ספינג' כמו של סבתא

14 בדצמבר 2017

היום הבנתי משהו- 
תוניסאים חוגגים חנוכה כל השנה. 
ספינג', פריקסה, כפיתות, בריק… הכל מטוגן, ובשמן עמוק. 
אני מחפשת לתת לכם מתכונים מטוגנים, מנסה לטגן כל דבר שזז לי במקרר ומריחה את הבית של סבתא שלי. 

איך עליתי על זה?
היום התארחו אצלי לסדנת בישול חבורה של אנשים ש"לא מורגלים באכילת בצקים מטוגנים".
בד"כ הקינוחים בסדנאות הם פטיפורים קטנים ומרעננים אחרי הארוחה הכבדה. 
אבל היום, לכבוד חנוכה החלטתי להכין איתם ספינג' (וזה אחרי שטיגנו בריק) 
הם לא הבינו את הקטע, זה היה נראה להם הזוי לאכול אחרי הארוחה בצק מטוגן טבול בסירופ. 
סיפרתי להם שאצלנו תוקעים ספינג'ים בסדרות עוד לפני שפותחים עיניים בבוקר. 
בסוף הם שרדו את זה, 
אבל כשהם הלכו הבנתי-

חנוכה זה החג של התוניסאים. 
(אפרופו תוניסאים, אני לא יכולה שלא להיזכר בסרטון הקורע הזה של ניר וגלי):
https://www.facebook.com/NirveGali/videos/10154897111316901/

מצרכים:
1 קילו קמח 
1/2 כוס סוכר
2 כפות שמרים יבשים
מעט מלח
3.5 כוסות מים 
מעט ברנדי (לא חובה)
שמן לטיגון 

לדבש:
2 כוסות סוכר
2 כוסות מים
חצי קלמנטינה

אופן ההכנה:
במיקסר עם וו לישה (או בידיים) לשים את כל החומרים יחד במשך כ7-8 דקות עד לקבלת בצק אחיד ודביק. 
מתפיחים את הבצק פעמיים.
מחממים שמן עמוק בסיר טיגון. 
מכינים קערה עם מים. כשהשמן חם, מרטיבים את הידיים וקורצם עיגול קטן מהבצק. 
משטחים אותו בעדינות עם האצבעות ויוצרים במרכזו חור. 
(הבצק תופח פי 3 בערך בשמן, אז תכננו את הגודל בהתאם)
מכניסים לשמן ומטגנים משני הצדדים להשחמה יפה. 

מכינים את הדבש:
בסיר קטן מניחים את כל החומרים ומביאים לרתיחה, כשכל הסוכר נמס מנמיכים את האש ומבשלים עוד כ20 דק עד להסמכה קלה. 

טובלים את הספינג'ים בסירופ וזוללים כשזה חם. 

 

 

 

 

 

 

 

קידום אתרים אורגני קידום אתרים אורגני

רוצים להרשם לאחת מהסדנאות הקרובות?

מלאו את פרטיכם בטופס זה: