע כפית קינמון
חצי כפית ראס אל חנות
מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה:
מחממים מעט שמן זית בסיר מספיק רחב וגדול כדי להכיל את כל התבשיל.
קוצצים את הבצל (גס או דק, מה שאוהבים) ומוסיפים לסיר.
בסיר פתוח על להבה בינונית מטגנים את הבצל כרבע שעה עד שהוא מתרכך ומזהיב יפה.
קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות גדולות יחסית.
מוסיפים את תפוחי האדמה לסיר, מערבבים, מנמיכים את האש וסוגרים.
מאדים את הירקות כרבע שעה.
בקערה מתבלים את השוקיים בקינמון, כורכום, ראס אל חנות, מלח ופלפל ומעט שמן זית.
מעסים היטב את השוקיים ומוסיפים לסיר בצורה מסודרת.
אתם יודעים מה הסוד- מרגע זה לא מערבבים עם כף, הכי הרבה אם אתם חייבים זה לנענע את הסיר.
סוגרים את הסיר ועל אש נמוכה מאדים הכל יחד כשעה ורבע.
העוף יגיר המון נוזלים שיתנו טעם ואין צורך בשלב זה להוסיף עוד (ראו תמונה).
(אם הלכתם על גרסא צמחונית, הוסיפו חצי כוס מים עם תבלינים לירקות והמשיכו לבשל עד ריכוך).

בקערה קטנה ערבבו כוס אורז (לא משנה איזה סוג), עם 2 כפות שמן זית, מלח ופלפל.
הוסיפו את האורז לסיר בשכבה יפה (לא בגוש אחד) ועליו שפכו 1.5 כוסות מים.
הביאו לרתיחה והמשיכו בבישול עוד כ30-40 דקות על אש נמוכה.

זוללים כל המשפחה בהנאה.

Print Friendly, PDF & Email

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן