רוגעלך רכים מפוצצים סירופ

25 בפברואר 2018

לא שיווקי לכתוב בכותרת "מפוצצים סירופ", אבל מי שמכיר את מאפיית מרציפן בשוק יודע שזהו סודו של רוגעלך טוב.
אם תגיעו לשם בבוקר בבוקר, תראו את האופה הראשי מוציא מגשים מלאים רוגעלך צפופים ורותחים מהתנור ואז קורה קסם והעולם נעצר לכמה רגעים:

הוא טובל מברשת קיר ענקית בתוך דלי עם סירופ ומבריש את הרוגעלך ביסודיות ובנדיבות. 
ואז נוצרת שם בריכה מתוקה שהרוגעלך שוחים בה עד רגעם האחרון. 

וזה טעים, אין מה לומר. 
יהיו שיגידו שהם לא מבינים כלום שם במרציפן,
אבל בסופו של יום, זה הרוגעלך הכי טוב בירושלים, הכי מנחם, והכי מפוצץ סירופ.

המתכון שלפניכן לא קרוב אפילו למתכון שלהם, שהוא סוד גמור. אבל לפחות בסירופ, תשקיעו. 

מצרכים:

לבצק:
500 גרם קמח
150 גרם חלב
10 גרם שמרים יבשים
2 ביצים מדיום
100 גרם סוכר
90+ 70 גרם חמאה (לקיפול)
1 שקית סוכר וניל
קורט מלח

למילוי:
150 גרם חמאה
150 גרם סוכר
100 גרם אבקת קקאו
2 כפות מים

לסירופ:
300 גרם סוכר
300 גרם מים 
1 פרוסה של קלמנטינה או תפוז (עדיף קלמנטינה אבל אני יודעת שתשאלו אם אפשר גם תפוז)

 

אופן ההכנה:
בקערת מיקסר עם וו לישה לשים את כל החומרים (פרט ל70 גרם חמאה) כ7 דקות לבצק אחיד. 
עוטפים בניילון נצמד ומקררים כשעה.

כעבור שעה מגרדים בפומפיה בחורים הגדולים 70 גרם חמאה. 
מרדדים את הבצק לעובי 2 ס"מ ומורחים את החמאה על הבצק. מקפלים לשניים ומרדדים שוב. מקפלים שוב ל2 ומגלגלים את הבצק לרולדה שמנמנה. 
עוטפים בניילון נצמד ומקררים לשעה נוספת.

בינתיים מכינים את המלית:
מכניסים את כל חומרי המלית לסיר קטן ומחממים תוך כדי ערבוב עד שהחמאה נמסה והכל מתאחד. מצננים.

מחלקים את הבצק ל2.
מרדדים כל חלק לעלה דק דק ומורחים מחצית מכמות המלית (כשהיא לא חמה). מקפלים את הבצק לשניים ומרדדים שוב לעלה דק עד שהשוקולד נטמע בבצק. חותכים למשולשים ומגלגלים לרוגעלך.
מסדרים בתבנית אפיה ומתפיחים כ50 דקות נוספות. 
אופים בתנור שחומם מראש ל170 מעלות עד שהרוגעלך משחימים יפה.

כשהרוגעלך בתנור מכינים את הסירופ-
מרתיחים את כל חומרי הסירופ בסיר קטן כ5 דקות עד שהוא טיפה מסמיך. 
כשהרוגעלך יוצאים מהתנור מסדרים אותם במגש ומורחים אותם בהמון סירופ. אם אתם שואלים אותי, עדיף שהם ישחו בסירופ, יספגו ממנו כמה שיותר, ואחכ תוציאו לקופסא. ככה הם יהיו שמנמנים ורכים וטריים לאורך זמן. אבל עזבו שטויות, תוך שעה הכל מתחסל.

 

 

 

 

 

 

קידום אתרים אורגני קידום אתרים אורגני

רוצים להרשם לאחת מהסדנאות הקרובות?

מלאו את פרטיכם בטופס זה: