כדורים מטוגנים מפוצצים בקרם ריבת חלב (או: היוש חנוכה)

26 בנובמבר 2018

זהו, כבר אין לאן לברוח. 
נכון שאני מטגנת בממוצע כל יום 10 בריקים (לקבוצות, לא לי, תרגעו)
ונכון שלא שבוע בלי חצילים מטוגנים (בהאריסה, מתכון פה!)
אבל איכשהו, לטיגונים של חנוכה יש ריח אחר
חזק יותר
שלא עוזב את הבית
ונדבק לבגדים של שקוד
ושל הבייביסיטר
ולא מרפה גם כשאני כבר רוצה לסגור את המטבח וללכת לישון. 

אבל אתם יודעים מה?
כל זה שווה את זה
כשבצד השני של הריח מחכות סופגניות, או ספינג', או הכדורונים המתוקים האלו שמפוצצים קרם רך וטעים. 

קניתם כבר שמן?

מצרכים: 
לבצק:
1.5 כוס קמח
1 ביצה L 
1 כף סוכר
1/4 כוס מים

לטיגון
שמן

למילוי:
1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה
2 כפות ריבת חלב

לציפוי
200 גרם שוקולד מריר 
קוקוס קלוי או לבן

אופן ההכנה:
לשים את כל חומרי הבצק לבצק רך.
ממשיכים ללוש כחמש דק, עוטפים בניילון נצמד ונותנים לו לנוח בטמפרטורת החדר כשעה.

מרדדים את הבצק דק דק, עד שהוא כמעט שקוף.
קורצים עיגולים קטנטנים (אני קרצתי בקוטר 3 סמ).
מחממים שמן לטיגון עמוק (כ5 סמ) ומטגנים את העיגולים משני הצדדים עד להשחמה. הם מתנפחים מהמם!
מצננים.

מקציפים יחד ריבת חלב עם שמנת מתוקה לקרם יציב אבל רך. בכל כדור עושים חור עם קיסם ומזלפים פנימה (בעזרת שקית זילוף וצנתר דק דק) את הקרם. 
טובלים חצי כדור בשוקולד מומס ואז מיד בקוקוס.
(אפשר להחליף את הסוכר בכל טופינג שרוצים: קוקוס קלוי, שבבי קפה, פייטה פויטין, חצי תות וכו)

מחכה לתמונות של כדורונים יפים שיצאו לכם!
חג שמנים שמח!

קידום אתרים אורגני קידום אתרים אורגני

רוצים להרשם לאחת מהסדנאות הקרובות?

מלאו את פרטיכם בטופס זה: