fbpx

עוגת שמרים שוקולדית רכה ועסיסית (ופרווה)

אני לא יודעת איך זה קרה שהצלחתי להכין עוגה כזאת מושלמת.
כלומר, יצא לי להכין בעבר עוגות שמרים מושלמות אבל הן היו מפוצצות חמאה, אז זו לא חכמה.
ואני אומרת לכם, אתם תכינו את הבצק הזה פעם אחת וזה יהיה כל כך טוב שלא תוכלו לעצור.
העוגה הזו הולכת לככב אצלכם בבית…
הבצק הוא בצק שמרים די פשוט, אבל כן חשוב לעקוב אחר ההוראות ולא לקצר תהליכים.
את המילוי אפשר להכין בשתי דרכים שאפרט בהמשך, ובסוף בסוף, מתחת להכל יש גם אופציה למילוי חלבי של שוקולד לבן ופקאנים מטריף.

שנתחיל???

מצרכים (ל6 תבניות אנגליש קייק):
לבצק:
1 קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
2/3 כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
1 כוס שמן
3 ביצים בגודל M
קורט מלח
2 ורבע כוסות מים

למילוי קקאו וסוכר:
1 כוס קקאו איכותי
2 כוסות סוכר
רבע כוס שמן
חצי כוס מים

לסירופ:
2 כוסות מים
2 כוסות סוכר
1 פרוסת תפוז או קלמנטינה

אופן ההכנה:
מכינים את הבצק: במיקסר עם וו לישה מערבלים את הקמח עם השמרים ו2 סוגי הסוכר.
מוסיפים את המים, הביצים, השמן והמלח ומערבלים כעשר דקות על מהירות נמוכה עד ליצירת בצק רך.
הבצק אמור לצאת מעט דביק, לא להבהל, זה יסתדר בהמשך.
מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח.
"מפילים" את הבצק בעזרת הידיים, כלומר- להוריד ממנו את נפחו מהצדדים, אך לא ללוש ממש.
מתפיחים כשעה נוספת.

מקמחים את משטח העבודה ומחלקים את הבצק ל6 כדורים שווים.
מכינים את המילוי: ערבבו את הקקאו עם הסוכר, השמן והמים.

קמחו את כדור הבצק ורדדו לעלה דק דק, זה צריך להיות דק ממש.
חשוב לשים לב שאורך הבצק לא יעלה על אורך התבנית שבה אתם אופים- במקרה כזה תרדדו את הבצק לרוחב.
אם הבצק נדבק לכם למערוך שימו עוד קמח, אל תפחדו מהקמח.
אם הוא נדבק לכם למשטח- זה לא נורא, אח"כ תוכלו להרים אותו עם קלף.
מרחו שכבה דקה של המילוי על כל הבצק וגלגלו את הבצק לאורכו לרולדה יפה והדוקה.
חשוב ששכבת המילוי תהיה דקה, אחרת השוקולד ישתלט על הבצק. אם קשה לכם למרוח אותו הוסיפו עוד טיפה מים כדי לדלל.
בעזרת סכין חדה חתכו את רולדה לאורכה ל-2 וצרו צמה משתי הרצועות.
הכניסו לתבנית אנגליש קייק והניחו בצד להתפחה.
חזרו על הפעולה עם כל כדורי הבצק.

בזמן שהעוגות תופחות להן:
– חממו תנור ל180 מעלות
– הכינו את הסירופ: הניחו בסיר את כל מרכיבי הסירופ ובשלו על להבה גבוהה עד לרתיחה. הנמיכו את הלהבה ובשלו עד להסמכה קלה.

כאשר העוגות הכפילו את נפחן הכניסו לתנור ל40 דקות, או עד שהן עולות ומשחימות היטב.
הוציאו מהתנור, השקו אותן בסירופ וקראו לשכנים.

(אם רוצים להקפיא את העוגות, אז עדיף לצנן ולהקפיא לפני שלב הסירופ. בזמן ההגשה חממו את העוגה בתנור ושפכו עליה סירופ)

למילוי שוקולד לבן, קראמבל קפה ופקאנים:
130 גרם קמח
100 גרם חמאה קוביות
100 גרם סוכר דמררה
80 גרם אבקת שקדים
20 גרם פולי קפה גרוסים

הכניסו למעבד מזון והפעילו בפולסים עד ליצירת בצק חולי. אפו בתנור שחומם מראש ל180 מעלות עד להשחמה.
אם נהיו גושים, פרקו אותם בעזרת מזלג כשהקראמבל עוד חם.

300 גרם שוקולד לבן מומס (רצוי איכותי)
300 גרם פקאנים קלויים וקצוצים

מרחו על הבצק שוקולד לבד, ומעליו קראמבל ופקאנים. גלגלגו ואפו באותה הדרך כמו שמפורט למעלה.

Print Friendly, PDF & Email

תגובות

  1. העוגה הכי מושלמת שאני מכירה!!!
    לא מפסיקה להכין אותה ולקצור מחמאות…

  2. שירה אולסוונג
    says:

    במידה ואני מקפיאה את העוגה, איך הכי כדאי להפשיר אותה כדי שתרגיש טרייה?
    תודה רבה

  3. היי, אשמח לשמוע האם הבצק יתאים גם למילויים אחרים כמו קינמון או מלית גבינה?
    תודה!

  4. כמה זמן לוקחת ההתפחה לפני ההכנסה לתנור?

  5. ליאור מישייב
    says:

    אפשר מתכון לחצי מהכמות?

  6. נראה מושלם!! כמה ביצים לשים אם אני מכינה בצק מחצי קילו?רוצה להכין 3 פסים סך הכל
    תודה!!!

  7. אפשר בלי הסירופ ? אני מעדיפה פחות מתוק

  8. האם אפשר להשתמש בשמרים טריים

  9. היי- תודה על המתכון. יש לי שאלה לגבי הביצים- אם יש לי רק לארג׳- אפשר להפחית ל2 ביצים או שזה לא באמת משנה ולהישאר עם 3 ביצים..?
    תודה רבה!

  10. היי,
    אפשר להשתמש עם קמח קסם של סוגת במתכון הזה?

  11. אפשר למילוי להשתמש גם בנוטלה?

  12. כנרת אלקובי
    says:

    היי, אפשר לעשות את המתכון בלי מיקסר ?

  13. לפני התפחה, הבצק אמור להיות ממש מימי ודביק? אם לא, איך אני אמורה לאזן את זה?
    שמתי לפי כוסות מדידה.

  14. מעמי קאהן
    says:

    היי אפשרי לשים שוקולד מריר במקום קראו?

  15. הבצק הזה יכול להתאים גם לחלות ריקות?

  16. לא צריך למרוח ביצה לפני שמכניסים לתנור?

  17. אודיה סוכי
    says:

    כמה כוסות מדידה בקילו קמח?

  18. אפשרי עם חלווה?

  19. אודיה סוכי
    says:

    שתי שאלות: כמה כוסות קמח בקילה?
    למה הכוונה פרוסת תפוז? להרתיח עם הקליפה?

  20. איילה אבו
    says:

    הכנתי יצא מעולה!!!תודה רבה

  21. היי,
    האם ניתן לעשות את המתכון חלבי ע"י החלפת המים בחלב?

  22. האם ניתן לעשות גירסה חלבית ע"י החלפת המים בחלב ?

  23. איילה אבו
    says:

    יוצאת ממש טוב!!!תודה על המתכון!

  24. הכי טעים זה עם חלווה!!! שימו כוס וחצי מים יצא לכן מושלם

  25. אפשרי עם קמח כוסמין?

  26. אפשר להניח על הפלטה בשבת לפני הגשה?

  27. היי
    האם אפשר להקפיא את הבצק או לשמור בצורה כל שהיא?

  28. אסתר נחום
    says:

    אפשר חצי קמח מלא חצי רגיל?

  29. חן היקרה,
    האם ניתן להכין את הבצק ואחרי ש"מפילים" אותו להתפיח במקרר כל הלילה?

  30. חן היקרה,
    האם ניתן להתפיח את הבצק במקרר למשך לילה? ואם כן באיזה שלב (לפני או אחרי שמפילים את הבצק)?
    תודה

  31. תודה רבה!
    מכורה לבלוג שלך:)

  32. בצק מוששלם מתה על העוגות האלה!!!
    האם הכמות של מילוי הקקאו והסוכר מתאימה ל6 רולדות? והאם יש מילויים נוספים?? תודה גדולה!

  33. האם אפשר להקפיא את הבצק?ואם כן איך להפשיר אותו לפני השימוש?

    והאם אפשר להתפיח את זה במקרר?

    • עדיף להקפיא עוגות קלועות לפני האפיה, ואז להתפחי שוב היטב ולאפות(:

  34. אשמח לדעת אם מילוי שקדים מתאים לבצק 🙂

  35. עוגה מעולה!!!
    מתכון שמרים ראשון שעובד לי..
    שימנתי מעט את הבצק במהלך ההתפחה וכמובן הוספתי קמח בשעת העבודה עם הבצק אבל יצא מדהים!!!!!
    תפוח רך וטעים ברמה מסוכנת

  36. יצא לי בצק ממש מימי שלא תפח :/ לדעתי לא כדאי להשתמש בכוסות מדידה

    • חן קורן
      says:

      אם יש שמרים, הבצק יתפח גם אם הוא מים.
      זה בצק נוזלי מאד,אך לאחר בתפיחה קל יותר לעבוד איתו

  37. אפשרי לשים שוקולד השחר?

  38. היי הכנתי את העוגה, כמה מים עם סוכר שופכים בסוף?

  39. הייתי חייבת לעדכן לגבי המתכון המפתיע הזה!!! הכנתי ביום שישי (היום כבר יום ראשון) והעוגה והמילוי טעימים בטירוף, סוףסוף מצאתי מתכון שבו העוגה נשמרת רכה!! היא אשכרה עדיין רכה היום, אני ללא ספק הולכת לחזור למתכון הזה. תודה!!

  40. היי:) אם אני רוצה לעשות חצי כמות (3 עוגות), לשים חצי כמות מכל מוצר?
    תודה!

  41. יש אפשרות לעשות את המילוי קקאו עם פחות סוכר? אם כן מה הכמויות?

  42. האים אפשר לעשות את הבצק ללא וו לישה?? אלא בידיים?

  43. האם ניתן להקפיא עוגות גבינה אפויות?

  44. היי אפשרי להתפיח מהלילה עד הצהריים של למחרת? והאם המילוי יכול להיות כל ממרח שאוהבים ,אשמח למענה

  45. תודה ענקית! איזה מתכון מדהים! מכינה כל שבוע לשבת ויוצא מושלם!
    ישלך מתכון מומלץ לשמרים חלבי? אחרי העוגה הזאת אני סומכת עלייך שיש לך את המתכונים הכי טובים!!😜

  46. אפשר ללוש ביד במקום מיקסר כי אין?

  47. היי חן , אפשר להקפיא גם אחרי שלב הסירופ ?

    • עדיף להקפיא אחרי 90 אחוז אפיה, ואז להפשיר, לאפות עוד 10 אחוז ולשים סירופ.
      אם כבר שמת סירופ זה גם בסדר להקפיא.

  48. שירה מרים
    says:

    וואו, וואו ושוב וואו.
    הכנתי את העוגות ולא הפסקתי לקבל מחמאות אפילו מסבא שלי הקונדיטור שממעט לחלק מחמאות והוא גם לא הפסיק להחמיא לעוגות.

  49. היי חן 🙂 ברגעים אלו מכינה את העוגה לראשונה.. הגיוני שאחרי 10 דקות בתנור כבר שחום ממש למעלה? אפילו שרוף

  50. אפשר להמיס פצפוצי שוקולד במקום? אין לי קקאו ..

  51. אפשר לשים ממרח השחר מחומם? (ככה שהוא דליל וקל למרוח)

  52. עשיתי רוגלך במקום עוגות יצא מהמם !!

  53. היי חן,
    תקשיבי אין על המתכונים שלך יצא לי נדירר הבצק טפח בצורה מושלמת
    באמת תודה!!

  54. עוגה מעולה! כיף שהיא הייתה הניסיון הראשון שלי עם שמרים 🙂
    יש לי רק ביצים לארג', כמה ביצים לשים?

  55. נראה מדהים!
    עד כמה זמן אפשר להתפיח במקרר?

  56. הבצק השמרים הכי טוב.יצא מושלם.אחרי 30 שנה במטבח….שאפו….

  57. וואוו יצאה מדהימה
    התפחתי את הבצק ללילה, לכ-20 שעות.
    המתכון הכי טוב שניסיתי
    תודה רבה!

  58. אפרת תורג'מן
    says:

    האם אפשר לוותר על קלמנטינה או תפוז במידה ואין לי ? הכוונה עדיין להכין את הסירופ

  59. מאיה שטרן
    says:

    אשמח לדעת באיזו כוס השתמשת? חד פעמי קר או חם?

  60. המתכון הזה הוא הצלחה מסחררת כל פעם מחדש. מאז שגילית אותו לפני שנתיים לא מפסיקה להכין ולקצור מחמאות. תודה!!

  61. עוגה מושלמת!!! בצק מטורף לעבודה!! מה עוד אפשר לעשות איתו חוץ מעוגות שמרים?

  62. טליה סויסה
    says:

    היי חן המתכון זה בכוסות וכפות מדידה?

  63. אם אני מכינה מקמח כוסמין זה אותם יחסים בכמויות ונוזלים, האם עשית פעם בקמח זה?

  64. כמה זמן עוגה כזאת מחזיקה מעמד? יש לך דרך מועדפת לשמר\לאכסן אותה? תודה רבה

להגיב על נרי לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן