בייגל ירושלמי ממולא בשר

7 בינואר 2018

אני לא יכולה להסביר לכם כמה פעמים הכנתי את הבייגלס האלה. מאות, יש מצב שאלפים.
מאז שנולד המתכון הזה הוא מככב אצלי בכל סדנא ובכל ארוחה, לעיתים במילויים שונים, לעיתים בצורות שונות, לעיתים בציפוי שונה, אבל תמיד הצלחה מסחררת. 
זה מתכון ישן שלא מתיישן, ותתכוננו, הוא הולך להכנס לארסנל המתכונים שלכם.

פה הוא במילוי בשר ותבלינים, אבל אפשר למלא גם בתערובת ירקות מוקפצים או תערובת גבינות ותרד, ובעצם כל דבר שעולה על רוחכם, רק שלא יהיה נוזלי (כי אז ירטיב את הבצק).

מצרכים:
לבצק (ל8 בייגלס):
500 גרם קמח 
40 גרם סוכר חום כהה
13 גרם שמרים טריים (או 1 כף שמרים יבשים)
270-300 מ"ל מים 
1 חלמון 
3 כפות שמן זית
כפית מלח 

למלית בשר:
500 גרם בשר בקר טחון 
1 בצל לבן 
כף סוכר לבן (לא חובה)
כפית כורכום
כפית כמון
כפית גדושה פריקה מתוקה או חריפה
כפית בהרט
כפית פלפל שחור
רבע כפית קינמון 
חצי כפית מלח
חופן פטרוזיליה קצוצה
חופן כוסברה קצוצה
4-5 עלי נענע טריה קצוצים 
שמן זית 

לציפוי:
שומשום

אופן ההכנה:
לבצק: במיקסר עם וו לישה מניחים את הקמח, הסוכר החום והשמרים. מערבבים היטב עם כף ומפעילים את המיקסר על המהירות הכי נמוכה. 
בזרם דק מוסיפים את המים. בהתחלה מוסיפים רק 270 ובהמשך אם תצטרכו תוסיפו עוד. 
כאשר מתחיל להיווצר בצק מוסיפים את החלמון ולשים עד להטמעה. 
מוסיפים את שמן הזית והמלח ולשים עוד כ7-8 דקות, עד לקבלת בצק רך ונעים למגע. 
הבצק אמור לצאת מעט דביק, אבל רק מעט. 
מכסים בניילון נצמד ומתפיחים לילה במקרר. 
אם אתם ממהרים, אז תתפיחו בחוץ כשעה וחצי עד שהבצק מכפיל את נפחו. 
מחלקים את הבצק ל8 כדורים שווים ומניחים אותם על משטח להתפחה של חצי שעה נוספת (אם הבצק יצא מהמקרר יתכן וזה יקח לו קצת יותר מחצי שעה בחורף).

מכינים את המלית בזמן שהבצק תופח:
קוצצים את הבצל, קצוץ דק.
במחבת רחבה שמים את הבצל עם 3 כפות שמן זית. 
מדליקים את האש על להבה נמוכה ומטגנים עד להשחמה. מוסיפים כף סוכר ומערבבים.
מגבירים את האש ומוסיפים את הבשר הטחון.
בעזרת כף עד מפוררים אותו, ורגע לפני שהוא כולו משנה את צבעו לאפור מוסיפים לו את כל התבלינים (לא כולל הירק).
מכבים את האש. 
מצננים את הבשר היטב ורק כשהוא כבר לא חם מוסיפים לו את הירק ומערבבים. 

מדליקים את התנור ל250 מעלות חום עליון תחתון. כשאר תכניסו את הבייגלס התנור צריך להיות לוהט. 
מכינים על משטח העבודה קערה עם מים ומגש עם המון שומשום. 
מקמחים מעט (מעט!) את משטח העבודה. 
מרדדים כל כדור בצק למלבן בעובי חצי ס"מ.
בעזרת כף מניחים מהמלית בצד אחד של המלבן, לאורך.
סוגרים את הבצק לרולדה ומהדקים היטב את הקצוות.
מרטיבים את הידיים במים ומלטפים את הבייגל, כך שכל כולו יהיה מצופה מים. 
כמו שהוא, מעבירים אותו למגש עם השומשום ומגלגלים אותו כך שיצופה מכל הכיוונים. 

אפשר להשאיר את הבייגל ארוכים, אפשר לסגור אותם לעיגול, אפשר לקשור קשר, או לקחת 3-4 באותו אורך ולקלוע מהם חלה. 
בכל אופן, אחרי הציפוי מעבירים אותם למגש תנור מכוסה בנייר אפיה, ומכניסים לתנור ל15 דקות עד להשחמה יפה. 

הנה סרטון בו תוכלו לראות את שלבי ההכנה (תתעלמו מהמתכון בסרטון, הוא לא מדוייק בעליל)>>>
http://www.mako.co.il/food-bake-off-israel/season1-baking-at-home/Recipe-f871d6d3b78c451006.htm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

קידום אתרים אורגני קידום אתרים אורגני

רוצים להרשם לאחת מהסדנאות הקרובות?

מלאו את פרטיכם בטופס זה: