פרגיות בבצל

18 בינואר 2018

התבשיל הזה במקור, הוא עם שוקיים של עוף. 
בשבת הראשונה שהתארחתי אצל ההורים של אלון אמא שלו הכינה את זה, ומאז זה להיט אצלנו בבית.

כשהתחלנו לארח אמריקאים לארוחות שישי, עם הזמן למדנו את הרגלי האכילה שלהם. מה הם אוהבים לאכול, ולמה הם לא נוגעים בסלט עם הכרובית.
יש להם קטע עם כל דבר, אז גם עצמות לא בא בחשבון. 
הם מעדיפים את הדג שלהם מפולט (אם אפשר בלי העור), ואת העוף בלי עצמות- מה שאומר חזה יבש או פרגית בבישול קצר. 

אז פשוט החלפתי להם את השוקיים בפרגית, ומאז גם לנו, כי מה לעשות, זה יוצא יותר טוב בפיתה(:

זה מתכון ממש קל, אז אם בא לכם להשקיע עוד קצת תכינו סיר אורז לבן נקי וגם תערובת של שקדים וצימוקים לפזר מלמעלה (שמים בסיר קצת שמן זית, מוסיפים שקדים פרוסים ומערבבים קלות עד להתחלה של השחמה, מוסיפים צימוקים בהירים וקולים עד שהם מתנפחים. מכבים את האש ומעבירים לקערה אחרת, כי שהחום של הסיר ממשיך לקלות את הסיפור).

מצרכים:
10 פרגיות פתוחות לפרפר
5 בצלים לבנים גדולים
צרור בצל ירוק
כף כורכום
מלח 
שמן זית 

אופן ההכנה:
פורסים את הבצלים הלבנים לפרוסות (חוצים כל בצל לחצי לאורך, ואז כל חצי לפרוסות לאורך) ומניחים בסיר רחב. 
שופכים מעל הבצלים שמן זית, בערך חצי כוס ומבשלים על אש גבוהה ללא מכסה. 
מדי פעם מערבבים, הבצלים אמורים להשחים יפה ולהגיר נוזלים מעט. 
כעבור חצי שעה (אם מתחיל להשרף לכם הנמיכו טיפה את האש), חותכים את הבצל הירוק למקטעים של 3-4 ס"מ ומוסיפים לסיר. מוסיפים את הכורכום ומהמלח ומערבבים. 
מבשלים כך עוד כרבע שעה ומוסיפים את הפרגיות פנימה. 
מבשלים כ15-20 דקות, עד שהפרגיות מוכנות ומכבים את הגז. 
אם רוצים שיהיה רוטב מעבר לבצל אפשר להוסיף כוס מים בשלב שהפרגיות כמעט מוכנות. 

 

לבריאות(:

 

 

קידום אתרים אורגני קידום אתרים אורגני

רוצים להרשם לאחת מהסדנאות הקרובות?

מלאו את פרטיכם בטופס זה: