פשטידת בטטה ופטה (ויש גם פרמז'ן ובצל מטוגן)

בעיקרון הייתי אמורה ללדת בעוד חודש.
התאריך שלי היה 12.6
אבל לעמליה היו תכניות אחרות,
וגם לי.

(הייתי אמורה להיות שבוע בניו יורק עם אלון,
לאכול לאכול לאכול, אולי לראות איזה מוזיאון או שניים, ואז לחזור
ולנסוע 10 ימים לתוניס
לאכול לאכול לאכול, ואז לחזור
להירגע ולשבת שבועיים בנחת, לחכות ללידה).

שום דבר מזה לא קרה, בגלל גברת קורונה,
ובגלל גברת עמליה.

היא יצאה בשבוע 35.5
שזה בשפת הרופאים "פגה".
ושניה אחרי שילדתי האחות אמרה לי ככה:
"את תשארי פה והיא תעלה לתינוקיה".

מה? מה? מה?

שום תינוקיה לא תהיה פה. הילדה שלי תהיה איתי צמוד עד גיל 16 לפחות.
בכיתי, אבל בתכלס לא היתה לי ברירה.
הם רצו מוניטור, ורצו לבדוק שהכל בסדר.
הם אמרו לי "24 שעות של ניטור, ואם הכל בסדר היא תעבור אליך לחדר".
וכל יום, דקה לפני שעברו 24 שעות הם אמרו לי "ירד לה הסוכר"
ואז עוד 24 שעות של תינוקיה.
עוד 24 שעות של אורות פלורוסנטים,
של ידיים זרות עטופות כפפות,
של שיחות לא מצונזרות של הצוות שעושה עבודת קודש.

הן באמת עושות עבודת קודש,
אבל מה יותר נכון לבת שלי מאמא שלה?
השעות הארוכות בתינוקיה הפגישו אותי עם מציאות מטורפת, לא הגיונית.
שבסופה יש לי הרבה ביקורת,
אבל יותר מביקורת, יש לי תודה בלב.
שהכל בסדר, שחזרנו הביתה בשלום,
שלמרות שהייתי אמא נוראית מול הצוות, כמו חיה רציתי לעוט שם על מי שנגע בקטנה שלי עם כפפות,
שלמרות שרציתי לפעול מהבטן,
לא עשיתי את זה.
והקשבתי לאלון, והקשבתי לרופאים ולמיילדת שאמרה לי "תעצמי עיניים ותכף את בבית"

יש לי תודה גדולה בלב,
ששוב אנחנו בבית, עוברות מהחדר לסלון,
מהמיטה שלה למיטה שלנו.

ויש לי תודה גדולה בלב גם לתינוקיה,
שלימדו את הקטנה שלי לישון אש גם ברעש, גם באור, גם כשאני מפעילה את המיקסר.
כי מצפה לנו שבוע עמוס, של מלללללא מתכונים לשבועות.
מתחילים, הנה הראשון.


המתכון בשיתוף "תנובה".

מצרכים (2 תבניות אנגליש קייש): 
2 בצלים
20 גרם חמאה
מעט שמן זית

3 בטטות בינוניות

3 ביצים
1 גבינת פטה עיזים פיראוס
1 שמנת חמוצה תנובה
חצי חבילה גבינת גבע פרמז'ן של תנובה
2 גבעולי בצל ירוק
1 שקית אבקת אפיה
1 כוס קמח
מלח, פלפל

אופן ההכנה:
קוצצים את הבצל.
מחממים קלות את שמן הזית במחבת ומוסיפים את החמאה,
מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים על אש נמוכה כ20 דקות.
מקלפים את הבטטות, חותכים לקוביות של 1*1 ס"מ ומוסיפים לבצל. מקפיצים יחד כד לחצי ריכוך של הבטטה.
מצננים.

בקערה מערבבים את החומרים האלה:
3 ביצים- לקשקש
שמנת חמוצה
בצל ירוק- לקצוץ
אבקת אפיה וקמח
תבלינים

מפוררים פנימה 3/4 מכמות גבינת הפטה
ומגרדים חצי מכמות הפרמז'ן.

מערבבים היטב יחד ומוסיפים לקערה 3/4 מכמות הבטטה והבצל.
את הרבע הנותר מערבבים עם הרבע הנותר של הפטה והחצי של הפרמז'ן.
(הבנתם?)

מחממים תנור ל180 מעלות.
משמנים את התבניות ומחלקים את המסה בינהן.
מעל הבלילה מפזרים מתערובת הבטטות והגבינות.
אופים כ50 דקות עד להשחמה יפה.

חג שמח!

Print Friendly, PDF & Email

תגובות

  1. מזל טוב , שאלה קטנה : גבינת פארמזן לא הולכת אצלינו , באיזה גבינה אפשר להחליף ? תודה

  2. שירה כהן
    says:

    היי חן .:)
    מה התחליף האולטימטבי לקמח? (צליאקית)

  3. מזל טוב!! איזה כיף!!! אין כמו בנות:)
    בלוג מ-ה-מ-ם!! את מקסימה ומיוחדת כל כך!
    המון בריאות כח ושמחה..

  4. האם ניתן להחליף את השמנת החמוצה ביוגורט 1.7%?

  5. תודה על מתכון שנשמע יאמי!
    זה משהו שאפשר להקפיא לדעתך?

  6. אפשר להחליף את הפרמזן בגבינה אחרת? או לוותר?

  7. מזל טוב! אפשר להחליף את הפרמזן בגבינה אחרת? או לוותר?

  8. נראה מושלללם. אפשר להכין כמה ימים לפני ותשמור בהקפאה עד ערב החג?

  9. נראה מושלללם. אפשר להכין כמה ימים לפני ולשמור בהקפאה עד ערב החג?

  10. וואו נראה מעולה למה אפשר להמיר את הקמח אם רוצים ללא גלוטן?

להגיב על תמר לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן