פלאפל ירוק היסטרי של אלון (וגם מתכון קטן לחומוס ביתי מטורף)

אלון חזר לעבודה.
היינו אמורים לטוס לניו יורק לפני החג,
חלמנו על זה חודשים רבים,
תכננו הכל,
עדכנו את סבא וסבתא
עשינו רשימות על גבי רשימות של איפה ומה אוכלים (את התירס ההוא עם הגבינה מלמעלה לא הסכמתי לנעוץ, יש גבול)
המפה היתה מפוצצת
והגוף הודיע שהוא מוכן למסע.
ואז היו דיבורים על קורונה
ואמרנו ״שטויות, עד סוף מרץ זה יגמר כבר״
ועבר עוד שבוע וחשבנו ״לא הגיוני שיבטלו את הטיסה״
ועוד שבוע,
ובלב כבד נאלצנו לבטל.
אז במקום ניו יורק, לקחנו חופש בירושלים, עם הילדים, בבית, על השטיח הכתום החדש.
ואלון כל יום בישל,
ואיתגר את הילדים,
והכין דברים שלא ידעתי שהוא מבין בהם בכלל, והתרגלנו לטוב.
אבל אתמול הוא חזר לעבודה,
ואני הלכתי לקנות מלא פסטה ולחלום שבעוד 3 שנים, כשנוכל שוב לטוס לניו יורק, היא כבר תחזור לעצמה.
ואני מצדיעה לכן לאללה, כל אותן נשים שמבלות את התקופה הזאת לבד, כי הבעל בעבודה, או בצבא, או בבידוד. ואותן נשים חד הוריות שתמיד לבד, אתן מלכות, תחזיקו מעמד.
את הפלאפל הזה אלון הכין בעוד אחד מהימים בהם אני יצאתי לעבוד והוא עשה יום בית עם הילדים.
חזרתי מהעבודה והוא בדיוק סיים לטגן את מה שהילדים גלגלו,
וזה היה וואו.
הפלאפל הכי טעים שאכלתי אבר.וזה בול לעכשיו,
כי תכף יום העצמאות,
ואם אי אפשר מנגל בגן סאקר
אז מה יותר מתאים מפלאפל מושלם?

מצרכים:
250 גרם גרגירי חומוס (עדיף מזן הדס)
4 שיני שום
צרור גדול של פטרוזיליה
צרור גדול של כוסברה
חצי פלפל חריף
1 בצל לבן
3-4 כפות שמן זית
מלח, פלפל
שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:
משרים את גרגירי החומוס בקערה עם הרבה מים, 12 שעות לפחות.
טוחנים יחד את כל הרכיבים במטחנה ידנית או במג'ימיקס, למחית גסה חלקה.
נותנים לתערובת לנוח כחצי שעה,

יוצרים כדורים ומטגנים בשמן עמוק וחם.

להשלמת הארוחה, אפשר להכין חומוס מהז'אנר הגס, שטוחנים במזלג, או במכתש ועלי, בלי סכינים ובלי חשמל.
הרבה לימון, מלח פלפל וזה מושלם.
(1/2 קילו גרגירי חומוס מושרים 12 שעות, מבושלים 3 שעות עם חצי כפית סודה לשתיה.
טוחנים גס מאד עם חצי כוס טחינה, מיץ מ2 לימונים, מלח ופלפל.
מתקנים עם מים קרים או עם עוד קצת טחינה גולמית)

מגרדים עגבניות ומוסיפים לשולחן
מבשלים ביצים ומוסיפים
ואפשר גם חריף ירוק של אלון:
קוצצים היטב בסכים על קרש: פטרוזיליה, כוסברה, פלפל חריף, שום, שמן זית ולימון. אין כמויות, לפי העין, וזה תמיד יוצא טעים לאללה.
(
Print Friendly, PDF & Email

תגובות

  1. איך עושים את הכדןרים?אפשר בידיים?

  2. הי חן, זה נראה מושלם.לפני שבוע הכנתי פלאפל באופן דומה מבחינת מצרכים ויצא דחוס ויבש. יש לך רעיון למה? ראיתי שיש מתכונים שמוסיפים סודה לשתיה לבלילה. מה הסיבה לכך? תודה

    • חן קורן
      says:

      הירק מאד מאוורר את הפלאפל. סודה לשתיה מאווררת כמו אבקת אפיה.

  3. כמה כוסות חומוס יוצא 250 גרם?

  4. צריך לבשל את החומוס לפני?
    כמה כדורים (בערך) יוצאים?

  5. בכדורי פלאפל לא מבשלים את גרגרי החומוס?

  6. אפשר להשתמש בחומוס סנטפרוסט? צריך גם אותו להשרות?

  7. יש דרך לקצר את זמן ההשריה?

  8. היי חן, לפלאפל לא צריך לבשל את החומוס?

  9. הכנתי, יצא מושלם. תודה על המתכון

  10. מאיה כהן צדק
    says:

    העיסה יצאה ממש על פנים!!

  11. העיסה יצאה מצויין אבל מתפרקת בטיגון
    יש לך אולי רעיון למה? או איך אפשר לפתור את זה?

    • חן קורן
      says:

      שימי לב שלא צריך לבשל את החומוס, רק להשרות.
      שמן לא חם מדי, ולא לשחק עם הכף בפנים

  12. תשמי. יצא טעים טעים טעים, וממש לא מסובך. תודה רבה, שדרגת לנו את ערב העצמאות.
    (מה שכן, כדאי לעשות כדורים גדולים, הבינוני יוצא קטן מידי..

  13. שלום
    תודה על המתכונים הנפלאים
    האם אפשרי גם לאפות את הפלאפל?
    תודה
    נעה

להגיב על לימור לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן