fbpx

אורז מוקפץ עם בשר ואפונה

הכל התחיל בדג קצוץ:
בפסח האחרון בבוקר ארחנו חברים למנגל דגים.
מנגל דגים אצלנו בדרך כלל כולל:
לברקים שלמים פתוחים כמו ספר וצלויים מבפנים
דגים קטנים (בדכ ברבוניות או סרדינים) ברוטב סודי של אלון
וקציצות דגים מלאות ירק על המנגל.

אלון לא אוהב דג טחון,
אז את הדג לקבב אני קוצצת ולא טוחנת.
קצצתי לפני החג בס, דניס ולברק והקפאתי.

כשהכנתי את הקבב הבנתי שקצצתי הרבה יותר מדי דגים אז השארתי חלק במקפיא, אמרתי "שיהיה".

אבל אצלי (ובטח גם אצלכם),
דברים שיושבים במקפיא בלי ייעוד- נשארים שם לנצח.
זה כמו חור שחור שנכנסים אליו פעם בשנה, כשמנקים לפסח ומגלים אוצרות.

נגמר פסח,
ועוד לא הספקתי לקנות פסטות וחמץ.
אז חיפשתי במקפיא מה אפשר להכין לצהריים ובצעד נועז הוצאתי משם את הקופסא עם הדגים הקצוצים.

את רוב ארוחות הצהריים אני מכינה בחצי שעה בבוקר, לפני שאני יוצאת למשרד.
וגם הפעם: הקפצתי בצל צ'יק צ'אק,
הוספתי דגים וירק וסלמתק.
בסיר ליד הכנתי אורז.

בערב, כשחזרתי, כדי לקצר את זמנים, הכנסתי את האורז לתוך המוקפץ דגים וחיממתי את זה יחד.
האורז נקלה עוד קצת, והתוצאה היתה היסטרית!
הילדים טרפו ואלון לא עזב את הסיר.

עכשיו,
אני מכירה אתכם,
ודגים קצוצים זה לא משהו שתתחילו להתעסק איתו באמצע השבוע.
אז יום למחרת,
עשיתי את אותו הדבר בדיוק,
אבל הפעם עם בשר (ואפונה טריה, כי בכל זאת אנחנו בעונה).

זה היסטרי, וכיפי, ואפשר לשלוט במידה הקליה של האורז.
הדבר הכי חשוב בסיפור זה להקפיץ את הבשר והאורז במחבת או סיר מונע הדבקות.
מוכנים?

מצרכים:
לבשר:
300-400 ג בשר טחון
1 בצל סגול
1 כוס אפונה (טריה או קפואה, מה שיש הולך)
המון כוסברה
שמן זית
מלח, פלפל, פפריקה, בהרט, כורכום.

לאורז:
2 כוסות אורז
מלח
שמן זית

אופן ההכנה:
מחממים מחבת היטב, ומוסיפים שמן זית.
קוצצים את הבצל ומטגנים היטב עד להזהבה יפה.
מוסיפים את האפונה ומערבבים.
על אש גבוהה מוסיפים את הבשר ועם כף עץ מועכים אותו לפירורים.
כאשר הבשר חצי מבושל מוסיפים את התבלינים:
חצי כפית מלח
מעט פלפל שחור
כפית שטוחה פפריקה
רבע כפית כורכום
חצי כפית בהרט
מערבבים הכל טוב טוב ומכבים את האש.

בסיר אחר מכינים את האורז:
מחממים סיר היטב,
מוסיפים שמן זית בכיף
ואת האורז.
מערבבים את האורז כמה דקות, עד שהוא מעט נקלה בשמן זית.
מוסיפים מלח
3 כוסות מים ומגבירים את האש.
כשהמים רותחים, מנמיכים את האש להכי נמוכה ושמים טיימר ל17 דקות.
כשמוכן מכבים ומצננים.

לפני ההגשה:
מדליקים את הסיר עם הבשר עם אש גבוהה,
מכניסים לפחות חצי מכמות האורז לבשר (אפשר לשלוט במינונים, אם בא לכם יותר בשר מאורז או להפך) ומערבבים.
קוצצים את הכוסברה (לפחות צרור) ומוסיפים.
מערבבים הכל כמה דקות טובות,
עד שכל האורז מצופה בתבלינים ובירק.

בשלב הזה אפשר לקלות עוד, ואז האורז הופך לקריספי, תלוי מה אתם אוהבים.

לבריאות!

Print Friendly, PDF & Email

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

השאירו פרטים כדי שנוכל לספר לכם ראשונים על מבצעים והטבות

Open chat
דילוג לתוכן