קציצות בשר עם שעועית ירוקה

14 ביוני 2018

לבארי עכשיו יש ז'אנר דיבורי חדש, קוראים לו "פעם פגשתי".
"פעם פגשתי בן אדם שאוכל אבטיח עם מזלג"
"פעם פגשתי בן אדם מבולבל שחצה את הכביש לבד"
"פעם פגשתי בן אדם שפץ על המיטה של אמא ואבא שלו ונפל"
"פעם פגשתי בן אדם שניגב את הנזלת שלו על הכסא"

אז גם לי יש אחד-
"פעם פגשתי בן אדם שלא אוהב קציצות"

מזל שעל כל בן אדם כזה יש בערך 16,879 שכן אוהבים.
כי בכל יומיים כשאין רעיון לארוחת צהריים אני מכינה קציצות, ולא משנה מה אזרוק בסיר זה יצא טעים. 

 

 

מצרכים:
לקציצות:
חצי קילו בשר טחון
חופן כוסברה קצוצה
חופן פטרוזיליה קצוצה
1 בצל לבן קצוץ דק דק דק
1 פיתה קרועה לחתיכות קטנות
מלח דק
פלפל גרוס
מעט כורכום
בהרט
שמן זית

למסביב:
שמן זית
1 בצל לבן
1 תפוח אדמה גדול
חצי שקית שעועית ירוקה עדינה של סנפורסט

אופציונאלי: חצי כוס אורז 

אופן ההכנה:
לשים היטב היטב את כל מרכיבי הקציצות כחמש דקות רצופות, עד שהבשר מתחיל להיות דביק ועוד קצת.  
יוצרים כדורים מאורכים טיפה ומסדרים על מגש.

בסיר רחב מחממים שמן זית.
חותכים את הבצל גס ומוסיפים לסיר
חותכים את תפוח האדמה לקוביות קטנות ומוסיפים לסיר. 
מערבבים עם כף עץ ומבשלים כך על אש בינונית כרבע שעה עד שתפוחי האדמה מעט משחימים
(לא כמו בקציצות האלה)
מוסיפים את השעועית, מתבלים בפלפל ומלח ומערבבים.

סוגרים את הסיר ומבשלים כך כ20 דקות בלי לערבב. במידת הצורך מוסיפים מים.
מסדרים קציצות בתוך הסיר מעל הירקות, מוסיפים כוס מים ומבשלים כ40 דקות עד להסמכה של הרוטב. 

אופציונלי: אני אוהבת ללכלך רק סיר אחד (מי לא?), אז אם בא לכם, שפכו את האורז בפנים, הוסיפו כוס ורבע מים ובשלו עד שהאורז מוכן ואין נוזלים בסיר. 

בתאבון(:

קידום אתרים אורגני קידום אתרים אורגני

רוצים להרשם לאחת מהסדנאות הקרובות?

מלאו את פרטיכם בטופס זה: