לחם שמן זית בצל מטוגן וטימין

מאחוריי תופחות לחמניות.
הבית ריק וקצת מבולגן.
כולם הלכו, כל אחד ללוז שמחכה לו היום.

(וגם חיכה לו אתמול, וגם שלשום).

פעם הייתי כותבת שירים,
הייתי מרגישה דברים אחרת.
ועדיין יש לי לפעמים מחשבות על זה:
אנחנו מביאים ילדים לעולם
ואז שולחים אותם לאיזה מבנה, לא רחוק מהבית
ובו אנשים זרים שמטפלים בהם ודואגים להם כל היום.
גם אם אני מוציאה אותם ב14:00
עדין, הם מבלים את מרבית יומם עם גננת חמדה, שהיתה יכולה להיות כל אחד אחר.

כן, אני מבינה שאנחנו צריכים לעבוד ולהתפרנס
וגם להגשים את עצמינו וכל זה
אבל תודו שזה מוזר
אולי אפשר לומר קצת מעוות.

אני "שולחת" אותם בבוקר,
ו"אוספת" אותם בצהריים
ובין לבין, אני מתגעגעת אליהם,
ובין לבין, אני עושה דברים כדי שאוכל לקנות להם תותים
ופיג'מות מפנקות,
וערכה של 120 צבעים
וגם כדי שנוכל לטוס לחו"ל פעם או פעמיים בשנה.

אני יודעת,
אם הם היו נשארים איתי בבית
הייתי מדליקה סמי הכבאי בלופ (או מטוסי על)
ובטח יושבת לידם עם האייפון צמוד לפרצוף.
לא הייתי יוצאת איתם לגן סאקר לראות חלזונות אחרי הגשם,
לא הייתי אופה איתם לחמים לשבת,
לא הייתי מתפללת איתם בבוקר
או מפתחת אצלם מיומנויות יצירה.
אבל תודו שלמרות כל זה,
עדין- זה מוזר.

עכשיו למשל,
הם בגן,
ואני אופה לחמניות בצל, וגם פוקאצ'ה.
מי שיכנס פתאום,
עשוי לחשוב שאני אמא פעילה,
שאופה כל בוקר לחם טרי לילדים שלה
(או לפחות פעם בשבוע).

אבל בתכלס,
זה המתכון השבועי,
שחייב לעלות כל יום חמישי בבוקר,
אחרת אוי לי.
(כמה הודעות קבלתי לפני שבועיים
"למה עוד לא עלה המתכון? אני בסופר, מה לקנות השבוע?")

אוהבת אתכם, בלי ציניות.
אני יודעת שיש מתכונים שלא יעבדו בשבילכם,
אני יודעת מה אתם אוהבים,
ואת הלחם הזה אתם ממש הולכים לאהוב-
רך כזה, מתקתק, חמצמץ, אלוהי.

מחכה לתמונות שלכם.

מצרכים:

לבצל המטוגן:
3 בצלים
קצת פחות מחצי כוס שמן זית

לבצק:
300 גרם קמח לבן
200 גרם קמח כוסמין מלא (אפשר רק כוסמין או רק לבן)
רבע כוס סוכר
חצי כף שמרים יבשים (4 גרם)
חצי כפית מלח
1 ורבע כוסות מים
2-3 ענפי טימין טרי

אופן ההכנה:
קוצצים את הבצל דק
מחממים מחבת עם כל כמות שמן הזית ומטגנים את הבצלים על אש בינונית נמוכה כ30-40 דקות, עד להזהבה יפה ועמוקה.
מצננים (כדי לזרז תהליכים אפשר להעביר את הבצל ושמן הזית למגש שטוח ולהכניס למקרר. אבל תעברו עם מרית כדי לנגב את כל הנוזלים, הבצק צריך אותם).

במיקסר שמים קמח, סוכר ושמרים ולשים מעט.
מוסיפים מלח ומים וממשכים לערבל כמעט עד לאיחוד.
מפרקים את עלי הטימין ומוסיפים
וגם את הבצל, עם כלללל הנוזלים שאיתו.
לשים כ8 דקות, עד לקבלת בצק רך ומעט דביק.

מעבירים את הבצק לקערה נקיה משומנת בשמן זית (כן, עוד קצת)
מכסים בניילון נצמד ומתפיחים.
(אם יש לכם זמן, הכי טוב להתפיח במקרר 6-8 שעות בנחת. אם לא, גם בחוץ יצא אש).

מחממים תנור ל230 מעלות, חום עליון תחתון.
התנור חייב להיות סופר חם, אז תדליקו אותו מספיק זמן לפני.

בשלב הזה אפשר להכין פוקאצ'ה או לחמניות, או גם וגם.
אני הכנתי פוקאצה בקוטר 20*20
ועוד 9 לחמניות קטנות.

אם פוקאצ'ה-
משמנים תבנית בנדיבות בשמן זית ובידיים משומנות משטחים את הבצק.
בהתחלה הוא יתנגד ויחזור קצת,
תשטחו מה שתצליחו ואז תנו לו לנוח לרבע שעה,
נסו שוב ותראו איך הוא יתמסר.
עוברים עם האצבעות לאורך כל הבצק, עושים גומות.

אם לחמניות:
קורצים כדורים מהבצק ובידיים משומנות מכדררים אותם.
מניחים בתבנית.

מתפיחים כשעה
מפזרים מלח גס
ומכניסים לתנור ל15-20 דקות, עד להשחמה יפה.
כשהלחם יוצא מהתנור בוזקים מלמעלה עוד קצת שמן זית (אחרון!)
מחכים שהילדים יחזרו מהגן ומספרים להם שהכנתם לחמניות שהם הולכים לעוף עליהן.

Print Friendly, PDF & Email

תגובות

  1. את בטוחה חום 130 מעלות? נראה לי נמוך מדי…

להגיב על חן קורן לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן