משלוחים בכל הארץ והעולם!
הזמנות לסופ"ש מתקבלות עד חמישי ב10:00 | מינימום הזמנה 200 ש"ח
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

עזבו הכל: פתיתים אחד אחד.

נכון,
זה רק פתיתים.
אולי את חלקכם זה מאכזב.

אבל אל תלכו:
יש פתיתים ויש פתיתים.

נכון אתם חושבים שאני יודעת לבשל?
אתם מחזיקים ממני אחת שיש לה מושג במטבח..
אז דעו,
שגם אני,
וזאת לא בושה להגיד:
לא ידעתי להכין פתיתים.

ואני חולה על פתיתים.
זאת התוספת האולטימטיבית מבחינתי.
אבל תמיד הם היו יוצאים לי דביקים ועבים מדי,
כמו גוש גדול שלא שואף להתפרק.

ואז הגיע אלון,
וכמו שהוא לימד אותי להכין אורז,
הוא לימד אותי להכין פתיתים.
הוא פשוט ממש טוב בכל הז'אנר הזה של פתיתים-אורז-בורגול-קינואה.

בקיצור,
זה מזה פשוט,
אבל יש הוראות מדוייקות,
ואני מבטיחה לכם שהחיים שלכם יתחלקו ללפני ואחרי המתכון הזה.

זה הולך ככה:

מצרכים:
חבילת פתיתים
שמן זית
מלח
3 ושליש כוסות מים פושרים (הכוס של אלון היא 260-270 מל)

אופן ההכנה:
מחממים סיר על להבה בינונית (גודל בינוני, להבה חזקה).
מחממים היטב,
מוסיפים את כל הפתיתים,
ואז מלח (בערך כף שטוחה)
ואז שמן זית (בנדיבות, לא להתקמצן, זה מוסיף טעם מעולה).

מערבבים כחמש דקות (אלון מעדיף לערבב בכף רגילה, לשרוט את הסיר היטב),
עד להשחמה יפה של הפתיתים.

מוסיפים את המים בבת אחת,
סוגרים את הסיר ומביאים לרתיחה.
(אם הלהטתם היטב את הפתיתים זה אמור לרתוח תוך כמה שניות בודדות)
כשרותח מערבבים,
מנמיכים את האש ומכסים חלקית.
כל כמה דקות נכנסים לסיר ומערבבים היטב, מגרדים את התחתית וסוגרים חלקית חזרה.
לא ללכת לשום מקום,
הישארו ליד הסיר, ותכבו אותו אחרי 7-8 דקות בישול, כשהפתיתים נראים כך:
(זה יתייבש בהמשך, מבטיחה)

לאחר כיבוי האש, סגרו את הסיר היטב לחמש דקות.
פתחו שוב, וערבבו היטב.
יש לערבב כל כמה דקות, ב2-3 סבבים נוספים.
אוכלים מהסיר.

לסרטון הכנה מלא כנסו לסטורי שלי.

רוצים להפוך למשפחה?

אתם במקום הראשון בשבילנו, ולכן אנחנו אף פעם לא שולחים ספאם ולא מעבירים את המייל שלכם למישהו מבחוץ.

עוד מתוך חוברת המתכונים

מתכונים שעושים שמח בלב וכיף בבטן

הוסיפו לקופסא:

לחצו על הלב כדי להוסיף את הפריט

דילוג לתוכן