משלוחים בכל הארץ והעולם!
הזמנות לסופ"ש מתקבלות עד חמישי ב10:00 | מינימום הזמנה 200 ש"ח
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מקרוני של סבתא שלי (עם חזה עוף או בלי)

השבוע התקשרה כתבת של איזה עיתון לראיין אותי.
היא פתחה ואמרה שהם עושים כתבה לקראת החגים על הקשר בין אוכל לאהבה, אוכל ומשפחה.

אמרה הכל ולא אמרה כלום (ככה זה עיתונאים), ואני קצת יש לי אלרגיה לשאלות כאלה שהן גדולות וקטנות בו זמנית.
אמרתי לה שאני לא פנויה, שתנסה בערב.
בערב היא התקשרה, בדיוק התחלנו פרק נוסף בסדרה המצויינת של נטפליקס "אֶלי" (על המרגל הצדיק אלי כהן)
אמרתי לה שתנסה מחר.
(ולעצמי אמרתי אחרי הפרק לזכור לשמור את המספר שלה ולסנן אותה מחר, אבל כמובן ששכחתי).
היא התקשרה בבוקר, ובדיוק התחלתי לקצוץ בצל לארוחת צהריים,
בעיניים דומעות, אמרתי לעצמי "חן, זרמי איתה, מה כבר יכול להיות?"
השאלה הראשונה שלה היתה "מה הזכרון הראשון שלך שקשור לאוכל?"
ספרתי על סבתא שלי (איך הייתי חוזרת מבית הספר ישר למטבח שלה, זוללת מקרוני חריף).
אחכ היא ביקשה שאספר לה על מנהגים של המשפחה שקשורים באוכל
ספרתי על סבתא שלי (איך היא היתה מפרקת כבשים לקראת החג, מנקה, ממיינת, מעמידה סירים)
ואז היא שאלה מה זה אוכל בשבילי
ספרתי על סבתא שלי (על בית, על סיר גדול ממתכת דקה שעומד על הגז ומושך את כולם הביתה)
וגם על הילדים שלי, על כמה זה מרגש אותי לראות אותם יושבים לאכול, במיוחד מקרוני,
מסתכלת עליהם ורואה אותי,
יושבת במטבח של סבתא שלי ואוכלת מקרוני כזה חריף שיוצא עשן מהאוזניים אבל אי אפשר להפסיק.

כשסיימנו את השיחה,
הבצל כבר היה מאודה כמו שצריך,
הוספתי תבלינים, רסק, חזה עוף והכנתי מקרוני כמו של סבתא.

מצרכים:
1 בצל לבן
2 חזות עוף שלמות
1 כף רסק
1 כף פפריקה חריפה או מתוקה
מלח, פלפל שחור
רבע כוס שמן זית

500 גרם פסטה בכל צורה שאוהבים.

אופן ההכנה:
בסיר קטן שמים את שמן הזית ומדליקים אש נמוכה.
קוצצים את הבצל ומכניסים לסיר יחד עם מעט מלח.
מערבבים, סוגרים את הסיר, ונותנים לבצל לעשות את שלו במשך 15-20 דקות.

כשהבצל מזהיב יפה (לא שרוף, לא מקורמל. זהוב), מוסיפים פפריקה ופלפל שחור ומערבבים.
עדין על אש קטנה מוסיפים את הרסק ומערבבים היטב.
בסיר סגור, עם השגחה וערבוב מבשלים את הרוטב כ20 דקות, במידת הצורך מוסיפים מעט מים כל פעם (ממש מעט, עם כף היד או עם כף).
קוצצים את חזה העוף לקוביות גסות.
מגבירים את האש ומוסיפים את העוף לרוטב.
מערבבים ומבשלים כ10 דקות נוספות, או עד שהעוף מוכן.

במקביל מבשלים פסטה לפי הוראות היצרן (2 כפות מלח במים, אל תשכחו שמן זית), ומוסיפים אל הרוטב.
מערבבים והולכים לאסוף את הילדים מהגן.

רוצים להפוך למשפחה?

אתם במקום הראשון בשבילנו, ולכן אנחנו אף פעם לא שולחים ספאם ולא מעבירים את המייל שלכם למישהו מבחוץ.

עוד מתוך חוברת המתכונים

מתכונים שעושים שמח בלב וכיף בבטן

הוסיפו לקופסא:

לחצו על הלב כדי להוסיף את הפריט

דילוג לתוכן