בנטז' תוניסאי שמכינים בחג שני ליד המנגל

בנטאז' הוא מעדן תוניסאי יהודי שנאכל בעיקר בפסח בגלל השימוש בתפוחי אדמה כבצק.
בבסיסו, הוא פירה מתפוחי אדמה ממולא בעשבים, ביצה קשה ועוף, בשר או דגים
(מילוי תוניסאי אופייני גם בשאר ממולאים). 
הפירה מגולגל לצורה אליפטית ומטוגן עם קמח מצה וביצה. 
מקור הבנטאז' הוא ככל הנראה צרפתי, שם הומצא הקרוקט בסוף המאה ה-19.

בוקר מוקדם של יום חג
הבית שקט,
אמא שלי קמה ראשונה
מניחה תפוחי אדמה שלמים בסיר
מכסה במים
מדליקה את הגז והולכת לבית הכנסת.
שעה מאוחר יותר אחותי מתעוררת
מסננת את תפוחי האדמה
ורצה גם היא לבית הכנסת.
כשהן יחזרו, כל הבית כבר ער
המנגל דולק
ורעש.
אמא שלי מחליפה למדי ב' ורצה למטבח לגלגל בנטז'-
קציצות תוניסאיות מסורתיות של חגים.
אי אפשר בלי זה,
כי כשזה מוכן ורותח
נותנים ביס גדול
והשקט חוזר.

מצרכים (16-18 יחידות)
6 תפוחי אדמה גדולים
1 בצל לבן
300 גרם בשר בקר טחון
חופן כוסברה קצוצה
חופן פטרוזליה קצוצה
מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, בהרט
אופציונאלי: 3 ביצים קשות חתוכות לקוביות

לטיגון:
כוס קמח מצה (או קמח תפו"א)
2 ביצים
שמן

אופן ההכנה:
מבשלים את תפוחי האדמה בשלמותם עד לריכוך, מצננים.

בינתיים, מכינים את המילוי:
מחממים שמן זית בסיר רחב.
קוצצים את הבצל ומוסיפים.
מטגנים כמה דקות להזהבה קלה.
מגבירים את האש ומוסיפים את הבשר.
בעזרת 2 כפות עף מפוררים אותו ומבשלים עד שכל הבשר מחליף צבע מבשר נא למבושל.
מוספים את התבלינים: מלח, פלפל, בהרט, פפריקה.
קוצצים את הירק ומוסיפים פנימה.
מערבבים הכל יחד, ומכבים את האש.
בשלב הזה ניתן להוסיף את הביצה הקשה.
מצננים היטב.

מקלפים את תפוחי האדמה ומועכים לפירה. מתבלים במלח.
אפשר להוסיף כוסברה קצוצה לפירה, לא חייבים)

בעזרת ידיים רטובות יוצרים כדורים מהפירה,
בכל כדור יוצרים שקע ולתוך השקע מכניסים כף מהמילוי.
סוגרים את הכדור בזהירות ומהדקים היטב.
מצפים בקמח תפוחי אדמה או בקמח מצה, ולאחר מכן מצפים בשכבה עדינה של ביצה מקושקשת.
מכניסים לשמן רותח ומטגנים להשחמה מכל הכיוונים.
סוחטים מעט לימון וזוללים חם.

Print Friendly, PDF & Email

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן