קְנַקֶש (או: פוסט חיסול חמץ)

7 בדצמבר 2016

אז ליל הסדר כמעט כאן,

ועדיין נותרו לכם בארונות ערימות על גבי ערימות של פסטה- זה הפוסט בשבילכם!

הזמן הזה, שלפני פסח, הוא בשבילי מרוץ- שאני חייבת לנצח. מירוץ ביני לבין החמץ שמסתכל עליי וצוחק.

קמח לבן, קמח כוסמין, קמח טף, קוואקר, שקדי מרק, אבקות אפיה, שמרים ומה לא? אבל בעיקר- פסטה! המוני המונים של פסטה בכל הצורות והצבעים.

מצד אחד- זה נחמד, יש לגיטימציה לאכול פסטה כל יום במשך תקופה לא מבוטלת.

מצד שני- כמה כבר אפשר לגוון בפסטה? רוטב עגבניות, רוטב שמנת, אפילו סלק או פטריות..

מצד שלישי- מזל שאנחנו תוניסאים!

בילדותי, בכל יום היה מאכל קבוע אחר:

ביום ראשון- עוף וירקות בתנור

ביום שני- פריסטייל (בד"כ תבשיל עוף וקישואים עם אורז)

ביום שלישי- קוסקוס כמובן

ברביעי- ספגטי ושניצל

וחמישי- חמישי זה היום האהוב עלי כי הוא היום של הקנקש!

 

 

נקש בתוניסאית פירושו "(כל מיני) דברים קטנים"

ובאמת, אין גרסא אחת לקנקש, העיקר- שתכניסו בו דברים קטנים.

למשל- גרגירי חומוס, פול, עדשים ירוקות, עדשים שחורות, גזר קצוץ וכו..

אם אתם לא תוניסאים- אני מבטיחה לכם שעוד לא טעמתם כזה תבשיל מעולה ומועיל לחיסול החמץ!

והשוס- אפשר להכניס כל סוג של פסטה, אפילו פתיתים!

עוד שוס- זה סיפור של רבע שעה הכנה ובכל מתבשל בסיר אחד ככה שאין הרבה כלים אח"כ!

אז ככה:

1 בצל גדול

2 גזר

כוס גרגירי חומוס מבושלים

כוס פול ירוק (אם זו לא העונה- סנפרוסט)

צרור פטרוזיליה

צרור כוסברה

2 גבעולי שמיר

1 עגבנייה בשלה

6-8 שוקיים

מלח, פלפל, פפריקה

כל סוג של פסטה

 

אופן ההכנה:

קוצצים את הבצל ומאדים בשמן.

חותכים את הגזרים קוביות קטנות ומוסיפים לסיר. מאדים את הגזר והבצל יחד כ3 דקות על אש בינונית.

מוסיפים את החומוס והפול וממשיכים לאדות. פורסים את העגבנייה לפלחים ומוסיפים פנימה.

קוצצים את הירק דק דק ומוסיפים.

מערבבים את כל תכולת הסיר היטב.

מנקים את העוף ומסדרים אותו יפה מעל הירקות .

בקערה נפרדת מערבבים רבע כוס שמן עם חצי כף מלח, 1 כף פפריקה, וחצי כף פלפל שחור. בעזרת כף שופכים את התיבול על העוף ומעסים אותו מעט.

מנמיכים את האש ומבשלים כך כחצי שעה בסיר סגור, עד שהעוף מגיר את כל הנוזלים שלו.

מוסיפים מים לכיסוי העוף ומבשלים כשעה עד שהעוף מוכן.

(פה עשיתי עם בשר, כי בכל זאת- חיסול חמץ זה גם חיסול מקפיא, אבל עם עוף זה הרבה יותר מוצלח!)

שופכים פנימה כל סוג של פסטה, כך שהמים יכסו הכל ומבשלים בסיר פתוח עד שהפסטה מוכנה.

אם יש צורך תוך כדי הבישול להוסיף מים- מוסיפים. זה קצת טריקי כי אין נוסחה שאומרת כמה מים על כמה פסטה, פשוט צריך להרגיש את זה, ולא לפחד להוסיף מים במידת הצורך.

#אפשר להכין גם בלי עוף, או עם עדשים ירוקות או שחורות.

גן עדן עלי צלחת.

 

 

קידום אתרים אורגני קידום אתרים אורגני

רוצים להרשם לאחת מהסדנאות הקרובות?

מלאו את פרטיכם בטופס זה: