סלט ירוקים ותפוחים

22 בפברואר 2018

אני שונאת אוכל של חתונות. 
מעולם לא יצא לי להיות בחתונה (לא, גם לא החתונה שלנו עצמנו) שהיה בה אוכל שראוי להיזכר.
זה נכון שבאים לחתונות בשביל החופה ובשביל לשמח חתן וכלה ולא בשביל האוכל, ובכל זאת, זה התחום שלי, זה המקצוע שלי, ומבאס אותי להבין שאוכל של אולמות הוא מיסודו בינוני.
לאלון יש תיאוריה שהאוכל של הקבלת פנים הוא תמיד הרבה יותר טוב מהמנות שמגיעות בשלב מאוחר יותר של הערב אל השולחן. 
ביום שיש לנו חתונה, הוא קם בבוקר ושואל אותי "נו, מה את אומרת? נספיק להגיע ל"קַַּבַּבּוֹנֵי"?!
קַַּבַּבּוֹנֵי זה שם קיצור לקבבוני-טלה-על-מקל-קינמון שאפשר למצוא בכל קבלת פנים.
כי אם לא נספיק להגיע לשלב הקבבוני, כדאי לאכול משהו לפני שיוצאים. 

לפני שבועיים היינו בחתונה באיזה חור בבקעה, חור. חווה מרוחקת, שהדרך אליה דרך שביל עפר, חופה תחת כיפת השמים, ורחבת הריקודים היא מחצלת על חצץ. 
היו חששות, אני לא אשקר. גם קולינריות וגם אחרות. 
בסוף היה כיף, ולא רק שהיה כיף- היה שם גם סלט שאימצתי הביתה.
זה סלט פשוט, לא המצאת המאה, אבל כמה שהוא פשוט, הוא באמת ממש טעים. 
הכינה אותו אדלה, השפית של הקפה ברותם, שהיא באמת עושה אוכל טעים ובלי קשר כדאי לכם להכנס לשם אם אתם באזור, כי זה בית קפה מהמם עם תחושה של סיני. 
אדלה מכינה את הסלט הזה רק עם סלרי, אבל אני הוספתי גם עשבים אחרים, אבל דעו שאפשר כך או כך.

ולחיי חתונות עם אוכל טעים. 

מצרכים:
צרור פטרוזיליה
צרור כוסברה
6-7 עלי נענע
6-7 עלי בזיליקום
3 גבעולי סלרי כולל העלים 
2 תפוחי גראנד סמית 
חצי כוס חמוציות
חצי כוס אגוזי מלך לא קלויים, אבל טריים
לימון
שמן זית
מלח 

אופן ההכנה:
קוצצים את כל הירק ושמים בקערה יחד עם החמוציות והאגוזים.
פורסים את התפוחים לפרוסות דקות. 
מערבבים יחד ומתבלים במלח, שמן זית ולימון. 
קל אה?
תהנו(:

 

 

 

 

 

קידום אתרים אורגני קידום אתרים אורגני

רוצים להרשם לאחת מהסדנאות הקרובות?

מלאו את פרטיכם בטופס זה: