לביבות קולורבי ומצות- קריספי בחוץ, כרית נוצות בפנים

חול המועד פסח זה הזמן שלי:
אני חולה על מצות,
ואוהבת מטוגן,
ואם אפשר את שניהם ביחד- תנו לי.

בחנוכה, העליתי מתכון ללביבות קולורבי שהן להיט אבל חמץ,
והבוקר הכנתי את הגרסא הכשרה והמושדרגת.
בלי ירק, אבל עם מצות, שהטיגון עושה להן רק טוב.

זה 2 דקות הכנה, ואפשר להשאיר צלחת על השולחן ולנשנש לאורך כל היום.

מצרכים:
2 קולורבי
2 תפוא
1 בצל
3 מצות
חצי כוס קמח מצה
2 ביצים
מלח ופלפל
שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:
שוברים את המצות קטן ומניחים בקערה.
מכסים במים ואחרי 2 דקות מסננים וסוחטים היטב.
בפומפיה מגרדים את הקולורבי ותפוחי האדמה.
קוצצים את הבצל ושמים את כל הירקות בקערה, יחד עם המצות.
מוסיפים ביצים וקמח מצה ומערבבים היטב.
מתבלים במלח ופלםל ומערבבים שוב.

במחבת, על אש גבוהה מחממים את השמן, בערך 4-5 ס"מ.
יוצרים כדורים מהבלילה ומטגנים בשמן עד להשחמה יפה.
אפשר לאכול עם שמנת חמוצה או לאבנה.

Print Friendly, PDF & Email

תגובות

  1. יצא מעולה ממש. תודה! אין על המתכונים שלך!!

  2. היי חן, תודה!!! אפשר לאפות במקום לטגן?

להגיב על חן קורן לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן