fbpx

עוגיות שקדים זכוכית דקדקות של שי גולן (כשל"פ)

בתכלס הוא אומר שהוא קיבל את המתכון הזה מרביבה אפל (של רביבה וסיליה),
אז חשוב לציין את זה,
אבל בשבילי הן תמיד יהיו עוגיות השקדים המצוינות של שי גולן.

גם את שי, כמו ליאור, הכרתי בצילומים לבייקאוף,
הוא אחד האנשים העדינים ומוכשרים שיצא לי להכיר,
כל דבר שהוא נוגע בו- יוצא מדהים ברמות הכי גבוהות שיש.
היום הוא חי בניו יורק עם בן זוגו אוריאל המתוק, והם אימפריה של קרמבואים בליגה שאין כמותה.
אם אתם באזור, או בקטע- כנסו לראות:
https://creaminals.com/

ונחזור לעוגיות-
הכל בקערה אחת,
2 דקות עבודה,
10 דקות תנור,
ויש לכם נשנוש מטורף על השולחן.

בעיקרון צריך פלטה, או קלף, ואני מניחה שלרובכם אין את זה בערכת הכלים הכשרים לפסח.
אז אפשר לנסות לשטח עם כף גדולה או תרבד.

מצרכים: 
250 גרם סוכר
250 גרם אבקת שקדים
65 גרם חמאה מומסת קרה
50 גרם קמח תפוא
150 גרם חלבון

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל150 מעלות.
מערבבים את כל החומרים בקערה היטב היטב ומשטחים דק דק על נייר אפיה.
זה צריך להיות ממש דק, כמעט שקוף.
(הכמות מספיקה ל4 ניירות אפיה של תנור רגיל)
השתלדו לשמור על שכבה אחידה.
אופים במשך 10-12 דקות או עד להשחמה קלה, זהובה, שלא ישרפו.
שוברים לחתיכות ושומרים בקופסא אטומה.

Print Friendly, PDF & Email

תגובות

  1. חג שמח אלופה 🙂
    איך משטחים את הבצק? ידני? עם מערוך? נייר אפיה מעל ואז מערוך?

  2. נראה מעולהז! איך משטחים? לא התארגנתי על מערוך כשלפ🙄

  3. היי ניתן להמיר כמויות לכוסות מדידה אוניברסליות בבקשה ?

  4. אפשרי שמן קוקוס במקום חמאה
    ושקדים טחונים במקום אבקת שקדים?

  5. נשמע מעולה.אם משתמשים רק עם החלבון, אפשר רעיונות מה לעשות עם החלמונים העודפים?

  6. היי
    150 גרם חלבון? תוכלי לדייק לי בבקשה?
    חג שמח

  7. מצטרפת לשאלה של רונית לגבי החלבון 150 למה הכוונה ? אבקת שקדים מוכרים בסופר? אומחייבת חנות לדברי מאפה ?

  8. אני מניחה שהכוונה לחלבון ביצה. אפשר להפריד חלבונים- ואז לשקול 150 גרם

  9. מניע חן, ה אפשר לשים במקום קמח תפו"א?

להגיב על חן קורן לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן