משלוחים בכל הארץ והעולם!
הזמנות לסופ"ש מתקבלות עד חמישי ב10:00 | מינימום הזמנה 200 ש"ח
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

פתיתים ועוף בסיר אחד אדום

הסיר הזה הוא אולי הדבר שתמיד בא לי לאכול.
באופן כללי, פתיתים זה המצאה שהעולם לא יכול היה להתקיים בלעדיה.
זה כ"כ אחר מאורז או קוסקוס,
זה נותן בדיוק את החוויה של פסטה מנחמת, אבל במרקם שהוא בול.

דגשים למתכון:
אפשר לקדם את הסיר עד השלב האחרון- העוף מוכן ותכך מכניסים את הפתיתים,
ואז לעצור ולהכניס את הפתיתים רק לפני שיושבים לאכול.
זה לא סיר של פתיתים אחד אחד, זה סיר שהוא תבשיל, כלומר הפתיתים צריכים להתפזר להם בצלחת בתוך הרוטב האדום.
ולכן, הכי טוב לאכול את זה מיד כשזה מוכן.

מצרכים:
כרעיים עוף לפי כמות סועדים (אפשר גם כנפיים)
2 בצל לבן גדול
2 כפות רסק עגבניות
חבילת פתיתים
מלח
פלפל
פפריקה
שמן זית

אופן ההכנה:
מחממים סוטאז (סיר רחב) עם שמן זית (בנדיבות).
קוצצים את הבצל ומוסיפים פנימה.
מטגנים היטב ככה בכיף עד להזהבה יפה.
בקערה מערבבים את רסק העגבניות עם חצי כף פפריקה, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב.
מוסיפים לבצל ומטגנים יחד כמה דקות על האש הכי נמוכה.
מוסיפים את העופות עם העור למטה,
מגבירים את האש לבינונית וסוגרים את הסיר.
כשהסיר רותח, מנמיכים את האש חזרה, ומבשלים כשעה עד שהעוף מוכן.
הופכים את העוף חזרה,
מוסיפים 3.5 כוסות מים ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את הפתיתים, מערבבים וסוגרים את הסיר חצי סגירה.
כשהפתיתים מוכנים מכבים את האש, פותחים את הסיר ונותנים לזה לנוח כמה דקות לפני ההגשה.

 

לבריאות ורק בשורות טובות!!

רוצים להפוך למשפחה?

אתם במקום הראשון בשבילנו, ולכן אנחנו אף פעם לא שולחים ספאם ולא מעבירים את המייל שלכם למישהו מבחוץ.

עוד מתוך חוברת המתכונים

מתכונים שעושים שמח בלב וכיף בבטן

הוסיפו לקופסא:

לחצו על הלב כדי להוסיף את הפריט

דילוג לתוכן